(upravil mechanik 18. 1. 2024 19:06)

Re: DIY DAC

USB doska zvlášť je určite dobrý nápad. Tiež to tak mám.

Ja som DIY nikdy nestaval kvôli tomu aby som ušetril. Chcel som urobiť poriadne to čo považujem za dôležité a všetko si skúsiť sám. Keby si napísal že ta predzosilňovač vyšiel do 1000€ tak je to v pohode. Ak by bol zložitý a boli tam súčiastky špičkovej kvality. Môže to kludne stáť aj viac. Mna to viac rozhodne vyšlo smile Vlastne som na cenu nikdy nehladel. Kvalitný encoder a displej stojí okolo 100€. Pekná krabica z hliníku je tiež drahá. Už na spínačoch ide poznať či je to ako radiobudík z tržnice alebo sa s tým niekto pohral viac.

(upravil reeb 22. 1. 2024 10:44)

Re: DIY DAC

mechanik napsal:

USB doska zvlášť je určite dobrý nápad. Tiež to tak mám.

Toto vypada dobre

http://www.jlsounds.com/i2soverusb.html

Web

Re: DIY DAC

Modul je super a má to všetky potrebné funkcie ale sám si to aj tak urobím lepšie. Neviem či to podporuje externé hodiny z DACu a či ich to potom vie cez nejaky pin prepínať. Dalej neviem aký je tam izolátor a či ide napájať MCU zvlášť no a stranu za izolátorom samozrejme tiež zvlášť ale to by malo ísť. Ale v prípade že by tam všetko toto išlo tak nemám asi výhrady.

(upravil kotel 23. 1. 2024 11:50)

Re: DIY DAC

Já našel ještě toto (mají více verzí s různými oscilátory):
https://www.diyinhk.com/shop/audio-kits … f-pcb.html
Vyžaduje 2x externí napájení 3.3V.

Ta deska od jlsounds vypadá taky dobře a podporuje externí hodiny.

Otázka je, zda je nutné nějak hrotit hodiny u DAC, když na tom modulu jsou oscilátory přímo u pinů. Pak se dá dostat na celkovou trasu MCLK signálu na 2cm. Např. v Lutadac jsou to 4cm, i když jsou oscilátory na desce a ještě přes několik hradel. Zásadní bude také čistota napájení/kvalita oscilátoru, aby v místě náběhu obdélníku, kde DAC rozlišuje, zda jde o 0 nebo už o 1, nebyl nějaký bordel, který aktivaci té logické 1 nějak náhodně posune. Když tam bude hrb kvůli mikrokapacitě vždy na stejném místě, tak nevidím problém.

Re: DIY DAC

Tie moduly od jlsounds sú vyskúšané a sú výborné, jeden je použitý aj v DACi od Babaudia s PCM63P-K.