(upravil mirulu 24. 10. 2007 21:59)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Zdar klucí, že se seru to do tohoto dredu, ale mam dotaz, možná to tu je někde už napsaný. Přišly mi moduly od aldaxu.

SPV250P+
Audioswitch+
Subsenior
TR3A

I po přečtení všech papírů v tom mam bordel. Píše se v nich, že síťové napětí půjde na vnitřní svorky konektoru WAGO modulu audioswitch. Napětí má být jištěno zpožděnou tavnou pojistkou, kterou předpokládám vůbec nemám a nevim co s tim. Na vnější svorky wago připojím síťový transformátor, to je mi jasné. Modul audioswitch má na 3pin konektoru pomocné napětí +-15V ktré přivedu na PWR modulu subsenior, taky jasný. Pokud tedy používám subsenior Tak 3pin Audio In na modulu Audioswitch vůbec nepoužiju, že? Z 2pin Audiosw modulu subsenior povedu odbočím signál do 2pin psh out modulu Audioswitch. Na modulu subsenior jsou ještě jiné psh konektory jako Bal in, rep in. Ty také nepoužiju, pokud mam vstup do cinchů, jo? Z modulu Subsenior z 2pin psh out povedu signál do in 2pin PSH modulu zesilovače. Na fastony +V gnd -V připojim přívody z toroidu 2x43V (zelená, žlutá, zelená). Out a gnd pro repro předpokládám že jsou ty pod sebou, že gnd pro repro neni ta levá. Takže mam připojenou i zátěž. Dva vodiče oranžové barvy mam samozřejmě připojeny na psh napájení ochran. Na trafu jsou ještě tři vodiče (bílý žlutý bílý) podle stránek aldaxu by to mělo být +-12V .... k čemu mi to je! jestli to nevyužiju, co s tim? Smotat a zaizolovat ?????

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Zelené vodiče od trafa se připojují na fastony AC-AC u kostky!!! Vinutí transformátoru přece musí jít na usměrňovač, ne na stejnosměrné póly /nejsou tam ani osazený/.
Žlutý střed vinutí trafa přijde na GND.
Zbytek zaizolovat, to vinutí 2x12V bílá-žlutá-bílá je tam např. pro napájení ventilátorů, nebo oranžového a modrého majáku smile
Nebo přes usměrňovač dobíjení partnerčina robertka.

Ano, třípin na Audioswitchi zůstane nevyužit.
Tou tavnou pojistkou je myšlená hlavní síťová pojistka, která se někdy dává přímo do přívodky EURO.
Viz třeba http://www.ezk.cz/e-shop/img/det/euro13.jpg to je přívodka s pojistkou.

Pierre Ti ke všem modulům přeci musel dát návody, ne?

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

2 Sinclair ... Ty zelené vodiče jsem myslel na AC-AC u kostky, blbě jsem to napsal. Ale myslel dobře smile Dostal jsem od Pierra hodně papírů, ale v ani jednom jsem nevyčetl těch 2x12V. A s tou tavnou pojistkou to bylo taky obecně. Zkušený technik by již věděl, ale já to potřebuju vědět polopatě, abych tam neudělal nějakou botu jako v případě dřívějších stovek od tebe.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Ještě jedna věc. Koupil jsem stu euro přípojku s možností vložit tavnou pojistku. Ale nevim jakou sad

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

IMHO Dimenzovanou na dvojnásobek příkonu lomeno 230V. A nejspíš zpomalenou, čili T, aby neodešla nabíjecím proudem koďanů při zapnutí.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Nic nezkazíš hodnotou T3,15A. V Audioswitchi je termistor, co omezí proudový náraz trafa, takže není nutné pojistku nějak extra zvětšovat.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Ok a pak ten cfac kondenzátor paralelně k eurovce dát 100nF ? Nebo v tomhle případě být nemusí

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

nejsou příslušný kundiky už v audiosviči? Mám pocit, že ano.

Web

(upravil Betaron 3. 11. 2007 12:54)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Pokračování na zesilovači s moduly SPV-250P.
Na základě doporučení jsem si nechal poslat konektory pro zadní panel, Cinch izolované. Speakony se mi jeví moc veliké na zesilovač pro domácí poslech, tak tento typ výstupu vynechám.
http://img292.imageshack.us/img292/5144 … ryayq1.jpg

Navrhl jsem zadní panel, program na CNC centru je zpracovaný, jen to spustit. Jen nevím, zda-li jsem to s množstvím konektorů nepřepískl. V pondělí budu mít pokusný panel s černým eloxem a gravírovaným popisem.
http://img292.imageshack.us/img292/2249 … elapu2.jpg

Dnes mě došel 800W toroid k zesilovači s Leachy, opravdu krásný ale docela pálka! Soft start bude nutný.
http://img456.imageshack.us/img456/8517 … ekaqs5.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/8725 … vyedx1.jpg
Chladiče od Fišerů ještě nedošly, tyto z AUJ-635,7 tam nebudou.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Ty pérové svorky no nevím.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Co to je za tfuj speakony, ty vidlice?

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Vidlice jsou no name, proto se na ně ptáš. Betarone a ty dvě reprákové samice (starší typ) vyhoď  ještě dnes. Pokud chceš pořádné, kup si je u Leoša. Nechci bonzovat, ale hlásit se to musí.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Kup si reprosvorky Cliff, když už chceš šetřít...na nějaký nounejm speakony se vyprdni a ty zasraný pérový svorky nepoužívej vůbec.... A mimochodem, elyty budou na 80 V ? smile

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

První zvukový test SPV-250P.
Nyní to vše mám zapojené v provizorním stavu – kublanice drátů. Po zapojení sestava jede na první pokus.=)
Zvuk slušný, poněkud odlišný než se stávajícím zesilovačem (2x300W). SPV-250P vnímám s více zvýrazněnými výškami a kulatějšími basy, to jakoby na úkor středů, ale to jsou jen nuance. Celkově jsem spokojen, z beden žádný brum. Mám ale výhradu k toroidu Aldax 600W Tr3b. Ráno ještě před zabudováním do krabice jsem porovnal prostým zapojením do sítě s toroidem Tronic 800W. Kurňa Sinclaire, kdo to Aldaxu motá! Tronic je o třídu tišší. Tak jsem zvědavý až vstřebám pocity z prvotního poslechu a začnu si všímat drobností, páž před spaním rád poslouchám tichou akustiku.=) Nerad bych slyšel rachot z krabice, zvlášť když je zdvihlá junosféra.=)
http://img77.imageshack.us/img77/1384/s … azmls4.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/993/ … azmgb6.jpg
http://img102.imageshack.us/img102/268/ … bzmnv7.jpg

Co se týká návrhu zadního panelu osazením konektorů, očekával jsem názory s připomínkami. Děkuji a přizpůsobím se, CNC program bude upraven Jestli má Sinclair něco slušného k dispozici, tak přes ty dvě dědiny a jeden kopec bych si k němu rád zajel.
Panelové samice Speakon jsou Neutrik, tybyly drahé; vidlice noname, na pohled nevypadají tak hrozně.

ad Kazzatel ) na fotce jsou kondy 4G7/63V, vytáhl jsem je honem z krabice kvůli orientačnímu pohledu na budoucí sestavu s novým toroidem od Tronic (sakra místa tam moc nebude).
http://img102.imageshack.us/img102/3511 … orycg9.jpg
K Leachům mám nachystané tyto elyty:
http://img337.imageshack.us/img337/1847 … 0vatd3.jpg
(to mě zas dá kapky sinclair, co to kupuji za aušus)=D

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Tfuj, takové hnusy tahám nafouklé po deseti z autozesů. Přišroubuj to trafo přes měkkou podložku /já používám podložku pod myš s mechovou gumou/.A kdyby fakt moc vrčelo, tak nám ho vrať, budem ho reklamovat.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Pěkné, co ti to tam stojí za zvučítka?

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Kronosi, nic pro opravdové fajnšmekry – Omnitronic DX-2222, což je 2x 12“ a nějaká pieza, cca 300W
http://img263.imageshack.us/img263/2953 … bzmaz2.jpg

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Hm, jak to hraje? Chybí spodky citelně?

(upravil Betaron 3. 11. 2007 23:33)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Ba naopak, spodky dýchají slušné.
Spíš ten podivnější zvuk piezo měničů; někdy ty výšky mohou znít ostře, řezavě. Je to otázka vkusu, či náročnosti trénovaného posluchače. Nicméně jsou to univerzály na všechno možné. Beru to na různé soukromé párty, chlastačky apod., nebo jako další odposlechy do bigbítu. A když není kšeft, tak jsou to mé hifi.=)
Za ty peníze nekupto, Dal jsem za ně necelých 6 tis.

Jo, původně na nich byl kulatý grill, který je mi nesympatický, takže jsem tam dal to co tam vidíš.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Hm uvažuju totiž že koupím něco podobného, a přeosadím. Ptal jsem se totiž a taková bedna u stolaře výjde víc než třeba nějaký omni ... Mno stejně bych to měl na doma takže bych do toho moc nehnal a ani by se to nikam nenosilo.