Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Tak to ano, bedna sama o sobě vypadá dobře.
Časem až mne popadne zase nějaký GAS, osadím ji reproduktory, za které bych se nemusel stydět.=)
...ale chce to zůstat nad věcí..

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Betarone, stejně vypadající cinch zásuvky mi vycházeli do díry 10,5 a ty máš o mm menší. Mrkni na to smile

(upravil sinclair 4. 11. 2007 14:34)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Methu, ony ty zásuvky nebývají všecky stejné. Chrlí to u žlutejch několik fabrik a když se to blbě sejde v obchodě, tak na černej vrtáš 9,5 a na červenej 10,5...Mně se to tak jednou sešlo, bral jsem je z Ecomu. Liší se, i když na pohled vypadají skoro stejně a mají stejnou "architekturu". Stačí, aby barevné izolační vložky měly osazení s jiným průměrem a je zle. Jedna fabrika to mele v milimetrech, druhá v palcích, třetí na střídačku a všecky nepřesně jaxviňa, mají lisovací formy asi z uplácané rýže nebo co.
Nicméně jsou to nejlepší zásuvky, co se běžně dají koupit.

A Betarone, ten jednopólový kulatý červený kolébkáč nechceš použít na síť, že ne?

Web

(upravil Betaron 4. 11. 2007 15:01)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Do řiti, všichni se mě snažíte nasrat.:lol: Až mám všechno jaksi pohromadě, tak si kdekdo přisadí že to či ono stojí za hovno. Dřív jste měli radit.=)
Sinclaire vychystej mi tedy slušné konektory včetně vypínače a já si přijedu

A zároveň dovezu to hučící trafo, už jsem sepsal reklamaci.

U Cinch, které mám jsou všechna osazení izolačních vložek D=9,4mm

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Ale mně nevadí, jak vypadá, ale že je jednopólový a slabý.
Uvažuju takto:
Každý ze zesilovačů má filtraci 2x20G. Jsou tam dva, takže při zapnutí bez softstartu je to taková prda, že Ti mrknou světla v dílně. Tenhle náraz musí ten spínač umět snést a podle mých zkušeností tohle dokážou dělat dlouhodobě jenom dvoupólové 16A spínače ARCOTRONICS, stavěné na takovou pecku.
Reklamaci sepisovat nemusíš, prostě bafni trafo a odvez ho Pierrovi. Ale ještě předtím udělej jednu věc, která se mi párkrát osvědčila u mrčících toroidů. Vyřaď primární pojistku, zapni ho do sítě a párkrát po sobě /třeba 5-10x/ zkratuj konce výkonového sekundárního vinutí. Budou to sice pěkné šlehy a je to taková drsná metoda, ale několik traf po takové "operaci" přestalo mrmlat.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Tak to je hustý!! To myslíš vážně? Nemůže se rozpíct nějaká izolace?

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

K tak výkonnému toroidu dávám Softstart automaticky. Již ho mám na stole:
http://img256.imageshack.us/img256/4857 … artec9.jpg

Léčebnou metodu toroidu nechám na Tobě.=)

..a co ty konektory?

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Co to je za softstart? Já si je dělal s pomocným tráfkem, ale uvažuji o něčem bez toho trafa.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Zajímavej softstart...ani né tak ta digitální část, jako to že nepotřebuje tráfko.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Tento softstart je publikován v AR 4/2002, kde je i DPS. Taky se mi líbil, že je bez pomocného tráfka. Mám ho v pěti zesilovačích a dva teď na stole pro SPV-250 a Leachy.
Jinak stavebnice Metronix MS22050, cca 200,-Kč
http://img46.imageshack.us/img46/8237/s … 050fb6.jpg

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Ano, tráfko to sice nepotřebuje, ale o to větí opatrnost, když je to galv. spojený se sítí. To že se každej výrobce musí pochválit, na to už jsem si zvykl, ale ten návod, to je jedna velká sebechvála. Jo, a to že trafopájka by už dnes neměla do rukou elektronika patřit, to mě vyloženě pobavilo. / navrhni to  sinclairovi / smile

(upravil sinclair 4. 11. 2007 23:29)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Seš měkoň, Betarone smile Dyť já netvrdím, že se to má nechat šluslý minutu, vole! Prostě trochu delší škrtnutí o sebe, aby to vinutí dostalo dynamickou pecku a jádro magnetizační a aby si to "sedlo". Fakt to funguje.

Edit: v tom softstartu by právě R1 měl být rozdělený na dva, neměly by to být metaloxidy ale drát nebo uhlíkáče, metaloxidy nesnášejí proudové nárazy a zvětšují postupně odpor. To je celej Pája Meců smile smile
Šulín jak lampa, odjakživa byl...

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Leoši, otázečka, potřebuju nějakej softstart, když je před trafem na 250ku audioswitch? Taky jsem se tu ptal na ten cfac kondenzátor, jestli tam musí být. Kuju.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Nepotřebuješ. V audioswitchi je jako softstart termistor a CFAC kondenzátor je tam také, není nutné někam dávat další. Ta blankytně modrá placka je varistor na 250V, chrání Vám zařízení před napěťovými špičkami a přepětím. Kdyby to přelezlo přes cca 260V, varistor se otevře a vyrazí pojistku v eurosoklu.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

2 Sinclair ... Supr, nemam slov, mimochodem kdyby se ti zítra podařilo poslat ten zes, byl bych nejšťastnější člověk na světě smile

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Audioswitch je poměrně vychytaná záležitost-snažíme se myslet při vývoji hlavou, nikoliv vocasem.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Ukázka zkušebního vzorku opracování panelu. Materiál  AlMgSi0,5 o síle 4mm. Nechal jsem černě eloxovat a dnes ogara na centru vyjel popis gravírováním. Vypadá to celkem slušně; logo je zhotovené frézičkou s kulatým hrotem D=2mm. Ostatní popis je zhotoven ostrým gravírovacím hrotem, z toho horní řada písmen jde do hloubky 0,2mm a spodní řada do hloubky 0,15mm. Menší hloubka se mi jeví optimální.
http://img220.imageshack.us/img220/3559/panelavn5.jpg
http://img103.imageshack.us/img103/2125/panelbti3.jpg
http://img166.imageshack.us/img166/7440/panelcch5.jpg
http://img164.imageshack.us/img164/1083/paneldfh5.jpg

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

No som tu prvy krat, uz asi tak 2 roky fusujem do zosilnovacov big_smile Nieze by som nachval, ale stale este nerozumiem do podrobna ako to napr. funguje v takom auj637. A mam doma 3ks, a kradnem ich kde sa da big_smile z kazdej ustredne v skole big_smile Trafaky podobne, z kazdej ups vyberam kde sa da big_smile Ale "pacil" sa mi prispevok od AxelCoonR. Fakt vyzera byt haxor, ved ja mu to neberem, zdroj treba dobry, ale aj s kludom pisat na fora big_smile Tak som aj ja zo skrine vytiahol nieco co sa zrejme bude pacit viacerym, 2x 2KW Delta zdroje 54,1V, 42A a este aj volake trafo 2x48V cca 50A pri tych 48 to da big_smile len ked casu volako nieto, tiez rozmyslam sinclairove spv250 2ks objednat a napojit to na to, len prachy musia prist, co uz chudobni sme studenti big_smile tak prikladam dake obrazky http://galerka.l1po.sk/?show=delty snad to da dobre tu adresu big_smile inac ak mate niekto skusenejsi 5 minut zbytocneho casu, mozte sa pozriet na toto ? http://liptovmail-test-2.l1po.sk/aujnove.gif ci sa to oplati robit, lebo som zase niekde 27ks MJ15003 orig. motorola na takom povacsom big_smile chladici z 2000VA ups vytiahol aj s aktivnym chladenim big_smile

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Ty 1N4148 v ochranách toho konce nejsou nejlepší nápad. Původně tam byly diody se zlatým hrotem GAZ51, dnes nahraditelné už jen Schottky diodami např. BAT48.
Rovněž tak je pěkná píčovina budit dva páry MJ15003 malýma BD139/140, utavíš je. Dej na místo budičů třeba BD241C/242C, odvážnější lidi vybavení osciloskopem a trpělivostí mohou zkusit na budiči MJE15030/15031.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Dik sinclair, idem to poobjednavat z sosu a skusit dat dokopy, snad to bude hrat dako