Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 65 z 72)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Reprobedny pro megalomany

  Stránky: ««« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 72 »»»

RSS

Příspěvky [1,281 až 1,300 z 1,421]

(upravil MaBat 13. 11. 2013 17:17)

Re: Reprobedny pro megalomany

Už jsem se tu o tom zmínil, mám na to program (svůj) a to už je otázka chvíle. Dřív jsem v podstatě to samé dělal ručně. Přímo k miniDSP se, pokud vím, nic takového nedodává a ani nevím, jestli se to dá někde běžně sehnat - možná jo, ale spousta toho bude používat FIR filtr, což zas ne všechno umí. Nejtěžší je rozhodnout, co ekvalizovat a co ne - algoritmů s touhle logikou, nebo přímo se vstupem celé množiny polár, asi moc nebude.  Ale v zásadě to jde i ručně, byť třeba na trochu hrubší úrovni - což ale většinou stačí.

V následujícím řekněme týdnu to určitě není aktuální, nebudu tu.

(upravil rotr 13. 11. 2013 17:30)

Re: Reprobedny pro megalomany

zorg : reta se dneska od někud vrací, domluvím se s ním, jak je daleko a případně mi centr vezmeš. Po minulé zkušenosti už Marcel tu bednu na nic nepotřebuje Mmch - ty jsi si pořídil miniDSP ?

Web

(upravil Zorg 13. 11. 2013 17:36)

Re: Reprobedny pro megalomany

Kdy odjíždíš? Právě jsem myslel, že si s tím o víkendu budu hrát...

Myslím, že už ho má dávno, tipuju od dob "abby" kombinace s 12".

(upravil MaBat 13. 11. 2013 17:46)

Re: Reprobedny pro megalomany

Tak to bohužel, minimálně do příštího pátku už to neklapne. Spíš ale až ten víkend.

Ještě ale dám k dispozici naměřené cháry a impedance, můžeš si s tím začít hrát "aspoň" po stránce filtrů. Večer to vyexportuju.

(upravil rotr 13. 11. 2013 17:53)

Re: Reprobedny pro megalomany

zorg : ten dotaz ohledně pořízení miniDSP směřoval na Tebe, že ho má Marcel, vím

Web

Re: Reprobedny pro megalomany

aha, tak to je jednoduchá odpověď: notYET smile
mmch, teď tu prolejzám všechny zmínky o miniDSP a jak mě teprve nedávno začlo trošičku svítat co s tím lze za psí kusy všechno provádět (přirovnal bych to ke světle na konci tunelu lol), to už tady kluci rozebírali před třemi lety...

(upravil MaBat 13. 11. 2013 20:50)

Re: Reprobedny pro megalomany

Začít dělat výhybky přes DSP je stejný, jako možnost se volně rozběhnout po tom, co ti sundají gypsy z obou nohou...


Zorgova bedna (data z měření zde):

http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_fotografie1031.jpg http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_fotografie1026.jpg http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_fotografie1029.jpg


BTW, nevím, jestli to tu někdo sleduje, ale Geddes končí s výrobou beden ve stávající podobě. Jediný, co bude ještě zakázkově dělat, resp. co opráší a obnoví, jsou velký patnáctipalcový dvoupásma. První pár míří někam do Švýcar k někomu, kdo měl dosud jeho 12", tak až pojedete kolem...

(upravil Zorg 13. 11. 2013 23:24)

Re: Reprobedny pro megalomany

Marceli moc děkuju!

Co znamená "ve stávající podobě"? Jakože budou ještě lepší? smile


Ta 600/800Hz rezonance mě napadlo např.:
- rezonance bedny někde, ale vypadá festovně, výztuha atd.
- málo/špatné tlumení
- difrakce na blízké hraně zaoblené 1/2" sic
- difrakce na špatném zapuštění (moc místa kolem a moc zapuštěné; ani nevím, jestli jsem to tehdy nechával frézovat na Beymu a nakonec prorazil hlavou zeď s tím B&C...)
- bordel ze štěrbiny (něco podobného je u VMA2 2p. s BR dopředu)
(bez mikráku to nevyzkoumám sad)

EDIT: dá se pak použít to měření zvukovodu/driveru pro lidi co budou chtít jinej basák?

(upravil MaBat 14. 11. 2013 0:18)

Re: Reprobedny pro megalomany

Ve stávající podobě - prostě s tím končí, s výjimkou jediného, top modelu. Nic menšího se nevyplatí dělat smile

Rezonance a difrakce jsou dost různý věci a difrakce to tady nebude. Možná by to mohlo být příliš volné usazení basáku, nevím. Je to dost silné. Basreflex bych za tím asi nehledal (stejně jako rezonance z nevytlumení), i když možné je všechno - dobrotu tam ale nedělá, to je jasné. Možná ještě něco zkusím, pokud mě něco napadne. Na tohle a na rozpoznání, že se něco změnilo/spravilo, stačí naprosto jakýkoliv mikrofon.


To měření je třeba brát jen jako celek, tzn. nedá se jednoduše použít jen měření driveru, s jiným basákem, měřeným dodatečně. Aby to šlo, muselo by to být dělané jinak, daleko složitěji. Upřímně, ani to není něco, na čem mám zájem se dál podílet. Volného času teď nemívám tolik a chci ho využít na pro mě nové a stimulující věci. Pokud bude zájem, slíbil jsem ještě vývoj velkého dvoupásma 15+15", to bude i pro mě ještě zajímavé. Jak vidíš, a ještě uvidíš, odladit takovou bednu není ani trochu jednoduché, i když to tak na první pohled třeba nevypadá.

Re: Reprobedny pro megalomany

No, doufám, že neskončím bezzubej lol
Budu teda orodovat za tenhle podle mě zajímavej basák plus multisub pod tím u toho, kdo by to chtěl dál rozvíjet a neměl možnost si vše udělat sám.

Btw. xover 3 už je v dohlednu? Měl bych zájem.

(upravil MaBat 14. 11. 2013 1:26)

Re: Reprobedny pro megalomany

Sorry, na tom už dělám čistě pro vlastní potřebu a potěchu.
Je to sice pár dní, co mi psali z lautsprechershop.de, že by to chtěli koupit a prodávat - v Německu to zpopularizoval jistý Dr. H. Weber (myslím, že na něčem dělal s Mateljanem -viz ARTA), sepsal k tomu krátký návod a přemlouval mě, aby z toho něco bylo, ale momentálně mě ta myšlenka nebere. Mám v tom za poslední dva roky už příliš know-how (krom stovek hodin času, včetně studia vší teorie) na to, abych to jen tak rozdával, a při částce, kterou by to muselo stát, aby to hobbysta koupil, by se na tom těžko vydělalo něco, co by stálo za řeč. A na profi produkt se vší podporou nemám ani ambice, natož možnosti v jednom člověku.

Tolik k Xoveru. Čas od času se mě na to někdo ptá, tak tímto hromadně odpovídám. Prostě to nechci jen tak rozdávat, má to pro mě dnes už velkou hodnotu.

- Jediné, co by asi přicházelo v úvahu, je nabídnout nějakou okleštěnou verzi, aspoň pro ty základní DSP filtry. Uznávám, že bez toho se to dělá pořád ještě blbě. Ovšem to zas nemá kdo a kdy momentálně udělat...

Re: Reprobedny pro megalomany

Já to samozřejmě nemyslel zadarmo. A i klidně "as-is". Nevím, co všechno je tam za další funkce, už 2.04 je suprově použitelná na klasiku. Ty DSP věci v tom mít by samozřejmě byly skvělý.
Škoda, šel bych do toho, navíc když ti to takhle někdo nabízel. Stará verze mi dost padá. Doufám, že nám škemralům ještě podlehneš tongue

(upravil MaBat 14. 11. 2013 1:48)

Re: Reprobedny pro megalomany

Zadarmo by mě to už ani nenapadlo tongue Snažil jsem se vysvětlit, že v "as-is" stavu je tam toho naopak až příliš, co bych chtěl pouštět do světa - jsou to už netriviální věci, a vytvořit z toho osekanou verzi by si teď vyžádalo víc času a energie, než jsem momentálně ochotný do toho dát... Sorry.

2.04, nebo co to bylo, musí pořád stačit. Bohužel zřejmě padá, což je blbý...
No schválně by mě zajímalo, kolik byste byli ochotný za takovou legraci dát - verzi s podporou DSP / přímou konfiguraci miniDSP desky.

(upravil Zorg 14. 11. 2013 11:10)

Re: Reprobedny pro megalomany

To jsem sice nenapsal, bo nemám jasnou představu resp. strop. Stavěním beden se neživím, takže to pro mě nebude nějaký h/c nástroj kde bych sekal jednu bednu za druho. Ale je to můj koníček, baví mě to a měl bych to spíš jako dokonalou hračku (už 2.04 se mi fakt hrozně líbí). A hlavně bral bych to jako podporu pro tebe, takže za mě říkám prostě něco nahoď a myslím, že budeš překvapen, že i tak uděláš lidem radost wink
Co je tam za ty brutální featury; jen heslovitě? Nešlo by to řešit modulárně? Řekněme nějaká základní verze plus člověk by si dokupoval moduly, co by potřeboval.

Tak nemusí to být hned, přes Vánoce, až člověk dostane chuť na 36 cm hlubokou bednu, se ti to třeba rozleží v hlavě, jak na to tongue

Re: Reprobedny pro megalomany

Komerčně je xover v Česku neuchopitelnej. Kdo je cílová skupina, s jakou kupní silou? Buď prodat Němcům, nebo rovnou miniDSP - ti to sice budou nabízet po 20usd, ale je šance, že hodně.

Web

(upravil paf 14. 11. 2013 17:52)

Re: Reprobedny pro megalomany

Ano, 2.04 mi občas spadne a při pokusu zobrazit poláry (mirror) pravidelně. Nicméně to je výbornej pomocník i tak!
Tweek je paráda. DSP funkce bych patrně nevyužil, i když co já vím co kdy mě kdy chytne...
Nový Xover by mě zajímal, ale vzhledem k mýmu využití "na takové to domácí žvýkání" by jeho cena musela být tak akorát big_smile
Řešení by asi bylo udělat ho v několika verzích za různý peníz.

(upravil BlackRider 15. 11. 2013 7:07)

Re: Reprobedny pro megalomany

Už kdysi jsem tvrdil, že bych za X-Over byl ochoten zaplatit. Verze 2.0.4a má pro mě dostačující fce., ale občas padá a poláry jsou taky v některých případech problémový (při měření nesymetrycky umístěných repráků mi v polárách kreslí nesmysly*).

Verze + DSP features by mohl být zajímavá, ale chtělo by to trochu víc přiblížit. Třeba nějaký screenshoty s popisem co a jak...

Ale i tak díky za free uvolnění Xoveru, je to dobrý pomocník. smile

Edit:
*Nezavrhuji možnost nějaké chyby i z mojí strany, je to už delší dobu co jsem to zkoušel... wink

Web

Re: Reprobedny pro megalomany

REGÁLOVKY

Tak mám hotový podkovy.
http://s22.postimg.cc/mymk7iqxd/0020.gif

Re: Reprobedny pro megalomany

To mi připomělo projekt, kde to takto dělal cápek asi metr-padesát, sešroubovával to, a pak mu to teplotně zapracovalo, a tu překližku to v půli roztrhlo. Takový škody! Je to bylo podle mého dost nešikovné stylem LineArray. Jak to budeš mít vysoké? smile

Re: Reprobedny pro megalomany

Cca 60 cm.

Příspěvky [1,281 až 1,300 z 1,421]

  Stránky: ««« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 72 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Reprobedny pro megalomany

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£