Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

To bych taky rád věděl smile

Destička ochran s 16A relé má třeba 74x47mm (mám ji) je nesmysl aby nevlezla do 200W zesu..zadne dratovani navic tam neni-tři napajeci tenke draty, jeden drat do vstupu, druhy k výstupu. Ochrany s pořádným relé taky nejsou tak obrovské..

Web

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Quart: Abych se něco dozvěděl. Je to zde můj hlavní zdroj informací po těch letech co jsem se vrátil k bastlení je všechno jinak. Ve spoustě věcech oponuji ne proto, že bych tomu nevěřil, ale proto, abych to pochopil do detailu.
reeb: Já vím. Jenže se mi to nelíbí. A dělat na něčem co se mi nelíbí mi pak ani nebaví. Snažím se najít způsob jak to provést.

Web

(upravil BV 15. 6. 2013 7:16)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Pokud je nějaká alternativa jak integrovat na desku ochrany, i zdroj, tak se o ni ještě pokusím

Určite to ide a nejaká alternativa je.. Zaves niekde eagle data (sch,. pcb a lbr) pre časť DPS so zdrojom, ochranami a výstupom, tak ako to je v príspevku 227, a daj odkaz na download.

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Pro mne výživné téma.Chystám se na návrh "all in one" pro aktiv,takže mě to hodně zajímá.
Tubo,tak trochu ti závidím výpomoc lidí kteří vědí co dělají.Co já bych za to dal.Doporučím ti pozorně naslouchat a neprudit.
Omlouvám se za OT,když tak to smažte...

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

BV: Jsem tu jen na otočku, tak až se k tomu dostanu, pošlu SZ s odkazem na data. Zas to nechci šířit úplně veřejně, když to není dotažené.
Anti: Neprudím. Pokud je to tak vnímáno, tak mi to moc mrzí. Je to o tom, že proto aby člověk něco dělal dobře, musí znát do detailu důvod proč to tak má být. Aspoň mě zajímá v dané problematice daleko víc, než jen doporučení ta a tak a tak, rád bych znal i proč.

Pořád na mě dopadají výtky, že prudím, že mi není rady a tak. Jenže tak to není. Já dám příklad řešení či problému jak to cítím a tím pádem jsem hned ten co se hádá a není mu rady. Přitom by mi byla daleko podnětnější odpověď s vysvětlením. Viz relé, viz integrace ochran, viz kostry. Každé rady a pomoci si vážím, protože, jinak bych ustrnul na amárech z 80. let a DPS kreslených fixem. Je super, když se někdo podělí o své zkušenosti a pomůže. V dnešní době ziskuchtivé a uspěchané společnosti je to docela unikum. Každý má pocit, že ho chce ten druhý ojebat a zbohatnout na něm. Tohle je můj koníček a zesilovač ani nepotřebuju, jen mě to prostě láká dotahnout.

Zkusil jsem na tu kostru jít takto, ale zatím nevím jak ochrany. Mohlo by to být na tento způsob?
http://s15.postimg.cc/5vh68c1sn/Bez_n_zvu_2.jpg

Web

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

To už aspoň vypadá do jednoho bodu smile

(upravil BV 15. 6. 2013 17:13)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

tubamusic
Urob to ako v 277, ochranu nechaj tam kde je v tom obrázku, a stačí jeden mostík (plochý, 8A), dva sú zbytočné.
"Bod" nie je dogma, podstatné je odbočiť zo zemnej  plochy, v ktorej cirkulujú nabíjacie prúdy a z tejto odbočky  najprv na lokálne blokovania, potom pokračovať k zemi výstupu a z neho k zemi vstupu a zemnému bodu NFB, nič iné tam už nesmie byť pripojené!
Výstupné relé daj ako prepínací kontakt, výstup v rozopnutom stave na zem. Ak to aj pri poruche "natiahne" oblúk, tak sa výstup uzemní a odpáli poistky v napájaní (pri prerazených koncoch), ale repro ochráni. Maximálne sa po totálnej poruche koncov vymení relé.

(upravil tubamusic 16. 11. 2013 17:19)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Tak po delším čase jsem se přiblížil k verzi, která v rámci možností trochu vypadá.
http://s16.postimg.cc/7002ia4lt/leach_final.jpg

Web