(upravil Crashpc 15. 8. 2011 19:59)

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Ano. Simulace jsou vždy přesné - podle přesně zadaných parametrů. V reálu těch parametrů bývá mnohem více, a hlavně zhusta bývají porušovány (jako třeba kvality materiálů, a z toho plynoucí chemické a fyzikální vlastnosti). Stavař na místě nepozná, že mu přivezli "napyču" nosníky. Prostě je namontuje, a pak se jen staví nový hřbitov....
Ani to nemusí být perfektně spočtenými nosníky. Na špatném místě se udělají špatně základy, celé to pracuje, v konstrukci to vytvoří další pnutí, a pak se už může přidat "jen" ten mráz, vítr i sníh najednou, a je to. Jestli si někdo myslí, že ti "staří" byli blbější, tak to ani omylem. Uměli to poměrně slušně kompenzovat. Když něco nevěděli, tak to prostě pojistili. Dnes se takto nejistí vůbec nic.

//Snad teď nikdo nezačne vytahovat Hindenburg a podobné parády. Průšvihy v nejnovějších technologiích se děly, dějí, a budou dít. Podstatné bude, kdy si budem hrát s takovými hračkami "na které ještě nemáme", a vyhladíme se sami.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

simulácie sú len tak presné, ako dáš do nich hodnoty, a čo predpokladáš, že bude na stavbu pôsobiť smile

Web

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Výpočetní metody a technika udělaly pořádný pokrok. To jen z rezervy na nepředvídané události se stává místy sprosté slovo. Jsou aplikace, kde se rentgenuje jak o život a dimenzuje na atomovku, ale low-cost haly skladů a hypáčů to fakt nejsou. Ne, že by byly navržené vyloženě blbbě, koneckonců většina z nich bez problémů stojí, ale těch rezerv tam moc nebude. Pak stačí aby se sešla nějaká ta materiálová vada, svářeč se blbě vyspí, napadne víc sněhu a je to.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Zuki, blbci, kteří nemyslí když tahají čáry v CADu - kdyby to malovali tuší a každou špatnou by museli žiletkou vyškrábat nebo nemyslí při návrhu byli, jsou a budou, a to ve všech profesích. Pokud ti projektant navrhl trámy jak na kostel je hovado. Osobně když po mě chce někdo abych mu navrhl stříšku na domeček, zavolám obyčejnýho tesaře. Možností je spousta, chytrých lidí je v čase konstantní procento. Všeho padá stejně nebo méně, jen si to špatně pamatujete.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

dvojčata, dvojčata... a ten třetí mrakodrap spadnul proč? protože začlo hořet v kancelářích a pak došlo k strukturální poruše jednoho z krajních nosníků konstrukce - v důsledku čehož se celá struktura sesula na zem do vlastního půdorysu (jak tvrdí oficiální verze)?
to nemůže nikdo při smyslech myslet vážně...

http://www.youtube.com/watch?v=hZEvA8BCoBw