(upravil Dohnalik 21. 10. 2012 22:39)

Re: DIY DAC

No zase o tolik levnější to rozhodně není, spíš bych řekl, že je to uplně to samý, akorát v librách.

(upravil DJ_Rix 21. 10. 2012 22:52)

Re: DIY DAC

Tobě připadá rozdíl 750Kč versus 950Kč jako nepodstatnej ?

EDIT: Pokud se ovšem bavíte o postech od bubu1 kde je v obou ta žlutá verze,tak to vychází cenově naprosto nastejno smile

Re: DIY DAC

mluvím o žluťácích

(upravil kudlibabka 22. 10. 2012 7:28)

Re: DIY DAC

ja jsem kaufnul ten modul z prvniho odkazu,na vypisu z paypal bylo 756kč...kdyz tak sleduju vsechny diskuze o tom co co podporuje a nepodporuje a s cim jsou jaky problemy jsem rad,ze krome vsech techto konvertoru mam jeste spinning transport a gramofon...jo a taky paskac...mam zkusenost,ze u tech computer based resenich je obcas slozity aby se to rozjelo a sezere to spostu casu...

(upravil Xhibit 29. 10. 2012 17:56)

Re: DIY DAC

Ten číňan s deskou AK4396 je teda pomalý.. Objednáno měsíc a zatím stále nic.
Tak sem aspoň provizorně sestavil SRPP s těma rusandama a napojil ho na stávájící ZERO DAC, na záporné výstupy zde použitého AD1853.
A není to vůbec špatné.. smile  Zjednodušeně, jde z toho čistější zvuk, takový živější a zlepšilo se podání prostoru.

http://pjotr.603.sweb.cz/SRPP.jpg

Anodový zdroj je provizorní, 2x v serii trafíčko 24V 50mA s třístupňovým násobičem, po té CRCRC filtrace, leze mě z toho cca. 210V. Žhavení elek je paralelní - AC 6,3V, problémy s brumem žádné.. 

Kdybych chtěl vyzkoušet už zde uvedené zapojení s EF80, bez anodových tlumivek, jakou hodnotou rezistoru ji nahradit?

Re: DIY DAC

Není tam náhodou AD1852?

Re: DIY DAC

Zkus odpor 47K...mas to haknuty primo z chipu?asi jo,na obrazku neni opamp...EF80 muzes zapojit i v SRPP...nejlip ale hraje prave s tema anodovyma civkama...pozor musi to byt ale ta verze s lesklyma anodama,ty ostatni verze nehrajou tak dobre...muzes zkusit i E180F,EF86,EF806s ty mam vyzkouseny taky a hrajou  velice dobre...anodovy civky ti muzu na vyzkouseni pujcit

Re: DIY DAC

Zkus odpor 47K...mas to haknuty primo z chipu?asi jo,na obrazku neni opamp...EF80 muzes zapojit i v SRPP...nejlip ale hraje prave s tema anodovyma civkama...pozor musi to byt ale ta verze s lesklyma anodama,ty ostatni verze nehrajou tak dobre...muzes zkusit i E180F,EF86,EF806s ty mam vyzkouseny taky a hrajou  velice dobre...anodovy civky ti muzu na vyzkouseni pujcit

(upravil Xhibit 29. 10. 2012 21:29)

Re: DIY DAC

to Dohnalik: Ano, máš pravdu, je tam AD1852, napsal jsem to špatně.

to kudlibabka: Já zatím jen zkouším, ať vím co čekat.. Mám doma právě i nějaké EF80 (myslím ale že jen POLAM), chci to jen pro porovnání aspoň zkusit, co z toho poleze. Moc jiných elek co by byli hned na test už asi nenajdu..
Z toho ZERA jsem to vzal z elytu který vede do vstupu operáku, hraje to pěkně smile.

Víc bych s tím laboroval až bude deska od číňana, to si chci pak trochu potunit. Jiné low noise zdroje pro DAC, zdroj zvuku přímo z USB to IS2 (modulek výše z CM6631), pro každou flašku samostatný anodový zdroj i s filtračníma tlumivkama, DC žhavení, opět každá flaška své.. Celé do nějaké pěkné bedny, a pak už do hifi co nejdýl vůbec nic nevrážet !!! big_smile

Re: DIY DAC

lampovy freakove zhavi AC....:-)
Jinak to mas moc pekne naplanovane...jako zdroj pro analogovych 5V  pro AK4396 se mi nejvic osvedcila sigma11

Re: DIY DAC

Tou Sigmou11 je myšleno toto?  http://www.amb.org/audio/sigma11/

Re: DIY DAC

NNNTomas: Ano.

Netuší někdo, na kolik vyjde to jejich poštovný k nám? Kdyby nás bylo víc, tak bych možná o nějakých deskách do zásoby uvažoval

Re: DIY DAC

Mám pocti že to je kolem 20ti babek. Možná bych si tam taky něco vybral.

Re: DIY DAC

Pokud si objednate vic veci pocitejte a tim,ze budete u nas platit jeste DPH,v posledni dobe se mi stava,ze bez ohledu na deklarovanou cenu celnici odhadnou hodnotu  na 1850kc a z toho zaplatim DPH + 180kc za jejich vzorny sluzby...u malych balicku jako je ten DAC kit nebo board se to nastesti nedeje...ps nekdy zapocitavaj do ceny zbozi i postovny jindy ne...

(upravil Xhibit 7. 11. 2012 18:01)

Re: DIY DAC

Nevím teda proč to tak je, ale správně by se mělo CLO a DPH počítat s ceny včetně poštovného.. Mě naúčtovaly DPH jen jednou, cena zboží i s dopravou 3k, DPH 300kč, jak na to došli netuším, ale nebránil jsem se.

Jinak mě zrovna došel modulek s CM6631. http://www.ebay.com/itm/130757375259?ss … 1497.l2649 Objednaný cca.3 týdny po desce DACu, deska DACu po 5-ti týdnech stále nic..
Zatím ho mám před sebou, ještě nezkoušen. No, pájení příšerné, součástky nakřivo, ještě desnější než je na foto na ebay. Logo na CM6631 jiné proti fotu z ebay, každý oscilátor jiný, použitý stabilizátor na 99.9% pajc..
Jdu to zkusit rozjet, zatím přes SPDIF a porovnat s M2TECH HiFace, zatím mám z toho akorát celkem rozporuplné pocity...

Re: DIY DAC

Přišel mi nedávno konečně ten USB/spdif TENOR http://www.ebay.com/itm/USB-to-SPDIF-co … 0801086377
Vyhodil jsem výstupní trafíčko, které mám osazeno v HS dacu a stejně teda děs běs... hrozně slitý, zahuhlaný zvuk.. sad

Re: DIY DAC

Instalace toho CM6631 kupodivu ok, čínan poslal už minulý týden ovladač.

S HiFace jedu přes wasapi, naprosto bez problémů. Zde tento "hi-speed true HD audio" vynechá při přehrávání zvuk co cca. 50s, někdy po vynechání začne hrát rychleji jako když se přetáčí se zvukem, NEPOUŽITELNÉ.

Tak že instalace ASIO. Výpadky zvuku trvají, někdy víc, někdy míň, zrychlování už se nekoná.. Tak že taktéž NEPOUŽITELNÉ!

Začínám být z těchto "zázraků" od číňana celkem vyléčený. Systém v NTB mám ok, nic jiného mě problém nedělá. Co s tím? Asi popelnice..

Re: DIY DAC

pslava: konečně to někdo slyší smile isynchro je isynchro, ani všechny ty zázračný de-jitter technologie nepomůžou
Xhibit: to je škoda, ale tak nějak jsem to čekal...zkus zkontrolovat studeňáky.

Re: DIY DAC

To bude softwarový problém, zatím si hraju s nastavením ASIO, bez úspěchu. Vytížení CPU foobarem mám jak na hiface tak zde cca. 20% , přesto se u CM ten zvuk občas pozastaví - vynechá, jako kdyby se pozastavil příjem dat.
Nevím jestli bude k nalezení nějaký jiný ovladač, nebo se to bude přes I2S chovat lépe.. Takto je to k ničemu.
Rozdíl ve zvuku proti hiface nepoznám.

Re: DIY DAC

Nahrej tam Asus firmware do toho CM, na diyAudiu se to myslím probíralo. Asus ten čip myslím používá ve svém DACu Essence.