Re: Klub důchodců

no dulezity je,kdo ty mlady vychovaval,tam je potreba hledat...
sklizime ovoce marasmu z doby normalizace /to je doba na kterou tady nekteri vzpominaji jako na dobu zaslych dobrych casu/
...uz i moji rodice vyrustali v dobe nesvobody,je ale aspon vychovavali rodice,kteri se ve svobodny zemi narodili a vyrustali...ta zeme se jmenovala Rakousko-Uhersko....

Re: Klub důchodců

Mám podobnou zkušenost, jak píše Dalča - se servisníma technikama.
Jednou větou - naprosto nereálný poměr cena / výkon. Chtěli by vysoké ohodnocení, ale moc toho nenabízí, nejsou ochotni dělat něco pro zlepšení, dělají jen to, co je nezbytné. Čest výjimkám, taky jsou, ale je jich jak šafránu.
ALE nedá se podle toho zevšeobecňovat a odsuzovat šmahem - je to, bohužel, jeden ze špatných trendů současnosti - orientace na výkon, bez investic do vzdělávání lidí.
Z techniků se stávají jen tupí vyměňovači modulů nebo vykonavatelé procedur bez vysvětlení souvislostí. Dříve bývaly u výrobků zavedených firem k dispozici podrobné servis-manuály, kde bylo vše od blokáče až po seznam dílů - ale to už dávno není pravda, dnes nedostanete servis-manuál a náhradní díly (moduly, bloky) pomalu ani na vyžádání, raději vám dají pár procent globální slevu a nic se neopravuje a jen se vrací nebo rovnou šrotuje. - protože je to pro ty pos*ané globální korporáty výhodnější, dá se to do nákladů a zaplatí to zákazník. A korporátní borečci, kteří jsou otitulovaní technickou podporou/podporou prodeje na tom nejsou lépe - mají akorát kursy asertivity, vyplňují tabulky a výkazy, a přeposílají maily s odkazem na stránky na netu nebo prospekty...

Re: Klub důchodců

kudlibabka: Ach jo........ smile

Re: Klub důchodců

little třepeš pičoviny. Kdo chce dělat dycky práci najde, ikdyž to zrovna není to co ho baví, prostě práce co baví se dá hledat při práci co nebaví, ale práce pořád je.

Máš pravdu že mladí někdy maj problém sehnat práci.
1) problém můžou mít ti co umí uplný hovno a neumí se chovat
2) problém můžou mít ti co chcou nástupní plat 50+k
no mohl bych pokračovat.

Ještě bych rád dodal že mám 5 hodně šikovných a chytrých bývalých spolužáků. Všichni jsou zavalení lukrativní prací tak, že musí odmítat další zakázky. Vše v oblasti IT. Opravdu není práce?

Re: Klub důchodců

Vše v oblasti IT.........
Všichni v republice se pustíme do IT, všichni budeme mít práci a všichni se budeme mít blaze. Nikdo nemusí dělat nic jiného. Demonstrovat na 5 lidech, ještě z oblasti IT, že je práce habaděj, mi nepřipadá zrovna věrohodné.

Re: Klub důchodců

vzhledem k tomu ze nevim co je IT pripadam si jako ET...

Re: Klub důchodců

k odlehceni probiranych temat pripojuju obrazek toho na cem prave makam,delam dvere do pasivniho domu,profily lepim,jeste nikdy jsem nepouzil vsechny ztuzidla z mych zasob,az dnes...no ale neni to tak uplne pravda...nechtelo se mi pouzivat ta nejdelsi,tak jsem si deset kousku pujcil od souseda...nejblizsi soused bydli pul kilaku dole kopcem...a shodou okolnosti je taky zivnostnik - truhlar alias stolar
https://lh5.googleusercontent.com/-b9lg … rframe.jpg

Re: Klub důchodců

Neříkám, že jsou vyjmky, ale obecný dojem mám tento, co jsem výše napsal.
Například teď do práce dost daleko dojíždím, ale jsou tu slušný platový podmínky a dělám to, co jsem chtěl.
Znám mnoho lidí, kteří na toto řekli - tak na to já bych se vystral, to budu raděj na pracáku... a všichni byli o hodně mladší než já.
Ano může být jednotlivý problém, zvláštní obory atp. Rovněž jsou i regiony, kde je nabídka práce velmi malá a pokud je, tak je nedobře honorovaná, pak ale mám jedinou radu: Sbalit kufr a poposunout se za prací někam dále.
Z mých spolužáků z průmyslovky není nezaměstnanej žádnej, ale jsou rozstřelení po celý republice a 3 kluci i mimo republiku.
Neříkám že je to prdel, když bouchl můj předchozí zaměstnavatel, tak jsem 2 měsíce o rozumnou práci za rozumný peníz nezavadil, ale teď už makám a vejplata zase vesele chodí. Nevím přesně o jaký obor s ti jedná, v některejch je fakt krize a velký přebytek lidí, ale pak se musíš poohlídnout po krapet jiný profesi.
Co já vím, tak třeba v Královopolské strojírně furt visí inzeráty na svařeče, nástrojáře, obráběče....
Když tu fabriku občas prolézám, stojí tam za mašinama mnoho cizinců (ázie, UK a víc východ). Tj. práce je. Otázkou je, za jakých podmínek.

Re: Klub důchodců

UK jako United Kingdom?

Re: Klub důchodců

UK jako UK mont - Ukrajina, Rusko a td. Takový slengový název.

Re: Klub důchodců

takze UA....IC

Re: Klub důchodců

Flexibilita zaměstnanců, typu: po odchodu z mistrování dva roky umývám nádobí a pak zas tři roky učím na vysoké škole, skutečně po americku skvělé, to se mi jako absolventu ekonomické školy, odchovanému na ekonomii od prof. Holmana, líbí.
Nicméně přesun za prací by měl být podpořen přiměřenou nabídkou ekonomicky únosného bydlení.

Poslední tři roky jsem výběrovým řízením přijímal 2 mladé lidi (22 a19) za celkově 18 tisíc, oba jsou skvělí. Teď jsem jednomu z nich zvyšoval základní mzdu z 12900 na 14000, zdůvodňoval jsem to v AJ a podepisoval to, kromě dalších 4 bosů i GŘ (šéf přes 4000 lidí s platem vyšším,než Klaus). Jo, peníze se musí hlídat.
Ale to je severozápad a ne Praha s přezaměstnaností reálného socialismu.

Nicméně je značný rozdíl mezi vyhajáním se, maminka uvaří, večer se vyrazí s kamarády, občas nějaká čorka zlepší standard a na druhé straně chozením do roboty v nepřetržitém provoze svátek nesvátek.
Systém stoná na to, že mzda nedává lidem mnoho nad minimální zajištění obživy. A když chce, aby ti, co nemají práci, mohli jíst, bydlet a měli se do čeho obléknout (a příliš nekradli a nebouřili se), dává jim vlastně totéž jako příjem z hůře placené práce.

Je zábavné, jak se zatím daří světovým IT firmám uměle vytvářet potřebu nových programů (zářným příkladem je Windows) a tím i IT jednoúčelovců, kteří jim je zavedou a udržují. Zatím IT nese, tak je pohled lidí, co do toho dělají poněkud zkreslen optimismem (= nedostatkem informací). U nás ve firmě jich již 80% vyhodili - a hele, jde to... Už se těším, jak se budou přeškolovat na obráběče (k tomu mají přeci na NC strojích blízko).

Re: Klub důchodců

BigDrobek, Dalča: Pánové, vraťte se prosím na zem. Dalčovi jsem i poslal do SZ vyjádření proč.

(upravil tek 7. 1. 2013 19:27)

Re: Klub důchodců

Jj. Kdybych věděl, co svojí ranní poznámkou rozpoutám, tak radši mlčím   smile   .   Původně jsem to myslel jako narážku na amnestii.

little :  výpověď tedy rozhodně podávat nebudu, abych zjištil kolik se jich přihlásí.  Testuju  denně 18 kluků, které mám pod sebou, a není to žádnéj med, to ti mohu  s kyselým úsměvem říci.  Brzy vyhodím nejméně 4 další lemply. Jo, mám tu dobrý kluky, i svojí dceru bych jim dal (nedejbože, aby to někdy četla), ale je jich tak málo, že jedna ruka na to stačí. Dobré platové podmínky, akorát makat se musí. To, co chodí k pohovorům, to je děs a hrůza. Přitom firma není náročná na praxi - chceme jen kluky, kteří dokážou máknout a je na ně spoleh.  Všechno ostatní je naučíme.
Ze zaměstnanců nad 40l, které tady máme a také přibíráme - nemáme problémy s žádným. Byť některí jsou také pěkná éra. Umějí si vážit práce a všeobecně mají úplně  jiný přístup ke všemu.

Práce je, pravda - ne všude. Jak psal Dalča, musí se hledat a i dojíždět. Hlavně se nesmí brát tak, že si tam jdu posedět a pokecat a něco z toho i kápne. A zbytek si navalim  na bokovkách, že.

Jo, jsou dobrý kluci, ale člověk aby je hledal párátkem.  Nic osobního little  smile, nenech se vytočit, ty k nim asi patříš. Říkám asi, protože tě samozřejmě neznám.

Re: Klub důchodců

no tak tady je alternativni tema,ANI DUCHODCE Z VYSOCINY NESPI...chtel by si totiz splnit svuj davny sen...
http://aktualne.centrum.cz/prezidentske … ?id=767876

Re: Klub důchodců

Mezi slepýma jednooký králem.
Že já blbec nekandidoval taky...

(upravil kudlibabka 7. 1. 2013 19:54)

Re: Klub důchodců

rofl

(upravil BigDrobek 7. 1. 2013 20:44)

Re: Klub důchodců

Hele u nás je poptávka i po elektrikářích, zednících, doplňvoačích zboží, nepočítám co tu nabízej fabriky na alternátory, automotive... Pak samozřejmě podvody typu pojišťovací asistent, finanční poradce, to ani nepočítám jako normální práci.
Bude mi tu furt někdo vykládat že není práce? Není práce pro toho kdo skutečně nechce dělat. Podle mě kdo hledá práci dýl jak tři měsíce a je mu míň jak 30 má nějákej velkej problém.

edit: Mimojiný tu strojařský firmy donekonečna schání CNC obraběče, svářeče, strojaře na překreslování výkresů. Bohužel nikdo nenabízí 50tisíc měsíčně jen tak za nic.

Re: Klub důchodců

Já prezidentovat nechcu.
Bydlet v Práglu na starý kolena by mne mohlo ohrát...
Práce je, zatím jsem ji dycky sehnal. a podle mne za slušný peníz. akorát to holt nese i nějaký ty osobní oběti. v mým případě dojíždění, páč stěhovat se nehodlám z mnohých důvodů...

Re: Klub důchodců

Dalča : kdo z nás by taky chtěl prezidentovat.  Dyť to musí bejt děsnej vopruz.