Re: ESR Měřič

čestmíre, ono je to sice pěkný, ale zelený displej s podsvícením žere jak prokopnutý, modrý s bílým textem  nebere naopak právě skoro nic ( je tam jen jedna bílá ledka) a hodí se pro bateriové napájení....

Web

Re: ESR Měřič

Chlapi,prosím vás,nekupoval někdo některý z ESR měřičů z Aukra?Já jen jestli jsou tam solidní výrobky a jestli to náhodou není od murphy256,se kterým jsou,jak čtu,problémy.Děkuju.

Re: ESR Měřič

Pripravujem jednu sadu týchto testerov, cena bude lepšia ako aukro alebo ebay, menšia jednostranná DPS.

(upravil Hippo007 26. 3. 2013 11:55)

Re: ESR Měřič

Horemic: myslíš tester součástek z Aukra? Ten neměří ESR, ale jen ukazuje nějakou hodnotu, kterou můžeš použít pro porovnání 2 kondenzátorů. Jedná se o výrobu z Číny, na ebay je za cenu kolem 20$ včetně poštovného. Je to vykradený projekt z německého fóra ale je osekaný a zprzněný použitými součástkami. Na odkazovaném fóru je návod na odstranění chyb. Lepší asi bude vzít od staffyho DPS a udělat si to doma.

EDIT: hraji si s tím doma (postaveno na desce od killerX3, zapojení upraveno podle posledních změn na výše odkazovaném fóru + poslední verze sw) a je to dobrá věc na výběr a kontrolu součástek před zapájením do DPS. Po vyladění sw to měří R a C s přesností do 1% (kontrolováno na zhruba desítce R a desítce C).

Re: ESR Měřič

to myslíte tyhle srandy http://aukro.cz/tester-soucastek-r-c-l- … 08980.html ?
staffy: tak kdybys dělal něco takového se všema tema měřícíma fíčurama, tak by to bylo bezva, nebo jenom čistý esr meter?

Re: ESR Měřič

Se všema měřícíma fičúrama big_smile Budem mať hotové testery a stavebnice, aby som sa vyhol tomu,že to niekomu nepôjde alebo nebude spokojný, pretože použil shity.

Re: ESR Měřič

ok zákazníka už máš smile ... jen bys s tím měl pohnout, než ti trh zaplavý onen kolega z aukra číňanama smile

Re: ESR Měřič

Jo,jo chlapi,myslel jsem tyhle zázraky z aukra.Zatím jsem se předběžně dohodnul se staffym a tímto vám i jemu děkuji.

Re: ESR Měřič

Já mám teda zkušenost, že tyhle miniměřáky hlavně kapacitu měří jak se jim zlíbí, klidně 20% mimo realitu.
Tak dlouho jsem zkoušel a přemýšlel co postavit až jsem koupil něco pořádnýho co si nevymejšlí a dá se na to spolehnout. smile

Re: ESR Měřič

Tak to Číňani už prodávají jako komplet v krabičce

Re: ESR Měřič

DJ_Rix: Nebude někdy ještě jedno kolečko stavebnic? Nějak se mi dotoho samotnému nechce :( Zejména mam obavy z výroby DPS nemám na to žádnou techniku, takže mě nezbývá nic jiného než vytisknout převráceně na laseru a přiložit na Cuprex a žehlit a žehlit, ty co to někdy tímto dělaly vědí, jakou to dá práci to ,,nepos*at" a pokud jo, tak C6000 a žehlit znovu...

Měl bych samozřejmě zájem. Spokojil bych se jen i se zhotoveným DPS a naprogramovaným PICem. Poněvadž programovačku (nějaké Piccolo s LPT tu mam DPS ještě nezprovozněné a neosazené). Nemá někdo doma navíc?

Začínám očumovat už i toto http://aukro.cz/tester-soucastek-r-c-l- … tabsAnchor ale mam z toho trochu strach cosi jsem četl že na EB někdo psal, že už to taky pár lidí po měření nemá. Docela by mě naštvalo, kdyby to po pár týdnech přestalo měřit, Jistě bude vše osazené SMD a nešlo by už s tím absolutně nic dělat.

Re: ESR Měřič

Opravdu nikdo nemá ještě na prodej jeden kus této stavebnice (ať už složený nebo rozložený) který někdo koupil třeba omylem navíc nebo již pro něj nemá využití? Pokud ano měl bych zájem!

Eventuálně, pokud se nikdo nenajde, mohu koupit ten ESR měřič, co se nabízí na aukru, tyto http://aukro.cz/multi-tester-soucastek- … 74873.html máte s ním někdo osobní zkušenost, je na měření ESR vhodný, nebo mě ho z nějakého důvodu nedoporučíte?

Re: ESR Měřič

Asi ti nezbyde nic jiného, než si to postavit sám. V prvním příspěvku tohoto vlákna máš odkaz, kde je vše potřebné (v souboru 12-42.rar + v diskusi pod článkem je odkaz na prohlížeč, ve kterém otevřeš DPS). PICe myslím programoval Nitram. Když dáš podklady, tak DPS ti za slušnou cenu udělá staffy.

O testeru součástek z Aukra píšu tady. Protože se jeho sw stále vyvíjí a zdokonaluje, nekupoval bych ho, ale postavil, abych tam mohl průběžně nahrávat poslední verzi sw (to u toho koupeného je ztížené použitým pouzdrem procesoru a neosazením konektoru na programování).

(upravil CZJKP1 9. 7. 2013 12:08)

Re: ESR Měřič

Hippo007, to jsi mě nepotěšil!. Jinak já myslím, že ten stavebnicový není ten z toho prvního postu, ale ten z nějaké ruské diskuze od Ruslana, tudíž i trošičku jiné DPS než v prvním postu.

Tu verzi z toho německého fora bych opravdu tedy raději postavil, když píšeš jak se to vše má, líbí se mi, že to měří indukčnost, což by se mě silně hodilo když dělám něco ve VF a potřebuju po sobě změřit indukčnost.

Hlavně o tom německém nic nevím, nezabýval jsem se ním, a nevěděl že je to projekt z německé diskuze, abych ho dokázal zprovoznit, nesměl by být osazený SMD. Kdyby byl oboustranný, to by nevadilo, ale na SMD nemám trpělivost, hlavně na to nemam vhodnou mikropájku (ta moje má kopyto) a ani se s tím nechci piplat. Nevíš, jak vypadá předloha DPS, jestli je tam alespoň nějaká verze (revize) která je plně osazena součástkami standardními.

Jinak který je lepší, ten který se tu nabízel jako stavebnice  (ESR metr + kapacita) nebo ten z německého fora který měří i indukčnost a rozpoznává tranzistory atp.. Anebo když jsou oba dobře postavené, tak jsou oba stejně dobré??

Re: ESR Měřič

z nějaké ruské diskuze od Ruslana ... psal jsem, že vše potřebné je v souboru 12-42.rar + v diskusi pod článkem - to vše je z ruského fóra. Je i novější verze přístroje v2 měřící L, f, R, C, ESR. Odkaz je taky pod článkem z 1 odkazu, ale to je dělané v SMD.

DPS na tester s normálními součástkami je třeba zde - ale tato neobsahuje automatické vypnutí měřáku po proběhlém měření. Dalo by se dodělat externími součástkami.

Na měření ESR je zatím lepší měřák ESR - změří skutečnou hodnotu ESR (ale jak jsem psal, u testeru součástek je sw stále ve vývoji a v některé budoucí verzi ho může v přesnosti měření ESR dostihnout). Tester dává výsledky, které mezi sebou můžeš porovnat a podle nich lze rozlišit, jak je kondenzátor kvalitní. Na to, abys rozlišil dobrý / špatný kondenzátor nebo low ESR / běžný kond je tester dostačující. Pro mne má větší využití tester součástek.
Indukčnosti měří tester s mizernou přesností.

Re: ESR Měřič

Ty jsi ho stavěl (ten z německé diskuze) nebo používáš ten od Ruslana

(upravil Hippo007 9. 7. 2013 13:09)

Re: ESR Měřič

Mám oba dva. Na oba tu byly hromádky (na tester v jeho předchozí verzi, ale ta se dala předělat doplněním a změnou pár součástek na novější).

Re: ESR Měřič

tak to jo.. Tím německým si mě zarazil a teď nevím co... Každopádně ta indukčnost je potřeba...

Re: ESR Měřič

slusny a jednoduchy meric LC vysel v casopise electus 93 str. 11. Ovsem zase nemeri ESR... Jinak meri presne a nastaveni je jednoduche. I kdyz neni na uPC smile

Web

Re: ESR Měřič

CZJKP1 napsal:

Opravdu nikdo nemá ještě na prodej jeden kus této stavebnice (ať už složený nebo rozložený) který někdo koupil třeba omylem navíc nebo již pro něj nemá využití? Pokud ano měl bych zájem!

Eventuálně, pokud se nikdo nenajde, mohu koupit ten ESR měřič, co se nabízí na aukru, tyto http://aukro.cz/multi-tester-soucastek- … 74873.html máte s ním někdo osobní zkušenost, je na měření ESR vhodný, nebo mě ho z nějakého důvodu nedoporučíte?

Jaký chceš? Mám stvebnice obou. Nemám čas se moc rozepisovat - jsem v práci. Až přijedu domů
dám sem nějaké fotky a můžeme se domluvit.