(upravil jardag69 3. 5. 2014 10:17)

Re: DIY DAC

A přehodit pozici trafa a desky ? To otočení jsem myslel jen kvůli zkrácení kabelů. Vlastně by stačilo otočit desku o 180 a zkrátit kabely. Ale když to nefunguje, tak ne. Ale je to vážně divný. Hlavně když jsou ted nad sebou kabely od trafa a výstupu.

Ty výstupy jsou taky izolovaný od krabice ? Není to dobře vidět.

Re: DIY DAC

Našel by se dobrotivec co by polopatě vysvětlil nebo označil co vyměnit a za co?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi … U:US:3160#

Re: DIY DAC

Něco najdeš tady https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 17#p251817
Něco nového by sem mohl dát Dohnalik, až bude mít čas, až odmaturuje.

Re: DIY DAC

čekám, než ta potvora přijde...zase se to někde zaseklo na celnici.

Re: DIY DAC

ja v prvni verzi menil elyty za Oscon
https://lh6.googleusercontent.com/-IH7F … 0board.jpg
zvukovy rozdil oproti tomu co tam bylo puvodne je dost znacny...

Re: DIY DAC

bastl: jestli tam máš 7812 / 7912, Oscony bych za ně nedával.

Re: DIY DAC

Já to mám i s trafem ještě na cestě

Re: DIY DAC

Tak nevim, jak na blokovani toho DAC 2xAK4399. Puvodne jsem se chystal ty jejich axialni ROE 47uF/10V, ktere mají dlouhe privody a ESR velke jak krava(pamatuju si jeden kus při 100Hz mel ESRn 4R, při 1kHz 3R, při 10kHz 2.5R, ale jedou celkem v pohode do 20kHz, kdy uz mají polovicni kapacitu) vymenit za SEPC, nebo spis stejnou technologii jeko SEPC ale od jednoho jiného výrobce s mensimi rozmery. Bavil jsem se s clovekem co ty desky osazuje a prodava jako komplet DAC. Rikal, ze to se SEPC zkouseli, ale ze ty ROE mají kupodivu hezci zvuk. Jak to prelozit, aby to nevyznelo 4%centne, doslova "teplejsi, milejsi..."  bozinku. Primo na vyvody 4399 chci napajet mrnavej 1nF C0G 0402 TDK a kousek od nej ještě 100nF C0G 1206 mil. spec. KEMET (mam i Murata a TDK, tak mozna ještě proměřím, kterej bude lepsi). A do kazde vetve ještě pridam Murata feritky co doporucoval tusim Luta. Napajeni jsem vůbec prekopal. Analog kazde 4399 ma svůj samostatny zdroj a oddelil jsem digitalni napajeni 4399 od napajeni ridiciho procesoru a dalších věci kolem USB... Jedno trafo na analog a jedno na digital. Tak tam mozna zkusim ty ROE kondiky ponechat, co to udela. Je to pro kamaráda a když jsem v horach videl, kde to bude poslouchat, tak je skoro jedno, co tam naperu. Spis to beru jako zkušenost, co se se dvěma mono AK4399 da spachat.

Re: DIY DAC

X7R 100n + 10M tantal + 100M LZX, vymýšlet cokoli jinýho je hovadina.

Re: DIY DAC

jeden muj kamarad z Finska mne upozornil na DAC se dvema AK4399 co prodava nejaky Cinan na eBay,zvukove se mu to moc libi a pro mne bylo zajimave,ze jsou tam pouzity prave ty ROE...

(upravil SunYang 8. 5. 2014 18:21)

Re: DIY DAC

Ma někdo jiny názor? Zivotni zkušenost mi naseptava, ze nebude jen jedna absolutne spravna cesta. Na bastleni se mi libi svoboda hledani a vylepsovani. Pokud by jiz nic lepšího nebylo, tak nutne nastoupi nuda, ne smile ? Třeba X7R používat nebudu zcela urcite, jsou vyrobci cipu, co je primo nedoporucuji. NP0/C0G se nebojim. U tantalu nevim, promeril jsem jich hodne a rozdily jsou obrovske. Když budu potrebovat malej svod, tak urcite sahnu po necem jako M39003. Ale jiné tataly mají svod veliky. Teda ne ze by me zrovna svodovy proud u DAC moc palil, i když kdo vi. Podle pokusu mi vychazi, ze u každého elytu svodovy proud fluktuuje a tak vnasi sum. Sice maly, ale prece. Pokud je svod milionkrat mensi, i tento sum bude ještě vic zanedbatelny. Ale to jsem utekl jinam. Co jinak bude nahravat tantalum? Vetsi pouzitelne frekvence? To vyresi ta C0Gcka. ESR nic moc. Mozna male rozmery. Ale nasel jsem ještě mensi s obdobnou technologii jako SEPC. S LZX nemam zadnou zkušenost. Tak kdo další hodi něco do placu?

Kudlibabka: to bude stejna lihen. Tento Cinan delal mraky ruznych sad s vsemoznyma cipama (na eBay se dostane jen zlomek) a tahle 2x4399 mu ze vseho hraje nejlíp. Samozrejme, jak to tady bylo uz hodnekat zminovano, nese mouchy podobných cinskych konstrukci. Na osahani ale proc ne.

(upravil Dohnalik 8. 5. 2014 18:21)

Re: DIY DAC

No dělej jak myslíš smile ano, je lepší řešení, to máš pravdu, schválně jestli na něj přijdeš, já jej používám u citlivých vysokorychlostních obvodů, pracujících často v analogové i digitální doméně. Jejich PSRR je dost malé a stejně výrobci doporučují X7R, těch důvodů je několik a v Analog Devices, jako asi nejpokrokovější společnosti dneška, nebudou blbci smile Spíš mi řekni jací výrobci nedoporučují X7R v napájení.

BTW, to navrhuješ vlastní desku? nebo si hraješ s tím od číňana.

Re: DIY DAC

2sungyang:Honzo,taky si jeden ten 2xAK4399 objednam,jsem totiz hodne nedockavej...
2Dohnalik:pak porovnam s tim AK4399 co mam slibenej od tebe...

Re: DIY DAC

A ted jsi me dostal, stara makovice si hovno pamatuje. Musel bych znovu hledat, bylo to u filtraci referenci. Vetsinou si PDFka ukladam, tak to nekde bude. AK to nebylo. Není důvod doporucovani X7R v cene? Ono preci jen třeba 100nF C0G stoji několikrát tolik nez stejne X7R, navíc nejsou velke kapacity jako u X7R.
Jo pro zatím si hraju s tou cinskou. Chce ji kamarad, tak si to osahavam. Vlastní desku si doufam udelam uplne jinak. Tistaky zde vyrabi mraky firem, ale zatím jsem zadnou nezkousel, ceka me nelezeni spolehlivyho výrobce. U lamp jsem holt tyhle věci nepotreboval. Mate nejake doporuceni, podle ceho se orientovat?

(upravil SunYang 8. 5. 2014 18:47)

Re: DIY DAC

Dohnalikuv DAC bude urcite lepsi. To vůbec nepochybuju. Ale za ty prachy jako první nastrel...
Mirku, ještě vyckej, uz se objevily nejake verze podobne desky s ruznym osazenim. Poslu ti obrazky. V Cine je toho mnohem vic nez na eBay a většinou levnejsi. Teda levnejsi vždycky, jen rozdil je ruzne velky. Navíc muzu koupit jen něco, třeba zvlast tistak, ovladaci procesor s displejem, krabici, trafa.... Netreba brat kazdou blbost. Jak Te pozoruju, tak stejne asi operak na konci nebude, tak proc za nej utrácet...

(upravil kudlibabka 8. 5. 2014 18:52)

Re: DIY DAC

ok,diky za tipy...
zkousel jsem ted DAC s ES9023/za par desitek USD/,zvukove je to hodne dobry,ale mě osobne prijde ta levna deska s AK4396 lepsi...

(upravil SunYang 8. 5. 2014 21:23)

Re: DIY DAC

Miro, koukal jsem na tu novejsi desku dual AK4399. Místo AK4113 ma AK4118, který ma mit ohodne lepsi jiter a suverene porazet vse jako DIR9001, CS8416, WM8805 a pod. Aspon to pisou. Pry se spis najde v dražších přístrojích. V digitalni casti vidim krome LT1085 i LT1963, je tam par zmen v kondicích, několik Vima MKP10... Deska vypada trochu cistej navrzena. Ale nestudoval jsem ji moc pozorne. Fotky mas v mailu.

(upravil Dohnalik 8. 5. 2014 21:35)

Re: DIY DAC

ohodně lepší jitter a suvereně porážet dir9001? smile DIR má jitter 50ps, to AKM při nejlepším 40ps (spíš taky 50ps, přecejenom je to PLL pověšená na spdif, což už je samo o sobě hrozný rozhraní), to není o hodně ani suvereně. CS8416 je úplná prehistorická sračka, netuším jak je možný, že se to ještě pořád vyrábí...to souhlasím, WM8805 má jitter taky 50ps.

Re: DIY DAC

Dotaz,je něco lepšího než CS8416 pinově kompatibilní ?

(upravil Dohnalik 8. 5. 2014 22:05)

Re: DIY DAC

Bohužel nic.

Spíš než zaobíráním se 30 let starou technologií bych asi doporučil zkusit ASRC. Můžu doporučit http://www.analog.com/en/audiovideo-pro … oduct.html