(upravil Lukáš33 20. 7. 2011 17:23)

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

A jak nám bylo v jeskyni.
Navrhuji:Hromadně odevzdat občanky a vrátit se na strom.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Na mě Televizní noviny působí vcelku pozitivně. Mám možnost kouknout se kde byla válka, a koho žvejknul vlak nebo traktor, a radovat se nad tím, že se takové útrapy staly někomu jinému big_smile

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Každý má viac či menej pravdy,alebo viac či menej nepravdy. Malo by ísť v živote každému o to, aby si tu pravdu od nepravdy neprestajne oddeľoval.Nesprávať sa ako stádo ktoré ženú psy tam kam chcú. To je veru riadna makačka, horšia ako teoria o reprákoch. Teraz si idem oddýchnuť k tým reprákom.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Teď se ti mimoděk povedl docela blbej příklad, crashi. Ti žvejknutí traktorem byli od nás. Příbuzní mého souseda.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

No, Boramyre, a musí o tom vědět celé čechy. To rozhodně není vpořádku... Komu to asi co dá. Nesměju se moc lidem, i mě se stávají útrapy, které se táhnou roky podlomeným zdravím, ale koukat se na televizi s tím, jak je to ve světě špatný, a znovu to oplakávat, to přeci nejde.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Jo, a když na TV NOVA dávají na konci zpráv info o zvířátkách v ZOO, velkých okurkách nebo dvoumetrových sumcích, tak z toho mají akorát všichni srandu. smile

(upravil dawsoo 22. 7. 2011 22:44)

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Televize, Co je to televize? big_smile big_smile na telku kouká jen BTH.

Není co dodávat...

(upravil Boramyr 23. 7. 2011 21:47)

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Zvířátko na konec ještě existuje? To bývala pěkná tečka k zajištění toho, aby v člověku nezůstal po zprávách vyloženě blbej dojem. Usměješ se a zase je všechno oukej. V některých věcech je lidská psychika až hanebně jednoduchá.
U mne počítač nahradil potřebu čučet na bednu tak před deseti či dvanácti lety a nějak jsem odvyknul smršti pitomostí a reklam. O to zajímavější je to občasné pokoukání takhle s odstupem. Občas se nestačím divit.

Davide, televize je multifunkční zobrazovací zařízení. Záleží na použití, umí to například lobotomii bez otevření lebky. Ovšem má to i podnětné účinky, to například když koupíš novou fullHD placku a pustíš si na ní třeba Sport5. To pak můžeš delší čas přemýšled nad paradoxy ekonomicko-technického pokroku.

Edit : Přemýšled! U mně už snad propuká dyslexie či co...

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Bonamyr: Pripájam sa k tomu čo si napísal, tiež to takto vidím. Dyslexia  číta so mnou keď musím čumieť na monitor a zistiť niečo čo nemám na papieri
Z iného súdka: Keď už bolo po tom, pán prezident zareval so zdvihnutou päsťou,,útočte" ! Kto, my,pane? Nie. Pošlite našu železnú päsť-Terminátora. tak ho poslali a on chodil po svete a hľadal vinníkov, ale nikde ho nechceli a nevedeli sa ho zbaviť. Až prišiel aj na východ slovenska a tam záhadne zmizol. Hneď vyslali komando aby ho našli, ale našli iba čiernu skrinku kdesi v potoku. Napojili to na počítač a posledný záznam boli slová-Dik more keľo žeľeza.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Když už jsme u tech konspiraci, všimli jste si, jak obratně média vykreslují toho nora jako představitele všeho, co se momentálně ve Svazu Evropských socialistických Republik bere za špatné (ex. pravice, navíc zednář/náb. fundamentalista, nabádal k použití leg. držených zbraní proti establishmentu, trénoval na válečných hrách, je to nacionalista, je blond, je proti multikulti, a má rád Klause) a vsadím se, že je to ke všemu ještě heterosexuál, vůbec nejezdí na kole a nemá ani jediný dread.

Přemýšlím, jaký profil by musel mít, aby se hodil do krámu ještě víc. Možná, kdyby ten kalach byl legálně držený. smile

PS: Ani v nejmenším nesnižuju hnus toho činu.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Klasika. Napřed důležitě kecali a spekulovali i když o případu věděli prd (Kdepak je ta islamistická skupina, co se údajně přihlásila k tomu bombovému útoku?). Pak info o tragédii, zásahu a situaci na kterých naštěstí není moc co zkazit. Teď se budou hromadně vynášet morální ponaučení. Ateisté budou tvrdit, že to byl náboženský fanatik, protestanti že to byl katolík, katolíci že to byl cvok a cvoci že to byl nácek nebo bůhvíkdo. Dozvíme se, co všechno je špatné (pravice, zbraně, bezpečnost, hnojiva, počítačové hry, tajné služby s malou pravomocí, ...) a co všechno by se mělo zpřísnit a zakázat. Málokoho napadne, že kdyby z těch pěti stovek lidí měl bouchačku taky někdo jinej než jen on, mohlo to vypadat zcela jinak.

Je zajímavé, jak se neustále opakuje : šílený, nepříčetný, atd... Jestliže někdo roky šetří, plánuje, shání a nakonec realizuje takovouhle akci, pak není cvok. Můžeme se utěšovat tím, že mu přeskočilo, ale myslím že moc dobře ví co dělá. Má ideály, někde je sepsal a svou akcí jim zajistil celosvětovou pozornost. Když anonymní nácek sepíše patnáctisetstránkovej fascikl a upne ho na net, nikdo si ho nepřečte. Ale když to udělá nejznámější masový vrah? Kolik lidí si přečetlo mein kampf jen proto, že ho napsal Hitler? Já myslím, že je to svého druhu politika. Bezohledná, ale funkční, protože společnost to kamsi postrčí. Jen je podle mne velmi nejisté jakým směrem. Breivikovi se to asi nakonec líbit nebude.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Život je celý o nejnebezpečnějších predátorech = lidech, dějiny lidstva jsou dějiny násilí. Přežívají samozřejmě jen ti nejlstivější, nejkrutější a nejbezohlednější (nevěřme na pohádky o moudrých, čestných a spravedlivých, dějiny jsou psány vítězi), evoluce je jednoznačný proces.
Navíc nyní na základě krádeží a podvodů dospěl euroatlantický svět na hranici ekonomického krachu, Evropa prý do 18 měsíců, USA do 10 let. Prostý človíček je velmi nervózní a nelíbí se mu na tomto světě, mohl by se přidat i k těm protestujícím Španělům...

Neutěší a neuklidní toho prostého človíčka, že byl tenhle Nor nějaký šílený, výjimečný, divný? Všechno je, jak má být.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Otas napsal:

... Navíc nyní na základě krádeží a podvodů dospěl euroatlantický svět na hranici ekonomického krachu, Evropa prý do 18 měsíců, USA do 10 let ...

... optimisto - vypadá to, že to bude rychlejší ->
http://ekonomika.idnes.cz/obama-k-lidem … anicni_fih

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Boramyre, mluvis mi z duse. Musim říct, že i moje pacifistická snoubenka sama od sebe uznala, že je strašný, že to tam kosil takovou dobu a došlo jí, jak málo stačí, aby policie nebyla to nejlepší, na co se spolehnout.
Sice by asi nebyla úplně legrace s nějakou lehkou skrytě nošenou zbraní útočit na automatem ozbrojeného "profesionála" s vestou, který nemá co ztratit a naplánoval to do detailu, ale zarážející spíš je to, jak se o téhle eventualitě zarytě a plánovitě mlčí. Přitom tohle je přesně dokonalá ukázka toho, jak je policie (nesnižuji tím její význam pro obecnou bezpečnost) v určitých situacích bezmocná a jedinou možností je prostě plošné ozbrojení obyvatel. Ten nor si udělal velmi dobrý výzkum předtím a kdyby věděl, že tam polovina dospělých nosí, nikdy by ho ani nenapadlo tam tohle provést.

Až potkáte někde partu deseti policajtů, jak kontrolují ve velkém lékárničky, uvědomte si, že pravděpodobně v tu chvíli nějaká chamraď někde někoho neozbrojeného obírá o všecno, co má, včetně jeho důstojnosti.

Ad krach - Dávám EU rok, maximálně dva. Doufám jen, že to nedopadne jako v pelíškách... Nemovitosti, zbraně, zabezpečení, dopravní a pracovní prostředky, zlato - ovšem hmotně, nikoliv nějakej canc papíru, že "jako mám zlato". Sám sobě se divím, v jakým jsem klidu...

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Vratim sa do 11. 9. Rozprával som sa  s kamošom čo bol necelé  dva roky v Pakistane. Stretol sa tam s nemcom ktorý chodí po svete a inštaluje rôzne stroje. Nemec hovoril.že bol 11. v Severnej Korei. čosi kdesi zachytil, že sa niečo stalo, ale bol tam problém dostať sa k informáciám. Na druhý deň keď sa vrátil do hotela kde býval, boli tam akýsi rusi. Boli trochu pripití ,ale spýtal sa ich čo sa stalo. oni,že spadli dvojičky v Amerike a dodali -vlastná výroba. Nemca vtedy poriadne zamrazilo.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Kto ešte dobre spí môže vstúpiť, kto nie, nech tam radšej nelezie.  http://afinabul.blog.cz/  Dúfam, že to nepoškodí tento web.

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Je dobře si uvědomit, že dvojčata byla stavěna v polovině 70.let a tudíž ještě solidně a z neojebaného materiálu a konstrukce.
Já osobně nevěřím na to, že by třeba i airbus dokázal ten barák shodit, natož oba dva a oba stejným způsobem. Něco v tom bylo, ale to se dozví až děti našich dětí - možná.

Web

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Uh. Jen pro Sinclaira: Před 40 lety se nestavělo o nic solidněji než dnes. Spíše opak je pravdou. S možnostmi konsistence současné výroby materiálů se ta tehdejší nedá srovnat. Ještě větší pokrok je ve výpočtových modelech. Můj táta se ve škole učil dimenzování betonových konstrukcí metodou dovolených namáhání, já metodou mezních stavů a kluci co jsou teď po škole používají pružno-plastické výpočty, něco o čem jsem tehdy slyšel, že by to tak mohlo být. Nové metody jsou důsledkem lepšího výpočetního aparátu, který je teď k dispozici pro reálnější představu o prostorovém působení konstrukcí. Je až zoufalé pracovat s old-schoolem a zjistit, že do konstrukce použije skoro dvojnásobek železa než je zapotřebí pro STEJNOU bezpečnost a únosnost. Btw. zjisti si jak se mění pevnost, přetvárné a lomové vlastnosti ocele s teplotou. Za sebe aspoň můžu prohlásit, že jde jen o to čemu kdo chce věřit. Naprosto jistě vím, že nikdo z nás nebo z těch webovejch pomatenců nemá ani přibližnou představu jak to mohlo být.

(upravil Crashpc 15. 8. 2011 16:31)

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Mě stačí když dnes vidím výtah nesený jediným ocelovým lanem o ne zrovna velkém průměru. Když jsou dvě, je to ještě horší. Fyzika nefyzika. Jde tu o životy lidí.

//Poslední dobou pod moderní technologií umírá čímdál víc lidí čímdál drastičtějšími způsoby. Však technika vše vyřešila, nemáme se čeho bát....

(upravil zuki 15. 8. 2011 17:19)

Re: Okrúhle výročie mega klamstva

Souhlas.
Dle událostí kterých si člověk všimne, tak asi čím víc SW, tím víc padají haly, když na ně nasněží víc jak 20cm sněhu, nebo nedejbože ještě k tomu zafouká vítr 90km/hod... A z analogie z současných znalostí absolventů FEL ( s nimiž se čas od času setkám), jen odhaduji, že pravděpodobně tak 90% lidí kteří výjdou z VŠ (stavební), by asi mělo problém spočítat ručně nosnost vetknutého nosníku nebo betonové desky... ( to co se dříve počítalo bez SW na průmkách).

Řek bych, že spočítat i jednoduchou sedlovou dřevěnou střechu (nosnost trámů při použití kleštin), by byl asi taky oříšek... Pokud se pletu, tak by to bylo pozitivní zjištěni... Dělal jsem ( a vedle mě i soused) před 8-9r. novou střechu, tak vím, jak se k tomu stavěli mladí projektanti... Raději jsem víceméně okopíroval tu starou (vydržela 100 let) a jen přidal cca 15% dřeva (na výšce trámu). Protože např. sousedovi navrhli nové trámy s rozměry jak na kostel...

SW je pěkná věc, ale technický nadhled věc druhá...  ( a ty chyby v SW, to je taky pěkný svinstvo).