Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Pokud bude výška žeber aspoň 30mm a žebra svisle, bude to stačit. Pokud si nejsi jistý, kup si v EZK rozpínací termostat SM2070 a zapoj ho do série s pomocným vinutím na napájení ochran. Při teplotě nad 70C rozepne termostat a výstupní relé odpojí zátěž, dokud zesilovač nevychladne.

Web

(upravil vas 5. 2. 2008 20:08)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Tak tady je ta nahrávka. Kdyby náhodou panovala nedůvěra v pravost, jsem ochotny to i natočit smile
http://www.volny.cz/vtu/kabel1.wav
http://www.volny.cz/vtu/kabel2.wav
Díval jsem se jaké jsou mezi nimi rozdíly a jeden má kabeláž H05VV-F(u něj trafo nevrčí),  druhý pak H03VV-F obojí 0,75mm, ale nezdá se mi že by to bylo v tom typu, spíš je ten jeden "nějak" poškozený.

edit: ještě odkaz  http://www.allkabel.cz/pdf-vde/c04_h03v … vvh2-f.pdf

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

sinclair: dik, spravím to tak, bude to najlešie tak, a bezpečné
takýmto spôsobom je to robené aj u SPD 400 a 600?

(upravil sinclair 6. 2. 2008 10:13)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Téměř ano, akorát že tam termostat zasahuje přímo do vlastního obvodu ochran a rozsvěcí ledku červeně v případě přehřátí.
Ale nemám zprávy, že by u našich modulů musely termostaty někdy zasahovat.
Ale istota je guľomet, že. smile

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Dnes jsem s vedením firmy probíral ekonomickou rozvahu případné výroby konstrukcí krabic pro zesilovače.
V tom řešení, jak jsem to dělal já, by to bylo neprodejné. Ovšem žádné šetření na materiálu.
Nechápu, jak ti italové něco v podobném duchu mohou prodávat pouze za 90 Euro.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Betaron, riešenie case ako maš ty, a aj iny že na boku chladiče sa mi zdá najlepšie. Aj ja ho budem robyť tak, len bude nižšie(ako som pisal hore) po troch mesiacoch hladania som zohnal 5mm hlinik na prednok a zad. Zostáva už len namerať a narezať big_smile.
Len neviem či mám tieť zafrézovať vrch tých bočných chladičov aby vrch zapadol pár mm, nad tým budem uvažovať cez výken a konečne spravím aj rozmery na narezanie, všetko bude eloxovať na čierno-dufam že to bude dobre vyzerať(alebo bočne dam len prírodný elox).
Len ma štve pár vecí, neviem či mám do zosilovača použiť zakúpený prePA, osobne som to ešte nepočul s tým lebo musím spraviť vhodný zdroj 2x15, spravím to tak ako je to na SPV100P215+ , a problém spočíva v tom že neviem ako ho mám spraviť aby sa dal prepínať symetricky/nesymetricky vstup- to by som poprosil sinclaira či by mi neporadil.
Sorry, Betaron že ti zasahujem do temy.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Betaron : dneska jsem tu krabici videl na vlastni oci. Je to seriovka, v poctu vyrobenych kusu a mnozstvi nakupnich materialu a slev je to kouzlo. Jinak uprimne me ta kastle trosku zklamala. Mela delene chladice na bocich, zbytek plech. Akorat ten predni panel je nadhernej.

(upravil sinclair 7. 2. 2008 9:30)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Dodíku, stabilizační část 2x15V ve SPV100P215 je řešená "téměř" standartně.
To znamená, že přes dva ochranné odpory cca 22R/0,6W přivedeš napětí třeba 2X50V na dvojici BDX53C/BDX54C, které mají báze opřené o zem přes zenerky 20-24V, zenerky jsou napájené tak, aby jimi tekl proud cca 3-5mA. To je předstabilizátor. Vstup, výstup i zenerka předstabilizátoru jsou blokované elyty, na vstupu je KMF 2,2uF/100V, zenerka a výstup předstáblu jsou blokované KMF 10uF/63V. Pak už těsně následuje klasika 7815/7915, výstup 2x15V je opět blokován, tentokrát monolitickou keramikou 100n/50V a předzatížen odpory 4k7. Zvláště záporné monolitické stabilizátory mají totiž tendenci bez zátěže výstupu letět s napětím nahoru, což jistě některé amatéry v minulosti vyděsilo.
Na PrePA uděláš ze symetrického vstupu nesymetrický jednoduše propojením pinů 1 a 3 na vstupních XLR konektorech, nebo propojením pinu 1 a 3 na třípinových PSH konektorech, které jsou k XLR vstupům připojeny paralelně.
Ovšem PrePA je primárně určen pro symetrické připojení, znesymetrizováním se sice jeho vlastnosti téměř nijak nezmění, ale budeš muset přivést o 6dBu vyšší vstupní napětí pro jmenovité výstupní napětí. Symetrické vstupy jsou totiž v tzv. přístrojovém zapojení, nikoli servo jako třeba u Behringerů, ty mají víc nevýhod než výhod.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Sinclair, ešte sa chcem opítať ako by sa salo predísť tomu poklsesu napetia na výstupe o 6dB.
A ešte ktomu prepa že tie potiky či je vhodné ťahať a či sa oplatí ich meniť, chcel som alps 2x10k, ale neviem či tie potíky su spojene s výstupom, alebo ako to je(v návode je totiž málo takýchto detailov)

(upravil sinclair 9. 2. 2008 16:04)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Poťáky jsou 5k/N a mělo by to zůstat na této hodnotě, pokles napětí o 6dB se bez změny dvou odporů nijak kompenzovat nedá. Je to primárně řešeno pro symetrické připojení běžné v profesionální praxi.

Dostals PrePA včetně plochého kabelu s nalisovanými konektory? Tak ho použij a poťáky s ledkami si po odlomení příslušné části dej kam chceš. Odlamuje se na rovině vyfrézované drážky. Přečti si pořádně návod.
Pokud to bude nezbytně nutné, můžu Ti pak poslat výřez části desky a zakroužkovat odpory, které vyměníš.  Naprosto nezbytným předpokladem je vynikající odsávačka, odsávací licna a páječka, která nepřepaluje. Jakmile si poškodíš prokovy na desce, jsi v háji, je dvoustranná.

Detailů je tam zcela záměrně málo a není tam preventivně ani schéma /nepotřebuješ ho, jde o oživený a nastavený modul/, aby to nemohli zmrdi typu Petera Škundy pajcovat.
Nejsem paranoidní, ale prostě nevidím jiné preventivní opatření, jak se proti činnosti těchto zmrdů bránit.
Informace jen v co nejnutnější míře.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Tak, teraz som lepšie povedané "v riti"
Som chcel že by som nezávisle vedel prepínať medzi symetriou/nesymetriou.
Tak mi pošli tu upravenú schému alebo obrázok dosky(bol by som vdačný)
Alebo niake samostané zariadenie ktoré by mi spravilo z nesymetrie symetriu a potom by som nemusel zasahovať do plošáku prePA

A čo sa týka tých poťákov, tak v sos majú len tieto 2x10k
http://www.sos.sk/?searchstring=E003558&str=378
a ako ovplivní zvukovo, a to si nepovedal či majú niaky dopad na ťahanie poťákov cez kábel a či sa oplatí dať tam alpsy, či to bude mať dopad na zvuk- lebo tých 500sk ak nebude mať žiadny význam je zbytočné, ale ak áno tak určite ich kúpim
lebo ťahanie a poťáky pri klasickej regulácii maju určite dopad na výsledný zvuk, preto som chcel taky detail v popise, alebo mi to prosím povedz ty, ako autor
dakujem smile

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Výměna původních poťáků za 500Sk ALPSy nebude mít na zvuk sebemenší vliv. Změna hodnoty z 5k na 10k znamená snížení odolnosti proti indukovanému brumu /zhoršení odstupu/.
Měl ses na to informovat předem, ale na netu je poměrně dobře popsáno, k čemu je PrePA určený a jaké má vlastnosti.
Přepnutí z nesymetrie na symetrii uděláš jednoduše tak, že místo propojky pinů 1-3 na XLR zapojíš prostě dvojitý spínač. Po rozepnutí bude vstup opět symetrický, ale protože budeš muset změnit ty dva odpory, bude vstup přepnutý na symetrický o 6dB citlivější.
Pro představu, kdyby náhodou....: 0dBu=0,775V, +6dBu=1,55V, 0dBV=1V, +6dBV=2V.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Tak kúpim nejaký precízny stereo poťák 5k.
A ktomu prepínaniu ma napadlo, že pomocou relé(+cmos 4013) by som prepínal hodnotu tých rezistorov na symetriu a na nesymetriu, to by šlo nie?

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

To je sice možné, ale pěkná debilita, zavlečeš si do vstupů rušení.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

tak serem nato, a spravím iba na cinch vstupy, lebo chcel som aby do bolo aj flexibilné, aby sa dalo priviesť vstup z mixáku.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Pánové, volal mi Pierre!
Je to vynikající, nové toroidy v audioprovedení se zlepšenou impregnací, pro SPV-250P jsou na obzoru.
Tak doufám, že jsem první na řadě po provedených testech.=)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Včera večer jsem byl u Sinclaira a mám konečně toroid nové koncepce – Atr3b pro zesilovač s moduly SPV-250P.=)
http://img27.picoodle.com/img/img27/4/4 … 6d646f.jpg
http://img30.picoodle.com/img/img30/4/4 … 47a3dc.jpg

(upravil mirulu 13. 4. 2008 20:12)

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

K čemu jsi chtěl trafo? Buď si tam měl zemní smyčku a brumily ti bedny, nebo ti brumilo trafo jako prase, nebo obojí. Tak jak?
Kdybych věděl, že k němu pojedeš, řekl bych ti, ať od Sinclaira vysomruješ můj zes zpět.

Web

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

Člověče Mirulu, ty jsi tady v tomto linku nový??
O toroidu a výsledném zvuku je zde vše probrané a popsané, ale chápu je to zdlouhavé čtení.

Re: SPV-250 Plus, stavebnice

No nčetl jsem to no smile

Web