Re: DIY DAC

jak tak na to koukám, dual mono na 2 vrstvé dps nebude nikdy ono.. což takhle udělat dual mono dvě identické DPS a ty propojit nad sebou plochým kabelem s digi částí? ideál to asi taky nebude, ale routování to zjednodušší big_smile

Web

Re: DIY DAC

A tohle ani není dual mono, je to obyč stereo AD/DA. K Lutovu návrhu řešení - raději bych umístil desky na sebe (sendvič) pomocí jumper lišt, než pomocí plochého kabelu - zdá se mi to čistější, ale může být problém s místem.

BTW, nevíte, zda někdo zkoumal vliv thermal padů na výsledné vlastnosti zapojení? Nebo je jejich vliv na impedanci spoje zanedbatelný?

Web

Re: DIY DAC

Dneska rano jsem dodelal upravu DACu pro kamarada,jedna se od DAC s TDA1543/8,chtel k nemu lampovy vystupni clen...s opampy to nehralo spatne,ale mel pocit ze to neni ono,coz po otestovani potvrzuju...vestavel jsem tedy lampovou cast v ramci prostorovych moznosti...ted to hraje super...dporucuju...
https://lh3.googleusercontent.com/-tek3 … C_4897.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-kyFT … C_4898.jpg

(upravil Dohnalik 19. 11. 2014 23:54)

Re: DIY DAC

http://pavouk.org/hw/dacshapes/index.html
moc pěkný srovnání, hlavně IIR, FIR a R2R

Re: DIY DAC

Dohnalik: díky za odkaz.
Měření z odkazu muselo to dát dost práce, ale nelíbí se mi konkrétně porovnání R2R a ostatních sigma-delta. Podmínky měření AD1865 rozhodně nejsou podmínky, jak by se měl R2R převodník používat. (Jak by vypadal signál SINUS 2400Hz z výstupu AD1865 na spektrálním analyzátoru? THD?) V popisu se autor zmiňuje jen o oversamplingu, ale o použití rekonstrukčního (aliasing) filtru nic neříká.

Samotné porovnání diskrétních filtrů v sigma-delta převodnících ukazuje rozdíly mezi jednotlivými typy správně.

Web

Re: DIY DAC

Samozřejmě, souhlasím, ty R2R by se takhle používat neměly. Jenom je tam viděl rozdíl mezi R2R a sigma delta architekturou, hlavně v generování obdélníků a pak FIR vs IIR u PCMka.
Taky je zajímavý pozorovat, že wolfosn má daleko líp řešené filtry a modulátory, než PCMka od TI, ale to je obecně známá věc.

Re: DIY DAC

Tiež nemusí byť najlepší nápad merať/porovnávať pri 0dB(FS), špeciálne neharmonické priebehy.

Re: DIY DAC

Dohnalik: K těm filtrům, Wolfson vs TI. Vidím tam, že u obdélníku 2400Hz sharp u TI pravděpodobně zasahuje omezení modulátoru nebo zaokrouhlovací aritmetika akumulátorů filtrů. Vidíš v těch filtrech ještě další rozdíly? Rozdíl sinus. signálu u TI a Walfsonu může být v rozdílném výstupním analogovém filtru IMHO.

Web

Re: DIY DAC

tak jsem konecne udelal bednu na svuj DAC s parallel AK4399 a taky novou lampovou vystupni cast,abych se mohl v roce 2015 kochat nejen zvukem ale i pohledem na svuj vytvor,fotky zde:
https://lh6.googleusercontent.com/-ykUd … C_5494.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-I3wl … C_5496.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-YYSP … C_5499.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-CJk2 … C_5500.jpg
https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hph … e=55376F67

Re: DIY DAC

A copak je to za DAC? Nějaký číňan?

Re: DIY DAC

uz nekolikrat zminovany
http://www.ebay.com/itm/Great-Parallel- … 1e8b127a7c

Re: DIY DAC

konecne jsem zprovoznil ES9018K2M DAC z DIY HK...testuju zrovna na sluchatka,vypada to slibne,zitra vyzkousim v poslechovce a poreferuju...

Re: DIY DAC

Budeme vděčni za jakoukoliv informaci / novinku, já tedy určitě ! smile

Re: DIY DAC

DAC hraje paradne,doporucuju...snad jeste tenhle tyden nebo o vikendu sestavim ten s AK4490.

Re: DIY DAC

Nechcem zakladať novú tému tak sa spýtam tu. Nemám možnosť porovnať 16 bit a 24 bit audio súbor, myslím posluchom, viete mi to niekto opísať aký je tam rozdiel malý či veľký.

Re: DIY DAC

nejspis vubec zadny...

Re: DIY DAC

kudlibabka: nejake novinky ohladom AK4490? inak s ES9018 suhlas, k tomu v dual mono zapojeni big_smile

Re: DIY DAC

AK4490 zatim nic,os tredy poledne jsem mel horecku a nekolik dni se nemohl ani hnout...ted uz je to lepsi,ale cekam zase na novou pajecku...

Re: DIY DAC

Mrkni se tady. Hned v prvním příspěvku je nahrávka 16 / 24 bit.

Re: DIY DAC

Nepoznáš to, osobně neznám nahrávku, která by plně využila DR 16 bit, resp 95 dB.