(upravil kudlibabka 12. 2. 2016 15:55)

Re: Postavme si flaškostroj...

diky....mam dva pary vystupaku od bobobroda pro GU50,maji sloupek 40x40,tyhle jsou 40x60 a zvukove mne mile prekvapily...no vaha bude znacna,sitovy trafo 40x50,dve tlumivky,ty kondy taky neco vazi...

(upravil PB 12. 2. 2016 15:48)

Re: Postavme si flaškostroj...

http://pavel.bores.sweb.cz/RL15a/Michaelson%20&%20Austin%20TVA-1.jpeg

Mirku, ty velký trafa jsou výstupáky.

Re: Postavme si flaškostroj...

pekny macci

Re: Postavme si flaškostroj...

To vyzera ako KT66? je to push-pull? kolko to ma vykon?

Re: Postavme si flaškostroj...

PB : zase dráždíš mit der Kult-Maschine aus England?! smile  to od tebe není pěkný ! smile

Re: Postavme si flaškostroj...

kal, chces podrazdit? big_smile

(upravil danhard 14. 2. 2016 9:25)

Re: Postavme si flaškostroj...

Ona ta kadibudkova filtrace moc velká nebude, kolik tak může mít takovej motorovej papírák, 100uF ? smile

(upravil kudlibabka 14. 2. 2016 11:06)

Re: Postavme si flaškostroj...

200uF+200uF...
...prvni kondenzator 4uF jak predepsano v datashitu 5C8S,tlumivka 2x10H a pak na kazdy kanal 200uF pro koncovku,pak odpor a 35uF pro budic...budic s anodovou civkou 200h 12mA...

Re: Postavme si flaškostroj...

willi : co, máš snad doma Michaelson + Austin třeba TVA 100-vku ? to by mě fakt dostalo smile
ani bych se nedivil, kdyby nebyl v ČR /SR ani jeden kus sad
řekl bych, že v tom PB-ho železe jsou 88-my

(upravil Wili 14. 2. 2016 19:12)

Re: Postavme si flaškostroj...

kal: Ne ne, trochu cosi ine, este sice nie je dokonceny, ale coskoro bude hotovy smile

...

http://s17.postimg.cc/6y2l9n1of/IMGP7095.jpg

Re: Postavme si flaškostroj...

Wili - opět parádní práce, jako vždy !!!!

Web

Re: Postavme si flaškostroj...

willi pekny...
ja vcera dostal od kamarada porouchany Priboj,nebudu ho opravovat...zelezo a kstli pouziju pro stavbu symetrickyho dvojcinnyho acka s GU50 a 6N6P...uz o tom uvazuju a kecam docela dlouho...nedavno jsem se nekde zminoval,ze bych takovy monstrum jako Priboj nechtel,musim ale uznat,ze to zelezo co v nem je vypada velmi kvalitne,tak se tesim az uslysim co z toho poleze...

(upravil DJ_Rix 14. 2. 2016 20:19)

Re: Postavme si flaškostroj...

Miro nechceš mi ten priboj raději prodat ? big_smile Jen tiše závidím. Jednou si snad svůj kousek taky obstarám smile

Wii: Tohle už je skoro porno big_smile Nádherný, leštěný nerez mám rád když se použije s rozmyslem, máš to moc pěkný.

Re: Postavme si flaškostroj...

2rix:sorry neprodam...

Re: Postavme si flaškostroj...

diky smile inak co je to ten Priboj? take nepoznam

Re: Postavme si flaškostroj...

lampac made in CCCP...google napovi...

(upravil PB 15. 2. 2016 10:24)

Re: Postavme si flaškostroj...

MICHAELSON AND AUSTIN TVA-1- This amplifier came out more than 30 years ago. It is stereo, large, well built and heavy (80 lbs). It uses two KT-88 output tubes per channel and has a rating of 75 watts per channel.

It has a number of strengths; it is clean, powerful, natural, very dynamic and has excellent bass, with both impact and control. This amplifier has more "guts" than many 200 watt per channel amplifiers I've since heard, and it will work with an unusually large variety of speakers. It is a little "crude" sounding compared to some of the best contemporary designs.

This amplifier has always had an excellent reputation, and it's somewhat rare, so the used price is still virtually the same as when it was new. This steady demand, and its ultra rare price stability, confirms to me what I have long felt about the TVA-1: It is a "Classic".

Further- A reader sent me some information which may help the owners of this very fine amplifier optimize its performance. With some minor editing:

"I own the M & A TVA-1. It is as you describe: very dynamic, fabulous bass and enough valve musicality to make it very satisfying. In my humble opinion, music ain’t music without appropriate drive, impact and slam. For the money I paid - $1000AUD, the TVA-1 was a great buy.

I might add that the 12AX7 input valves are absolutely critical in the TVA-1 circuit. With 1950’s Mullard 17mm long plate ECC83’s in the input, and similar Mullard’s as drivers + GEC KT88’s, the TVA-1 is very special, and much of the “crudeness” to which you refer is eliminated.

With new production valves as input and drivers, the sound is bright and forward. The same applies for the KT88’s. Unfortunately, the cost of my NOS valves is more than I paid for the amp! Ah, but who cares. I have great music and that’s what counts." (7/04)

Personal Note- While I do have a lot of experience with the TVA-1 (in my former store during the 1980's), I only experimented with the output tubes and never with the input tubes. Accordingly, it's possible that successful input "tube rolling" may provide superior sonic performance, as this reader claims.

http://www.high-endaudio.com/RC-Vintage.html

Koupil jsem to v srpnu 2011 na Aukru za cca 14 k. No nekup to!! Prý si to sem kdysi přivezl nějaký Angličan a pak to někomu tady přenechal.

Re: Postavme si flaškostroj...

Pavle muj priboj ma taky zajimavou historii,vyroben v CCCP,nejakou dobu putoval po Skandinavii,pak se dostal do Nemecka,tam ho nekdo mirne potunil a zacas hodil na eBay,tam ho koupil muj kamarad a par let na nej hral...jednou odjel do Norska na ryby a zesilovac nechal 3 tydny zapnutej,pak uz nehral....po cca osmi letech po odpocinku v komore se dostal ke mě,vystupaky a sitak jsou v poradku,sasi rovnez pouzitelny,zbytek poputuje do nebezpecnyho odpadu....
misto ECC83 se daji pouzit americky 5755 za lidovou cenu,maji ale jiny pinout a mensi zesileni...nekteri Japonci je cpou do drahych zesilovacu a udajne jsou zvukove lepsi nez ty Mullard...no ale urcite mas zasobu Tesla ECC803s...

Re: Postavme si flaškostroj...

par obrazku dokoncenyho SE s GU50 zde:
https://lh3.googleusercontent.com/-f2YH … C_0052.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-OGF- … C_0057.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-fcyG … C_0060.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-MSlv … C_0062.jpg

Re: Postavme si flaškostroj...

Pekne (y)