Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Douglas Self v knize: Audio Power Amplifier Design Handbook
str.169-170
Správně zapojené zemně zesilovače:
http://imageshack.us/a/img9/7755/zemnself.png
Rozdíl THD mezi zesilovačem se spravně a špatně zapojenými zemněmi:
http://imageshack.us/a/img542/2219/thdzemnself1.png
Blíže viz kniha strany 169-190.

Web

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

kazzatel napsal:

Plytký termín popisující nedostatečně chování některých jevů bez dostatečného pochopení příčin, sorry....a přitom vše je tak banální....

Presne to jsem si myslel, kdyz si oznacil prispevek 233 za ten ukazkove spravny.
Plytky termin "hvezdicove usporadani" je zde celkem zavadejici.

(upravil tubamusic 23. 5. 2013 18:42)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

A co teď? Je to už lepší?
http://s14.postimg.cc/3sgmla119/DVOUVRSTVA_2.jpg

Web

(upravil Jan16 23. 5. 2013 18:56)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Podle mě je to teďka horší než lepší (předtim to bylo lepší/ok), protože takhle se do toho budou přičítat úbytky na vedení z nabíjecích proudů, protože (viz Douglas) máš nyní body A a B jakoby splynuté dohromady . Kde budeš mít nyní ten "star point" ?
Já vám do toho pánové nechci moc tlachat... mě akorát potěšilo, že můj poslední zes se PŘESNĚ shoduje s tím, co poslal hcrevize v #265, nutno poznamenat, že sem to nikde předem nestudoval, prostě mě přišlo logický to tak udělat.

(upravil tubamusic 23. 5. 2013 19:05)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Je možné mi dát příklad nějaké DPS, kde je ochrana integrovaná na desce, je rozumných rozměrů a při tom má dodržena bez kompromisu všechna pravidla pro vedení cest po DPS? Dál by mi zajímal odhad, jak které(kompromisní) řešení se bude chovat? Potom je taky třeba brát v potaz úbytek ( zdroj rušení) na dané cestě ve vztahu k ploše té cesty. Pokud už takové rušení díky úbytku vznikne a nezasahne do odtupu SŠ dejme tomu 100dB, nemá smysl se jím vůbec zabývat. Teorie je super věc, ale praxe je mnohdy naprosto jiná.

Web

(upravil reeb 23. 5. 2013 20:30)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

tubamusic napsal:

Pokud už takové rušení díky úbytku vznikne a nezasahne do odtupu SŠ dejme tomu 100dB, nemá smysl se jím vůbec zabývat. Teorie je super věc, ale praxe je mnohdy naprosto jiná.

Aneb proč to neudělat pořádně, když to můžu ojebat.. :| S celým konsiliem rádců. Všechno podstatné už tady zaznělo a ty se urputně bráníš..

Web

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

reeb: Nebránil bych se, kdybych nemusel. Nechtěl jsem dvouvrstvu, na tu jsem nakonec přistoupil, ale opravdu nechci ochrany extra, nechci ani větší desku, potřebuji to vyřešit v rámci daných možností a ještě bych rád aby to vypadalo nějak i na oko. Pro splnění těchto kritérií se mírnému kompromisu prostě asi nevyhnu. Teď jen jakou z daných variant zvolit, protože jiné seskupení součástek už mi fakt nenapadá. Do celé této peripetie s kostrami jsem se pustil jen díky Danhardovi, který prohlásil, že pokud budu mít blbě kostry, že mi nikdo neporadí. A radu budu potřebovat s mnohem závažnějšími problémy než je kostra.

Web

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

hcrevize napsal:

Informace už máš. CO je OK už si musíš zhodnotit a rozhodnout sám............

Co k tomu jště dodat?
zbytečný zde něco vysvětlovat............udělej si to dle sebe a je to

Web

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

jmd napsal:

Tak ako ti tu už viacerí radili, otočiť horné elyty o 180st a GND rozliať dovnútra, potom prípadne rozdeliť zeme na dve - horná pre všetko pomocné filtrovanie a napájanie + aj - , a  spodná vetva len pre AGND, NFB a vstupne signálové obvody.

Hoci kompromisne ale slo by to aj pri jednostranke...

Pri obojstrannom nie je co riesit len pocuvat a zamysliet sa...

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Co grec hodit mimo dps nebo použít nějaký stojatý typ (když už trváš na těch ochranách)

Web

(upravil tubamusic 14. 6. 2013 9:41)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Trochu jsem vychladl po rozhořčení z mých nezdarů a pokusil se na to jít trochu jinak. Řešením by mohly být dva stojaté 25A usměrňovací můstky.
http://s21.postimg.cc/cgcpcw3dv/DVOUVRSTVA_2_R.jpg

Web

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

to je pravda ale výstup(zem máš furt špatně) musíš se stále držet pravidla zem do jednoho bodu.

Web

(upravil tubamusic 14. 6. 2013 13:13)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Quart: Tak Nějak chápu, že plocha není bod. Ale pořád mi je nějak bližší vztahovat kostru k trochu větší ploše, než k bodu na úkor šířky cest. Při zachování šířky cesty je fyzicky nemožné stáhnout všechny kostry do jednoho bodu. Všechny další kostry budu pak vztahovat k bodu(ploše) F. Má to takto i Dudek ve 222jce. Pak možná pořád vadí ty spojené filtrace v každé větvi. To by snad ale problém dělat nemělo???
http://s17.postimg.cc/lwpw2iswb/Bez_n_zvu.jpg

Web

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

je to marný smile

Web

(upravil hcrevize 14. 6. 2013 13:29)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Vysvětli mi jaký je rozdíl mezi obrázky u příspěvků 233 a 277?
Já tam tedy žádný v zemnění nevidím (když pominu můstky)...........
správně je to tak jak je znázorněno na obrázku příspěvku 234.

Web

(upravil staffy 14. 6. 2013 13:44)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

Výstup relé máš zaujímavo zapojený. Mne sa tam tie mostíky nepáčia, neviem akú teplotu možu dosiahnuť, ale takto blízko kondenzátorom by zdroj tepla rozhodne byť nemal.

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

To co máš zakroužkované je jasné E, spoj kondíků.. je to teda lepší než ty země vedené přes chladič, ale ještě by to šlo poladit..

Můstky jsou studené, jsou-li použity dva je tam jen větší ubytek..

(upravil mechanik 14. 6. 2013 20:00)

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

tubamusic, neviem čo viac chceš, v žiadnej inej téme neni zemnenie tak dobre vysvetlené ako tu. Čo ked to s ochranami proste poridne urobiť nejde? Ja mám napríklad zdroj samostatne a ochrany tiež samostatne takže na koncáku je už len "čistá" zem. V zdroji mám 60 000uF a v ochranách 30A relé finder. Dávať na 200W leach 16A relé s malou odtrhovou vzdialenostou je tiež kravina... Ochrany a zdroj na 1 plošnom spoji pri velkom výkone má napríklad "stará" hypa A400, tiež to tušim majú na 4 vrstvách. Alebo sa proste uspokoj s názorom P. D. ktorý tvrdil že to nemáš zle.

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

mechanik: Pokud to takto udělat nejde, tak to dělat nebudu vůbec a zůstanu u své osvědčené předchozí verze s kostrou přes sloupky a nic nového stavět nebudu.  Pokud je nějaká alternativa jak integrovat na desku ochrany, i zdroj, tak se o ni ještě pokusím. I za cenu mírného kompromisu je to lepší, než mít bednu prodrátovanou nevzhlednými kabely a bojovat s místem přímo v bedně. Nehledě na to, že si nedokážu představit konektro (rozměrově výhodný), který by šel použít na propojení zdroj - koncák, protože 2,5 kablík se mi v tomto případě zdá málo na tu vzdálenost.
S tím relé to nebude tak horký. Není to PA koncák. A to i v PA koncích renomovaných značek o všších výkonech jsou používaný tyhle relé. Použiju-li větší relé, zas bude málo místa. Kdybych to kreslil zvlášť, už bych to měl 10x hotový, ale právě proto, že bych to rád vše na jedné desce, tak je to oříšek.

Web

Re: LEACH (nejen) Thermal Trak

ztráta času s tebou... Proč sem teda vlastně píšeš?

Web