Re: DIY DAC

O tom high endu bych to nebral na lehkou váhu.
Ono si to stačí poslechnout. smile

(upravil luta 14. 4. 2013 23:17)

Re: DIY DAC

až to bude mít master clock u DACu tak možná.. to chce čas.. master clock udělá víc, než THD..

napetovy dacy jsou jednodussi na implementaci.. člověk nemá starosti s IV sekcí, ale zase už moc neovlivní parametry.. je to něco za něco.. s IV vede AD1955 (když nepočítám ESS).. s Uout asi Wolfson..

Web

Re: DIY DAC

Porovnávali jsme to i proti 1955 a pokud mohu hodnotit zvuk, AK hrálo čistěji, reálněji. Dle mého názoru pokud je čip slušný, záleží více na návrhu DPS, regulátorech, výstupu...

Web

Re: DIY DAC

@Quart: Bude to mít I2S vstup nebo počítáte pouze s SPDIF? Jak budete řídit parametry DACu? Myslím nějaké propojky apod. Díky moc.
Jelikož jsem nenašel nikde informace o provedení. Počítáte i s prodejem hotového modulu (stavebnici asi vzhledem k SMD nepředpokládám).

Web

Re: DIY DAC

kdyby byl ten AKM tak úžasnej a přehrál i AD1955, tak ho používají všichni smile ale chápu, dobrá reklama musí být..

Web

Re: DIY DAC

xmarek: I2S vstup by teoreticky neměl být problém po domluvě - neosazení receiveru. Parametry bude automaticky řídit uPC. Dostupný bude vzhledem k použitým SMD pouze jako osazený modul, nerad bych dělal kompromisy použitím drátových součástek.

luta: Nechápeš, nedočetl jsi větu. Netvrdím že je AK lepší než AD, píšu že nezáleží jen na čipu ale na celkové implementaci. AKM používá například Esoteric TEAC.

Web

Re: DIY DAC

dočetl smile každý ten čip bude mít jiný charakter zvuku. O AD se říká, že je až analytický a výborně měří. No každopádně měří vám to dobře. Až tomu člověk nechce moc věřit, protože jste se dostali za katalogové údaje. Proto jsem trochu urýpaný. Celková implementace s PLL masterclockem z CS8416 není žádné terno. Jsou tu lepší receivery. Co se týče analogové části, lze předpokládat, že to bude datasheetové zapojení, ze kterého každý konstruktér při první verzi DACu většinou vychází a tedy je pěkné, že to soudruzi z AK slušně navrhli i v datasheetu.

Web

(upravil DJ_Rix 15. 4. 2013 9:17)

Re: DIY DAC

Co za AKM tam vlastně je ? 4396 ? Ono je tohle i o tvaru cest, typu součátek, luta by mohl vyprávět big_smile Pokud to má být slušný, musí to být SMD a v tom případě půjde jen prodej modulků, protože si to málokdo bude schopen doma osadit.
Osobně to vidím hlavně o tom, že vlastní SPDIF je prostě limitní rozhraní pro DAC, pokud nepůjdou hodiny zpátky do zvukárny, je to na prd. Julina tohle umí, všechno se to probíralo už kdysi u HSDAC. Nevidím ale důvod, když existuje několik slušných transportů z USB, proč specielně s SPDIF ztrácet čas, navíc valná většina i slušných CDP má SPDIF výstup tragický....

To měření je děláno nějakou USB kartou,což ? Z čeho se živil SPDIF ?

Re: DIY DAC

Zajimavy dac

http://www.ebay.com/itm/Finished-DAC-de … 20d0b62cfa

je k němu i USB modul

http://www.ebay.com/itm/NEW-CM6631A-USB … 0954057917

Web

Re: DIY DAC

Na ten jsem dávál odkaz na předešlé straně. Ale na DIY KIT, desku s osazeným SMD, zbytek součástek nezapájených. Už by měl být na cestě ke mě, snad dorazí.
USB modul k němu chci zkusit s TE7022 (je taky přímo pro tento dac), to CMko mě na NTB prostě nechodí..

Re: DIY DAC

http://www.customworks.cz/dac/

Re: DIY DAC

Ten Tenor je mizernej, nebral bych jej.... sice to nějak funguje, ale není to nic moc, hlavně počítej s tím, že se nedostaneš nad 48k samplovačku....

Quart: Ta výstupní část na tom vašem DACu je proč tak složitá ? 6 singlů to je tak na proudovej výstup, to AKM má napěťovej... Taky vedení hodin tím PFL není dobrej nápad....

reeb,Xhibit: Já bych tam pánové místo toho CM nabastlil modulek od luty, ten funguje spolehlivě, přidáte "jenom" oscilátorky a jedem smile

Re: DIY DAC

Tenor mi tu funguje do 96k, ale je vážně nic moc, lutův modulek je lepší i s mizerným oscilátorem.
Rix: koukni se do DS WM8741 na výstupní analog filtr. Tak je taky 6 operáků.

(upravil DJ_Rix 16. 4. 2013 7:41)

Re: DIY DAC

No jo, díky, už na to koukám. Ono to takhle bude asi lepší, každej výstup svou LPF a pak diferák, určitě na měření. je ale otázka, jaká bude odezva.

Re: DIY DAC

však je to tak i v datasheetu AKM.. nejdřív sallen-key a pak diferák.. mělo by to tak asi mít lepší potlačení Vf.

Web

Re: DIY DAC

Rix: jedná se o pracovní prototyp pro ověření obou zapojení. Finální verze bude na jedné desce bez konektoru smile

Web

(upravil DJ_Rix 16. 4. 2013 12:37)

Re: DIY DAC

A osazení už je pevně dane Pavle ? Hodiny závěsem z toho CSka ? Nebo budede ještě testovat i jiné receivery ?

Zajímavý je, že ten diferák je v tom DS ještě i s RC ve vstupech, ale symetrickej  výstup je před něma, tak k čemu tam potom ty RC jsou, to by namenalo, že nesymetrika bude mít menší rušení než symetrika ?

Re: DIY DAC

Ano Petře, osazení je více méně pevně dané. Poslechem se velmi osvědčilo.

Web

(upravil DJ_Rix 16. 4. 2013 14:57)

Re: DIY DAC

Jestli se pak bude nějaký kus nacházet alespoň na chvíli v Brně, rád bych si to poslechl. smile

(upravil kudlibabka 18. 4. 2013 21:04)

Re: DIY DAC

Doufam,ze si casem taky budu moct poslechnout nektery z vyse uvedenych DACu a porovnat s tim na co hraju ja,tedy vyladenou levnou cinskou desku s AK4396 a superzdrojem sigma11 a taky s Buffalo Sabre II s Trident regulatory a sigmou11.Pro mne je jasne lepsi lampova vystupni analogova cast /mam odzkouseno mnoho verzi s nejruznejsima lampama,pro moje ucho vzdy jasne lepsi nez opamps/,ted zacinam delat na nekompromisni verzi s americkyma DHT 26 s anodovyma civkama...mam ale spoustu prace s jinyma prokektama,tak to nejakou dobu potrva...vsem preju hodne zdaru a radostny poslouchani...a taky radostny mereni,pokud je pro vas dulezity....:-)