Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Na měření není nikdy nic zbytečný luxus. Neviděl bych problém ani v jedné z nich. Když to má asynchronní USB a trochu solidní převodníky, není co řešit.

(upravil mechanik 28. 5. 2012 23:36)

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

nebol pri USB nejaky problem? velký jitter? inak by sa asi pred D/A prevodníky nepoužívala julia s s/pdif... ja by som jednoznačne išiel do julie, za 127E sa lepšia zvukovka nenájde, nemá EMU  JRC5532?

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Proto říkám asynchronní USB, přenos, který způsobuje velký jitter, je synchronní.

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Vy mi dáváte,jak to poznám? Už jsem něco hledal,ale ve specifikacích jsem nic nenašel...

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Jestli ta EMU má nebo nemá asynchronní USB taky asi nepoznám. Jinak já potřebuju externí zvukovku, tedy připojitelnou pomocí USB. Všechny karty PCI, PCIe pro mě padají, protože nemám desktop ale notebook. Leda že by ta Julia, pokud je to název firmy, dělala i externí, pak bych ještě zauvažoval. Jinak pro tu EMU jsem v podstatě rozhodnut. Teď jen našetřit.

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

DJ RIX:
Kliďák jsem nastavil +- na nějakejch 80-120mA (vzhledem k emitorákům) hodnota u lineárních tošib není kritická a ta drobná limitace a odtrhy jsou daný jen pracovníma bodama vst diferáku a VAS... zkus si pohrát jemně s jejich poměrem. nebo použij extra zdroj pro frontend tak jak to má zapojení z kerýho Sym čerpá... A když ti to nepůjde a chceš jeden zdroj dej limitační diody mezi kolektory LTP... Dále pokud chceš jít dál doporučuju zaexperimentovat s odporem mezi bázema koncáků... pro každej typ budiče je optimum jiná hodnota... s MJE pokud se na nich trvá tak je třeba jít na nějakých 22R a trošku se to zvukově zlepší a mírně to lépe měří nahoře. 2SA1220A/2SC2690A jsou super mam origo nec ještě někde doma,ale sym tak jak je tam nejdou dát maj opačně nohy a otáčet jhe hlavou dolu a dělat závity se mi už nechtělo... dělal sjem to pro někoho a muslo to ven z baráku...

Ad symouš: pokud je jak má bejt tak zvuk je temnější a je spíš charakter temnej typu deka než ostrej nebo uřvanej... takže buď se bavíme každej o zcela něčem jiným nebo jste zkoušeli leda tak prd... sorry...  Leoši pokud byl tvůj kus uječenej (čemuž klidně i věřim slyšel jsem taky hnusně hrající s MJL na konci) tak jsi ho měl jen možná blbě či neoptimálně zakompenzovanej nebo jsi použil mrdky MJE...a konce MJL(W) který v kombinaci nejsou moc vhodný na tuhle topologii bez predriveru, MJE15030_31 jsou opravdu velmi špatně komplementární oproti jiným budičům v TO-220 z principu ... pokud mam porovnat s dalšími Onsemi z řady, tak vybočuje výrazně zejména P-polarita ta je mimo o řád nižší Ccb a má zcela jinej průběh bety vs Ic ... takže symetrie vcelku nahovno a nejde je k sobě bělošky vybrat u (15032/33 a 34/35) je už tahle chyba odstraněna předpokládal jsem že tohle víš jako velkej bastlíř kerej je cpe všude... 15030-31 nejsou moc dobrý trandy na věci kde chceš dobrý měřený parametry ... bohužel je to jejich výrobní vlastnost daný asi tím že na nich se technologii co dostali od japonců teprve asi učili =  15028/29 a 30/31 je dtto vybíraný a tříděný na Uceo = byly první modely týhle rodiny onsemi.

A ještě pro Ondráše:
Sym pokud použiju 3 páry na konci a dám budiče s betou přes dvě kila, tak má THD stejný nebo i lepší jako to tvý vymazlený dépéáčko... zkus tý tvý slavný 222 ubrat dva páry koncáků a oměř si to pro prdel znova big_smile pod 0,007% se nedostaneš...

Ad ostatní chlapci:
Ač se zesákama nezabejvám primárně jen si občas hraju protože mě vždy zajímá co lze vyrazit z jaké topo čistě ze sportu a proto mi to nedá  nereagovat aneb když se chce tak všechno jde ... To že se nepovedlo každýmu ze symu dostat víc , neznamená že ten zesilovač je špatnej, chce to používat občas i víc lebku a ne jen slepě použít součástky co vymyslel Michal Bittner na Diyaudio (snadno dostupný věci v DE tou dobou) a všichni to po něm dělaj stejně kde defakto zatlučou výhody takového řešení s málo zesilovacími stupni ...pokud čtete občas diyaudio x různejch klonů a vylepšenejch verzí tam dost lidí postavilo s dobrým výsledkem...a tomu já fandím... open source otevřenej projekt kterej není tak blbej jak se může zdát... osobně mam raději jednodušší a vyladěnou topo s kvalitníma součástkama než hnízdo s milionem obskurních typů, osobně preferuju zvukově i toho nejblbějšího základního symouše pokud je zapojenej správně před jakejmakoliv bipolárníma dépéáčkama s 2MHz silně nelineárním hnojem typu BD na konci a vše honit do parametrů silnou ZV ... hovořím o modelu bez úprav... srovnávejme proto srovnatelný věci smile V měření má DPA vidět les až do devátý symouš tak jak je je má sice vejš, ale ční jen 2. a 3. ,aby to nebylo pochopeno že jsem proti dudkům... až se budu nudit chystám se udělat po svým pro tu prdel fousatou 386 myslím že tam jde vylepšit také víc věcí stejně jako u čehokoliv jinýho. Víc makat méně plkat toť mé heslo a přání na léto... nebojte dám zas min na půl roku pokoj a nebudu rušiti vaše kruhy:D

hezký léto přeje los davčos

Není co dodávat...

(upravil opamp 30. 5. 2012 10:00)

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Davčo, já jsem měřil 222 i 223, která má jen dva páry... při 50 - 60W jsou identický (<0,002%). Na kile (o čemž se zatím bavíme) ani nejsou zásadní rozdíly mezi Fairchildy a BD. Jasně že o hodnoty nejde ale uvádím na pravou míru.

A myslím že porovnávat 3MHz konce a 40MHz konce není tak v pořádku jak se Ti zdá.


Ale nechme toho, každej má svůj vkus, a třeba se mi povede k nějakýmu temně hrajícímu symoušovi dostat a rád změním názor.

Web

(upravil DJ_Rix 30. 5. 2012 22:03)

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Dawsoo,jj,ty vývody u KSA/KSC jsou problém,buď prasečina s překroucenými nohami,nebo je jolt namontovat na chladič obráceně....:)

Možná nakonec použiju ty 2SA1930/2SC5171.

Ondro,klidně ti ty dva moduly na zkoušku pošlu až je dodělám,dokonce bych to i uvítal kdyby jsi je změřil a mrknul jim na zoubek,já zatím nejsem schopen měřit....a asi mi bude nějakou dobu trvat než to vůbec budu umět a mít... smile

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Klidně smile myslím že zatím umím přiznat omyl,. když je třeba, tak uvidíme smile

Web

(upravil mechanik 31. 5. 2012 0:05)

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

dawsoo napsal:

nebojte dám zas min na půl roku pokoj a nebudu rušiti vaše kruhy:D

kludne ruš, rád si tvoje príspevky prečítam smile

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

po přečtení "půlročního" příspěvku amígos los Dawsoo's  jsem připojil zfetovanýho symouše a střídal ho s naspídovanou 223 a nepoznal jsem zbytkem sluchu nelinerální hnůj, ani les harmonických, prostě pro mě vyhrává zvukové tento kus 223 před vymazleným symoušem exh.
S rychlým symoušem může být výsledek obrácený, možná vyzkoušíme, uslyšíme...

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

na akých reprobedniach a prehrávači si to porovnával?

(upravil mongol 1. 6. 2012 6:24)

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

bedny jsou samodomo výšky accuton 023, středy accuton 90 a basy eton 12 hex, výhybku navrhl a odměřil dawsoo
přehrávač je krabice s mechanikou sony 20es , střeva vmontovall hogy
http://fracel.rajce.idnes.cz/beton_II/

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Frantova aparatura je kompetentní odhalit i daleko jemnější nuance než symasym versus DPA. Např. jsme na ní odhalili, že jedna metoda kompenzací, měřením naprosto válcující ostatní, je poslechově málo vhodná (doma na malých dvoupásmech se mi zdála úplně OK, téměř skvělá).

Web

(upravil mechanik 1. 6. 2012 13:41)

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

je dosť zaujímavé že to pôvodne prehrali checkove VMA... takže sa prerobila výhybka?

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … p;start=30
ano, tady jsem v r.2010 napsal, že je výhybka Davidem předělaná ,
ale k tématu - zajímavé to bylo tehdá hlavně tím, že symasym kmital tak, že vyděsil opampa, kterému jsem symouše exh. původně dal předělat, aby měl Jfety na vstupu

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Symasym co jsem měl nebyl uřvaný, jak se tady píše, nakonec ho má Mechanik..klidák byl 150mA +, bedny Shan, zdroj signálu HSDAC...

Web

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Aby to nevypadalo že se flákám,dnes jsem tomu zase trochu dal a z větší části osadil první desku smile

http://t.imgbox.com/aakY50QV.jpg

(upravil DJ_Rix 25. 6. 2012 21:08)

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Pro dnešek končím. Po té co jsem hledal hodinu nesmyslnou botu,jsem něco změřil,je to potřeba poladit,ale vypadá to na dobré cestě:

http://t.imgbox.com/aauZ9QbS.jpg http://t.imgbox.com/aaq2XwM0.jpg http://t.imgbox.com/aax0YRL4.jpg

EDIT: Jinak SR vychází prozatím 60V/us do osmi-předpokládám že se to ještě malinko zpomalí,protože je tam nějaký překmit,ale snad už to nebude o moc.....

Re: Symasym 5 Top Speed Edition :)

Důležité je, aby rychlost přeběhu byla s rezervou vyšší než je nutné pro šířku pásma danou vstupním filtrem a plný výkon a to při "hezké" odezvě, tedy bez překmitu a kudrlin. Odtud vychází známá přibližná empirická poučka "na každý volt amplitudy jeden volt za mikrosekundu rychlosti přeběhu" k čemuž je nutno dodat že vstupní filtr by měl řezat šířku pásma někde pod 160 kHz.
Pokude to bude splněno, zesilovač se nikdy (s výjimkou přebuzení) nedostane do stavu kdy je signál "tvarován" konečnou rychlostí přeběhu. Na základě svých chatrných poslechových zkušeností si troufám tvrdit, že to je velmi důležité.

Suma sumárum - radši to zatluč na 30-40 V/us s pěkným hladkým průběhem než tohle a pořád to bude OK. Schválně si obojí poslechni smile

Web