Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 8 z 10)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » DPA vs. HYPA

  Stránky: ««« 1 ... 6 7 8 9 10 »»»

RSS

Příspěvky [141 až 160 z 184]

Re: DPA vs. HYPA

Kdybych se měl řídit tím, co tu tvrdíte o kvalitě nahrávek, zvukaři, kterej to míchal atd. , tak je vlastně úplně jedno, jakej zesilovač doma mám.
Stejně neuslyším rozdíl, protože člověk ve studiu byl kokot, kterej nevěděl co dělá a i kdyby se to náhodou povedlo, tak jsme stejně většinou hlušší, takže je nám to prd platný... yikes

Při zachování objektivních podmínek pro všechny porovnávaný zesilovače je přece úplně jedno kde, jak a na čem to poslouchám. Rozdíly tam budou vždy. Někde budou menší, jinde větší, ale budou tam.
Tvrdit, že to nemá smysl může jen někdo, kdo to buď nikdy nezkusil, nebo je hluchej jak poleno. smile
Jistý je, že to vždycky bude subjektivní a je jen na zkušenostech posluchače, aby poznal co je dobře a co špatně.

Je to především koníček a tak by se to mělo brát. Hlavně se z toho neposrat. smile

Re: DPA vs. HYPA

2 Betaron, jestli to je obvyklá přesnost informací ve stereu-vidělu, radši bych si přečetl původní pramen. Skoro jistě to bude o něčem zcela jiném...

Web

Re: DPA vs. HYPA

Basstl napsal:

Při zachování objektivních podmínek pro všechny porovnávaný zesilovače je přece úplně jedno kde, jak a na čem to poslouchám.

A kdy naposled jsi při srovnávání zachoval ty objektivní podmínky? Tj. přinejmenším nevěděl, co hraje, a byla nastavená přesně stejná hlasitost?

Tvrdit, že to nemá smysl může jen někdo, kdo to buď nikdy nezkusil, nebo je hluchej jak poleno. smile

Nic takovýho tu nikdo netvrdí. Smysl to ale má jen v případě, že to má nějakou objektivní vypovídací hodnotu, což běžně praktikované srovnávání nemá. Pak to smysl opravdu postrádá.

Jistý je, že to vždycky bude subjektivní a je jen na zkušenostech posluchače, aby poznal co je dobře a co špatně.

Takhle se to jen točí v kruhu, argumentace marná smile

(upravil trachta 20. 7. 2012 22:14)

Re: DPA vs. HYPA

Kdysi před mnoha léty jsem viděl v TV dokument "Jak se dělá elpíčko". Mluvil tam tehdejší mistr zvuku tuším ze Supraphonu. Mluvilo se tam krom jiného také o tom, že správné vyladění finálního zvuku není žádná sranda. Musí to hrát dobře na super aparatůře, ale je třeba vyzkoušet jak to bude znít i na obyčejném jezevčíku, nebo co s tím udělá třeba třeba FM rozhlas. Myslím že opravdu povedený mastering je mistrovské dílo a měl by ho dělat opravdový MISTR zvuku, né počítačový normalizer. Podle mě dnes labely už dopředu předpokládají že se to bude prodávat především elektronicky jako MP3 a podle toho to také vypadá. Že to bude někdo přehrávat na DPA nebo Hypě, je minoritní, komerčně podružná záležitost.

Re: DPA vs. HYPA

Podařilo se mi ke mě na stůl dostat  HYPU10. Je to sice nejslabší kousek, ale výkonově velmi podobný s DPA 222 či 223. Porovnával jsem to s moji pečlivě vyladěnou 223 s rychlými trandy, j-fety na vstupu, vyladěné kompenzace pomocí osciloskopu, 2x20mF ve zdroji, proklemované pojistky, několik kusů MKP svitků. DPA je dobré, ale HYPA? Ta je zkrátka o kus dál, je to zatraceně rychlý (a stabilní) zesilovač a na zvuku je to sakra znát. Jak basy, tak hlavně výšky a i ty středy. Nechci nijak hanit DPA, ale čas jde dál a HYPA je slyšitelně o kus lepší. Bastlíře možná odradí cena modulů, ale vzpomeňte si na ceník DPA z roku 1997. Nová DPA 222 stála 33 380,- a SE verze 36 900,-

(upravil Hordek 28. 6. 2014 14:57)

Re: DPA vs. HYPA

.

Re: DPA vs. HYPA

Rozhodně není jediný kdo to tak slyší.
Spíš by mě zajímalo, jestli to někdo někdy slyšel obráceně. smile
Já jsem Hypíky porovnával několikrát, na různých sestavách a vždy byli výrazně lepší, než DPA.
Tady je taky jeden názor: wink
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … 076#183076

Re: DPA vs. HYPA

Přes všechen respekt k Pavlovi to tak slyším taky. Nicméně dá se na to kouknout i z druhý strany. 222 s rychlými trandy jako kousek navržený v dávnověku je schopen držet krok a neudělat si rozhodně žádnou ostudu.

Web

(upravil kazzatel 31. 5. 2013 21:52)

Re: DPA vs. HYPA

Proč tomu tak je ? Inu, to je těch dvacet let vývoje....DPA je už taky moc dlouho, už zevšednělo a mnohé už vyloženě sere. Když si s ním pohraju, vyladím to samý co je Hypa, protože mám ty samý dokumenty co měli oni a blbej ještě nejsem...a co si myslíte, že se pak stane ? Myslíte si, že se pak vrátí původní příznivci ? Kdepak, nevrátí, pouze v případě, že to nabídnu výrazně levněji, což já už z principu neudělám, nechtěje mít z huby hajzl. Takže to bude zbytečná práce, kterou lze vykonat pouze z důvodu poznání. A po tom já už tolik netoužím, jsa už dosti unaven a plénem značně znechucen....

Re: DPA vs. HYPA

Já myslím, že by se příznivci našli, ani cena by nemusela bejt výrazně levnější.
Značka "Dudek" má pořád ještě vysokej kredit.
Kde by byla Škodovka, kdyby žila z 20 let starýho Favorita...

Re: DPA vs. HYPA

V Páralově románu Milenci a vrazi se hlavní ženská postava Zita, poté co se pro znovuzískání sebevědomí nechá přefiknout partou chlapů, pozastavuje nad jejich komentářem: " Šuká jako mladá..." Rozumíš, co tím chci říct ?

Re: DPA vs. HYPA

Ale jo, ale není to lepší, než při masturbaci vzpomínat jaký to tehdá bylo? big_smile

Re: DPA vs. HYPA

Já nemám potřebu leštit si ego nějakou masturbací smile

Re: DPA vs. HYPA

Každej má občas potřebu si dokázat, že ještě nestojí za hovno.
Já jí měl minulej tejden a protože neumím vymějšlet zesilovače, tak jsem si vyšlápnul Sněžku. smile

(upravil MilanTuma 1. 6. 2013 0:36)

Re: DPA vs. HYPA

Mě třeba na DPAčkách vadí jakási mrtvolnost zvuku na výškách. Při porovnání i s laciným rotelem RB-850 je na tom Rotel mnohem lépe. Jak se psalo, že anglické časopisy preferují anglické výrobky, tak to samé si myslím o zesilovačích DPA v českých časopisech. Nadhodnocené. Více lidí mi potvrdilo, že DPA prostě nehraje. Je to spolehlivý a stabilní zesilovač, ale zvuk vzhledem k ceně rozhodně není vynikající, jak se tolik uvádí. (A to jsem jel kolem a HYPu si chtěl jen poslechnout co je to vlastně za výtvor, když už jsem jel na silničním bicyklu z Podkrkonoší do Prahy přes Horní Počernice. V neděli za 10 minut poledne dotazuji telefonem p. Vitvara s nezávazným poslechem, vyhověl, poslechli jsme a nakonec z toho byly 2 objednávky.) Žádné diskuzní fóra, slyšet naživo a je jasno. Mimochodem po cestě rozvodna Čechy střed a jejich trafa nadřazené distribuční soustavy 400kV. To je skrz plot bážo poslouchat jak si bručí, ventilátory to dochlazují a při slabém dešti pod 400 kV linkou poslouchat akustické projevy "přeskoků" napětí.

(upravil Hordek 28. 6. 2014 14:57)

Re: DPA vs. HYPA

.

Re: DPA vs. HYPA

Milan: S tím bych teda osobně nesouhlasil, že vzhledem ceně není vynikající. To by mě teda zajímalo, kolik a kterejch  koncáků (kromě teda zmíněnýho SPA) se stejnou pultovkou si slyšel a byly lepší než konkrétně třeba rychlá 222. Ta se mi osobně z DPA co sem slyšel líbila asi nejvíc.
Hordek: a ty to slyšel, že víš jak to je?

Web

Re: DPA vs. HYPA

jste fakt netopejři, já bych snad nepoznal ani háčko na středovejškách lol

Re: DPA vs. HYPA

Poslední dobou testuju výhradně slepým testem a divil by ses, co všechno se dá poznat. wink

Re: DPA vs. HYPA

Víš Tůmo, mě se taky standardní verze nelíbí. Proto mám SE a SSE verze, ovšem zajímalo by mě, kolik by to muselo stát, aby tě to zaujalo. Předraženost je silnej pojem, je to prodávaný za výrobní cenu s malou přirážkou...ta cena je taková, protože se to vyrábí malosériově a nemůžu proto mít materiál za čínský státně dotovaný ceny...A že je v jejich hodnocení trocha českýho patriotismu, tak s tím zaplaˇˇtpánbu já nemůžu nic dělat ( mimochodem nejlepší a nejobjektivnější recenze jsem měl v Polsku )....Není na světě člověk ten, jenž by se zavděčil lidem všem...že se ti víc líbí blbej Rotel tak s tím nic nenadělám a je mi to jedno a taktéž je mi u prdele názor pana Vitvara, já dělal zesilovače v době, kdy si on ještě hrál s gumovou kačenkou....

Příspěvky [141 až 160 z 184]

  Stránky: ««« 1 ... 6 7 8 9 10 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » DPA vs. HYPA

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£