Re: Ethanol E85

to se přeci ví, kdo to leje do nádržky.

(upravil DJ_Rix 7. 12. 2011 18:50)

Re: Ethanol E85

babakus: Ale tak přeci nejde vůbec o tu úsporu.:) Každej děláme něco,něčím se bavíme,o ty prachy až tak nejde....;)
Tohle vlákno bylo založeno s nějakým úmyslem,to že to není superhypervýhodný na to jezdit jsem zjistil po první nádrži.:)
Minimálně jsem to místo teoretickýho tlachání vyzkoušel,neb mě to zajímalo...třeba budou pro někoho moje zkušenosti časem přínosné.

Re: Ethanol E85

Však v pohodě, je dobře, že jsi to vyzkoušel a jestli tě to bavilo, tak o to lépe wink
Jak se to chová v autech, které mají úpravy přímo od výrobce? Taky je tam tak velká spotřeba, nebo se to díky úpravám vyrovná se spotřebou benzínu? Nevíte někdo?

Re: Ethanol E85

To by mě taky zajímalo.Našel jsem jen nějaké kusé info o oktávě,tam byla paírová spotřeba na E85 větší než na BA95.
Pokud jsem pochopil dobře z toho mála dostupných info,je u těch továrních aut komprese narozdíl od vcelku běžných deseti třeba 12,klidně i 14,aby se využil potenciál paliva-z dřívějších zkušeností vím,že je problém u tak vysokých kompresí udržet chod bez detonačního spalování-ethanol má k tomuto jevu mnohem menší sklony,proto si můžeš dovolit jís t kompresí nahoru. Pak bych řekl že bude spotřeba podle mě obdobná jako s BA95.

Re: Ethanol E85

Mno já zatim jen tak čistě ze sportu tankuju cca 20-25% E85 k naturalu. Nijak výrazně to nezvyšuje spotřebu, ranní startování a rozjezdy jsou v pohodě a motor se mi zdá tišší a líp se to chová ve vysokých otáčkách. Ale tyto skutečnosti stavím na pocitu, který mám. Něco jako když u audia někdo říká, že mu ten zesilovač dobře hraje. (A měřením je to úplně propadák.)
Takže to E85 tam sem tam šplejchnu, nedělám si iluze že bych tím šetřil životní prostředí, a o nějaké úspoře už není vůbec řeč.

Říkám, že pokud by se našel nějakej týpek, co by zvládl přebroust hlavu na kompresi nějakých 12-14, vyměnit ventily za tvrzené a do ecu nahrát průběhy pro E85 (kde je vzít??) tak bych to bral všema deseti. Nedělalo by mi problémy přejít na E85, těch čerpaček je všude dost a absenci chodu na N95 bych klidně oželel. Ale je mi jasný že je lepší si koupit auto už přímo na E85. Tak už si počkám, až klesne cena těch hybridů a nebo zrovna elektromobil. A je to. smile Teďka eště, abych se toho dožil a měl na to prachy big_smile

Web

Re: Ethanol E85

Zajímavá diskuze... Je to trochu mimo téma, ale nechce se mi kvůli jedné otázce zakládat nové. Když zapomenem na cenu, zkoušeli jste někdo porovnat Natural 95 oproti nějákému 100 okt. ? Zajímal by mě rozdíl ve spotřebě, případně v chování motoru. Když tak prosím uveďtě i název vozidla smile Díky....

Web

Re: Ethanol E85

Jak Subaru Libero tak Honda Civic(oba r.v. 98, 1,2 40kw-1,5 89kw) ztichly a bylo třeba oba vozy méně vytáčet. Úspora na palivu by nejspíš byla taky, ovšem vzhledem k ceně silně nerentabilní. Chod motoru byl kultivovanější, volnoběh ztratil tendenci kolísat.

Re: Ethanol E85

U toho Civicu bych věřil,jsou to motory extrémně citlivý na palivo,taky to jede až od 4,5tis ot.:D
Ovšem kolísání volnoběhu,to bych viděl spíš na problém s autem,kterej částečně eliminoval lepšé beneli...;)

Re: Ethanol E85

Však nikdo neprotestuje, jedná se o vozy staré 13 let. Jo ten civic je raketa, vyhnání sazí mu prospělo.

(upravil Hajtek 8. 12. 2011 20:58)

Re: Ethanol E85

Jako taková rozumná varianta mě přijde natural 98.Ten občas přimíchám k n95 na pažoutovy 106 a hned to jede o poznání lépe. Většinou tankuju na OVM a nemám problém. jednou mě byla doporučena jiná,levnější benzínka a přišlo mě, že auto ztratilo velkou část z toho mála výkonu co má a tak už s benzínkama neexperimentuju.

Re: Ethanol E85

Jestli to nebude tím že u toho civica v těch otáčkách sepne VTEC ostřejší palce na vačce a proto to začne jet.. smile

Re: Ethanol E85

Dobrý den!

Jsem Andrey Akhnovsky z Ukrajiny, vývojář a výrobce Bioadapter E85 konverze kit.

http://bioadapter.com/index.php?cPath=2 … 6eed59f26a

http://bioadapter.com/obormotimages/export_free_3.jpg

Chci říct, že majitel webu http://www.biopowers.cz, s. Drápela Ludvík, aby dávky bioadapters pro prodej v České republice pod jeho obchodní značkou.
Bioadapters odeslaných a přijatých před několika měsíci, ale on ještě neměl za to zaplatit, a neodpověděl na telefonáty, e-maily a facebook kontakty.

Prosím, dejte si pozor na spolupráci s ním a touto firmou.

* * *

Hello!

I am Andrey Akhnovsky from Ukraine, developer and producer of Bioadapter E85 conversion kit.

I want to tell you, that owner of site http://www.biopowers.cz, p. Drápela Ludvík order batch of bioadapters for reselling in Czech republic under his trademark.
Bioadapters was sent and received several months ago, but he still did not pay for it, and he did not answer on phone calls, emails and facebook contacts.

Please beware of cooperating with him and this firm.

Re: Ethanol E85

Teď nevím, zda li je to hoax, spam, nebo nějaký vtípek zdejšího nejmenovaného šoumena... Mi neříkejte, že se sem nějakej spam robot proklikal. smile

Web

Re: Ethanol E85

Že by robot upozorňoval na českého "podnikavce"?? big_smile Myslím že k téhle jednotce mám někde návod. Myslím že to je ten typ co má snímač teploty v krabičce,jak má přidat se jí právě říká tím jak dlouho počká člověk po zapnutí zapalování než začne točit...:D

Re: Ethanol E85

A já si říkal že konečně budu nabíjet mobil bioelektřinou. Jen nechci vědět kde by na těle byla zásuvka. Na druhou stranu by to pak mělo nezávislé spalování.

(upravil Obormot 16. 12. 2011 11:32)

Re: Ethanol E85

není spam, skutečné informace. Omlouváme se za Offtopic. používám "Google Translate", takže překlad může být zábavný smile

Můžete porovnat foto bioadapter a Biopowers Go Green - stejné tlačítko, stejné diody, stejnou pozici a velikost.
Také mi můžete umístit fotografie svého PCB pro compairing.

http://www.biopowers.cz/resize/domain/biopowers/files/p1070247.jpg

* * *

not a spam, real information. sorry for offtopic. i using "google translate", so translation may be funny smile

you can compare photo of bioadapter and Biopowers Go GREEN - same button, same leds, same position and size.
also i can place photo of my PCB for compairing.

Re: Ethanol E85

Obormot: Ok, thanks for warning smile

Tohle řešení přídavných jednotek je pro mě jak nálepka na rezatý flek na kapotě auta. Zeptám se jinak. Existuje někdo v ČR, kdo má k dispozici průbehy spalování pro E85 a dokáže je nahrát do ECU?

Web

Re: Ethanol E85

Pokud by jste někdo chtěli hlouběji experimentovat, tak doporučuji vzít sud z vodou, do něj nasypat cukr (popř. melasu kdo máte poblíž cukrovar) a nadrolit droždí. Poté to držte na teplotě 35°C po dobu třech dní. No a to, co v sudu vznikne, se v palírně rozdestilujete a tím získáte bioetanol. Tak pokud ho nevypijete, můžete ho dávat do nádrže. smile

Ještě bych mohl popsat výrobu biobutanolu, který má údajně jako palivo podstatně lepší vlastnosti, ale jsou na to potřeba místo kvasnic dosti speciální bakterie.

Re: Ethanol E85

Dobrý den!

Myslím, že je třeba oznámit, že díky publikací na fóru jsem byl schopen kontaktovat majitele firmy, a my jsme zjistili, že příčinou této situace bylo zneužívání jednoho ze zaměstnanců, kteří používají údaje o společnosti, aniž by souhlas majitele, takže naše kontakty se vypadat jako zcela legitimní.

Majitel firmy mne ujistil, že zboží se bude věnovat tento bývalý zaměstnanec.

Omlouvám se za částečné Offtopic a pomocí jména a firmy Biopowers Drápela Ludvík v publikacích, a já jsem velmi šťastný, že všechno jasné a dobře dopadlo.

jde,
Andrey Akhnovsky.

* * * * * * * *

Hello!

I think it necessary to announce that thanks to the publications on the forums I was able to contact the owner of the company, and we found that the cause of this situation were abuse of one of employees, who used the details of the company without the consent of the owners, so our contacts was look as completely legitimate.

Owner of the company assured me that the goods will be paid by this former employee.

I apologize for the partial offtopic and the using of the name of company Biopowers and Drápela Ludvík in publications, and i am very happy that all become clear and ended well.

regards,
Andrey Akhnovsky.

Re: Ethanol E85

translator preklad? big_smile

Web