Re: DIY DAC

To nevím, nezdá se mi to...líp pro tebe, třeba se ti to zkreslení líbí, když jsi takovej flaškař smile Ten modulek s CMsráčem z ebaye má určitě mnohem horší oscilátory jako ten QNKTC, možná má ale lepší napájení...

Re: DIY DAC

no nezapomen taky,ze ten CM663 modul provozuju s jinym DACem,i tam muze byt rozdil...oba ty moduly napajim prozatim z USB(vim ze to zdaleka neni idealni...),pri jinym porovnavani QNKTC versus vyladeny spinning transport + AK4396 je taktez lepsi ten AK4396...bavim se o zvukovym projevu nikoliv o mereni...oscilatory nejsou jedina pro zvuk dulezity vec,ikdyz nepopiram ze kvalitni oscilator je vec dulezita...delal jsem porovnani dvou stejnych pristroju asice Behringeru Ultramatch 2496,oba s chipem AK4393,oba s vymenenyma kondama na desce za blackgate.Jeden mel superregulatory (seperteddy) a velmi kvalitni hodiny.Na vstupu mel ale muxchip,ktery umoznoval ruzny formaty signalu...druhy mel kvalitni zdroj se slusnym regulatorem,obycejny oscilator a bypassovany muxchip,tzn. SPDIF sel primo do receiveru pres dva kondy silver mica.Ten druhy byl na tom zvukove mnohem lip...to jen pro zajimavost...zvukovy porovnani je velice dulezity...proc myslis,ze Fikus je docela uspesnej se svyma DACama?leta se zabyval nejen teoretickyma predpokladama ale hlavne kombinoval,poslouchal a poslouchal...dneska ty jeho DACy oznacuji zkuseni "posluchaci" za zdaleka to nejlepsi co slyseli...tomu odpovida i cena...AK4396 mi doporucil prave on...

Re: DIY DAC

Aha, tak sakra hoď ten AVR modulek na to AK4396 smile To je jasný, že bude hrát líp než ta mrdečka co tam je napájená z USB.

Re: DIY DAC

ten tvuj posledni prispevek mi neni moc srozumitelny...AVR?mrdecka?

Re: DIY DAC

Myslel jsem tím ten ESS 9023P DAC co je osazený na QNKTC, napájený z USB...je sice oblíbenej, ale myslím, že AK439x bude mít hodně navrch. AVR je procesor osazený na tom modulku QNKTC. Zkus místo toho ESS připojit přímo AK4396, netahej moc dlouhý dráty, hlavně od těch oscilátorů. Země spoj alespoň přes nějakou feritku, ať tam neleze moc bordela z USB. Myslím, že potom už bude rozdíl mezi těma modulkama minimální, možná bude v převaze audio-widget.

Re: DIY DAC

kudlibabka napsal:

ve foobaru se mi zobrazuje:
Digitalni zvuk (SPDIF)(USB2.0 High-Speed True HD Audio)

A přes jaké ASIO jedeš? Při instalaci OEM ovladče co mám k CM6631, mě ve foobaru přibylo "ASIO for CM audio... " , ne ASIO4All.
Přes to jedinné "ASIO for CM audio... " mě to jede s výpadky cca. 1x za minutu (FLAC i MP3, HiRes jsem zatím nezkoušel). S AIO4All nebo Wasapi to vypadává víc a úplně prasí zvuk..

Jinak co se týče detekce USB, když mám CM6631 napájen z USB jede vždy jen jako USB1.1, když dám externí zdroj jede jako USB 2.0 ale výpadky trvají (deska V1.4.  http://www.ebay.com/itm/CM6631-24bit-19 … 3ccb6103fe )

(upravil kudlibabka 23. 11. 2012 11:39)

Re: DIY DAC

2dohnalik:dik,ted je to srozumitelny...ja uz s tim QNKTC nechci laborovat,mam dva a oba pujdou do lampovych OTL sluchatkacu,napajet je budu ze sigmy11...CM663 modul pouziju s AK4396 pro system na kterej hraju v dilne a druhy kus,ktery mam bude pro USB DAC pro kamarada.Jeste budu mit amanero a to porovnam s squeezeboxem a necham si co mi bude vic sedet...tim aspon na nejaky cas laborovani s DACama konci...dostal jsem se ke dvema rovnocennym resenim AK4396 v tom levnym provedeni z Ciny a Buffalo Sabre II s trident regulatory a sigmou11
2Xhibit:momentalne jedu pres SPDIF a W7 mixer....mam jen wav a flac 44,1 jede to bez problemu,pro ucel dilenskyho hifi dostacujici,zatim nemam cas s tim moc laborovat...napajim prasacky z USB...

Re: DIY DAC

Tak už mi taky DAC dorazil. Zapájené stylem, že některý nožky jsou zktratovaný...ale jinak pěkná deska smile

Re: DIY DAC

poradne si to prohlidni a srovnej se schematkem a patrne zjistis,ze ty propojeny nohy nevadi,ze je to propojeno umyslne,mel jsem par desek kde to tak bylo a nebylo to nutny napravovat....

Re: DIY DAC

Sice to není z kategorie DIY, ale setkal jste se někdo s výrobky EMOTIVA. Třeba jejich DAC XDA2 dneska s dopravou a clem vyjde okolo 10k (350 USD), což je zajímavá cena.

Web

Re: DIY DAC

tenhle pristroj bych si rozhodne za ty prachy nekoupil...

Re: DIY DAC

mě to naopak přijde ještě za rozumný prachy, klidně bych čekal větší dardu...

Re: DIY DAC

Mělo by smysl k tomuto DACu přidat hodiny?

Re: DIY DAC

Jak přidat hodiny?

Re: DIY DAC

K tomu čipu CS8416, nebo řikám blbost? Nerozumím tomu... smile

Re: DIY DAC

Musel bys tam dát nějakej ASRC. CS8416 jako takový nemá nekonečnej buffer. Původně jsem si myslel, že to tak taky jde, ale nejde.

Re: DIY DAC

Tak už hraju přes CM6631.

http://pjotr.603.sweb.cz/CM6631.jpg




Použit nízkošumový zdroj. Firmware jsem tam musel nahrát od ASUSU, s OEM jsou stálé výpadky zvuku, z asusáckým se to tváří zatím ok.
Jelikož jsem už dříve odinstaloval ASIO4All, jedu teď přes KS, i Wasapi. Takto tedy funkční, ale bohužel pro mě nefunkční I2S který jsem chtěl využít.
Nicméně zvukově se mě to zdá ok, zatím hraju do Zera. Na AK4396 zatím stále čekám na nějaké součástky.

Re: DIY DAC

Takže už se Ti s novým zdrojem hlásí v systému jako USB2 a tudíž Ti jedou i vyšší samplovací frekvence???

Re: DIY DAC

Ano, už to neřve že může pracovat rychleji.. (nicméně ani toto nepomohlo s OEM firmwarem od výpadků zvuku).
Nějaký hi-res jsem chtěl zkusit, ale jaksi jsem v pc žádný nenašel. Až nějaký získám, zkusím to..

Re: DIY DAC

http://www.2l.no/hires/index.html

Web