Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 6 z 8)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Mosfet zesák 400W

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6 7 8 »»»

RSS

Příspěvky [101 až 120 z 151]

Re: Mosfet zesák 400W

Myslím že to můžou nabízet za kolik chtějí, je otázka zda to někdo koupí..resp. jestli prodat mnoho kusů levněji nebo několik ks draho, je na jejich zvážení. To že jim pak někdo závidí to "zbohatnutí" už je druhá věc..

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Přesně tak. Nikdy jsem nikomu nezáviděl jeho POCTIVĚ vydělané peníze. To, že někdo se dva dny po 10 hodinách sere s Transiwattem 140 a vezme si za to pak dva tisíce i s materiálem je v tuto chvíli irelevantní, každý děláme něco. Relevantní je, že komerční reklama sem prostě nepatří - teď asi mluvím trochu za Tondu, který zatím dělá mrtvého brouka, ale až se nasere, tak vlákno smaže a bude po ptákách.

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Na aku mariu si sem zas zadrbal tuto primitivnu a stupidnu hlasku rovnu tvojho IQ??? Obycajny prudic, provokater zavistlivec! Ak niekto nieco vyladuje a zostavuje vyse pol roka tak ak to vykratim za cas a peniaze za ktore ty robis tie vykopavky, tak je to este MEGA MEGA LACNE! Tono by mal vymazat teba! Radsej hraj sam mrtveho brouka pri citani podobnych vlakien lol

(upravil DJ_Rix 26. 2. 2011 9:22)

Re: Mosfet zesák 400W

Ach jo.:( Zajímavý že na slováči to nikoho nesere.....tady je furt nějakej problém,tu reklama,tu post od někoho kdo se ještě nenaučil pomalu mluvit......pak sprosťárny a zbytečné urážení........co pozoruju,dost lidí tady má problém dát prachy ze slušný součástky,stavěj střepy s IO nebo zastaralý transiwatty.......pak to věčný obviňování z krádeží,ale sám se na sebe nepodívá nikdo.......pak někteří přemejšlí jestli dát blbejch třináct stovek za jetej soňák a  pak se mě mailem ptají jestli se to nemůže pokazit,když jsem tam prý dělal tolik úprav aby to slušně hrálo.......já už vážně nevím kam to tu proboha spěje.

Uprřímně: Mě by bylo úplně jedno,kdyby tu byly reklamy,ať už Aldaxí moduly,nebo CustomWorks,nebo PMA,nebo Check,prostě kdokoliv,ti lidi věřte mi z toho nezbohatnou,baráky si za to nekoupí,ve ferrari jezdit nebudou. Vždyť se zeptejte PD,nebo PMA,nakonec i Leoš sám řekne že by ho prodej stavebnic neuživil....tak o co to tu pořád jde? Že z toho někdo tady nic nemá?

Re: Mosfet zesák 400W

to: DJ_Rix:
Přesně tak!!
smile  lol

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Řeknu to takhle hoši, že quart a HCrevize nabízí zesy na fóru mi vůbec nevadí (jinak to asi vidí antonio) . Trochu mi vadí jak se vychvalují ale je věc každého prodejce jak hodně se bude chválit a jak ne. O tom jejich zesíku jsem slyšel , mám trochu ponětí o tom jak asi bude konstruován a odkud hoši čerpali konstrukční inspiraci (A NENÍ TO DPA přinejmenším obvodově ). A od několika mých známých jsem slyšel jak to hraje.

Mohu vám říct , že ta věc je velmi dobře postavená a protože zesy taky stavím tak říkám že je to skoro zadara. Už jenom vzhledem k tomu, že je to postavený na nedostupných součástkách a to je velikej problém. Hoši něco navrhli, prodávaj to v podstatě za hubičku a jednou jim dojdou zdroje. Takže ti co pindaj že je to drahý si můžou pindat dál, pro ně je takový věci škoda. Nikdo nemá povinnost stavět věci pro socky.

Co se týče reklamy na věci co diyeři nabízí jako hotový produkt si myslím, že to antonio přehání - moc mu to nedá a o dost přijde. Je jasný, že aktivita takových lidí na fóru je přímo úměrná tomu co jim samotným to dává. Pokud tam nemohou realizovat svoje dílo tak se přesunou tam, kde to adminům nevadí. Například na hifinázorech admin vyčlenil celou sekci pro prodejce a pozval je "přijďte sem povězte co děláte , říkejte nám novinky ať o vás víme" a nic za to nechce. Není s tím problém, každej to o tech prodejcích ví a tím to vadne ......
Jenže antonio je paličák tak bude po jeho, minimálně do tý doby než ho to přejde, což se čas od času stává.

Re: Mosfet zesák 400W

Pistole mluvíš a píšeš mě z duše (jestli nějakou mám).  Ty zveřejněné projekty by audiowebu jednoznačně pomohly získat lepší renomé. A ještě něco mám na srdci. Ty vanadoo jako tiskový mluvčí kohokoliv a nikoho, přestaň kolem sebe chrlit síru a oheň na kohokoliv. Nech je to jak chce, já i další čerpáme a snad i nadále budeme čerpat ze Sinclairovi bezedné studnice vědomostí a zkušeností, kterýma nás roky častuje, než z tvojí prázdné makovice co sem přilétla před pár měsíci.

(upravil sinclair 26. 2. 2011 11:38)

Re: Mosfet zesák 400W

Problém bude asi v tom, že tohle byl a je už od počátků Amplionu DIY web, nikoli prostor pro komerční reklamu. Když to tak udělají všechny podobné weby, tak nejspíš přestaneme bastlit /tím méně publikovat zdařile ubastlené věci/ a budeme kupovat hotový zesáky za šestnáct prutů a podobně.
Vanadoo, Ty už jdi laskavě do prdele - je každého věc, co dělá, ale už není každého věc, kde a jak to prezentuje. To, že se do mě neustále navážíš spíš poukazuje na Tvoje IQ - kdybys držel tlamu, udělal bys líp. Mám za těch třicet let za sebou tisícovky opravených přístrojů a jejich spokojených majitelů, ty nespokojené bych spočítal na prstech obou rukou. Cos dokázal ty? Zatím se akorát navážet do lidí, co ti nejsou po chuti.
A co se týče mojí činnosti a činnosti společenství HYPA - jestliže někdo půl roku sestavuje a vylaďuje nějaký zesilovač, tak já za toho půl roku udělám mnohem víc práce a za víc peněz, než někdo, kdo si počítá hodiny vývoje a chvástá se tu zesilovačem sestaveným téměř z nedostupných součástek. Jak to bude se servisem třeba za dva roky nebo víc? To budou ony součástky ještě nedostupnější a opravitelnost téměř nulová. Na to nikdo nemyslí? Silně pochybuju, že HYPA má třeba tak silné finanční zázemí, že si bude moci dovolit skladovat a platit DPHčko pro případ servisu několik tyčí laterálů v ceně několika desítek tisíc korun, jako to děláme my s výkonovými a budicími tranzistory.
Jeden dělá to a ten zas tohle - to ale neznamenená, že si někdo z DIY webu udělá komerční reklamu. Tady to pravděpodobně nepůjde, Tonda bude zcela určitě proti /aniž by jim záviděl peníze/, ale jednoduše proto, že to sem nepatří a už to jednou dokázal, že proti komerčním výrobkům zde půjde a všecky je smazal.
Holt chlapci, budete si muset najít jiný web a hlavně jinou klientelu, která Vám to za ty prachy bude kupovat  - defacto jsou to polotovary a do hotového highendového zesilovače schází ještě hodně a především hodně peněz a času, který v dnešní době každý nemá.
Jeden nemá peníze, druhý by možná měl, ale nemá čas ani znalosti dát dohromady highendový zesilovač.
Já dělám servis, jsem v podstatě svým pánem a nejsem schopen dát dohromady Ondrovi Plachýmu dvě staré 220 a už je mi to trapný. Ono je třeba si uvědomit, že pokud nemáte po ruce CNC centrum, nebo aspoň frézku, tak jenom výroba dvou 5mm silných podložek pod výkonové tranzistory/převodníky tepla na hranoly/ zabere dobrých pět hodin, pokud to má k něčemu vypadat...

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Tak proč to řešíš Leoši, oni míří zkrátka na jiný tržní segment tak proč ti leží v žaludku ? Nech to plavat jde vo hovno ať si dělaj co chtěj , nějak se jim to vede , nějaká mezera na trhu je , není to místo kam ty míříš. Tak to neřeš, akorát z toho jsou flame.

Já si taky jsem naprosto vědom problémů plynoucích z použití Jfetů a laterálů a proto používám bipoláry kde to jde ale pokud chceš jít zvukově do top věcí tak třeba na vstupu se jfetům nevyhneš. Laterály se bipolárem dají ještě docela úspěšně nahradit. To co mně osobně vadí, je třeba že se jfetama plýtvá na laciný konstrukce.

(upravil sinclair 26. 2. 2011 11:48)

Re: Mosfet zesák 400W

Tome, mně to prostě vadí, protože já bych si nic podobného nedovolil...pokud tu někde padla zmínka o Aldaxech, tak jedině v souvislosti s jejich aplikací-nikde tu nenajdeš fotku aldaxáckého modulu a už vůbec ne kupu reklamních keců okolo toho, jak to hraje.
Pokud míří na jiný tržní segment, tak musí jinam, ne sem.

Web

Re: Mosfet zesák 400W

pár lidí tu je , dají se spočítat na prstech jedný ruky ale nějací tu jsou. Proto mi to nevadí. A proč si nejdem na hifinázory ?? - protože tam do toho pindají neznalý lidi a bylo by to napřekážku, na slovnaftu do toho pindají zase lidi jako je opa.
Tady jsou sice dva jedinci co mne neskutečně serou ale pokud se drží ve svých vláknech kam z principu nechodím, tak je neřeším. Jinde po nich půjdu.

(upravil reeb 26. 2. 2011 13:46)

Re: Mosfet zesák 400W

Přesně tak, nechápu o co kromě závisti by mohlo jít..Snad jen možná o ego, nevím...
Protože vím čím to mají osazené  slůvko "nedostupné součástky" bych nahradil "moderní součástky". Koncové laterály se běžně vyrábějí, ostatní součástky jsou moderní, nevede je běžně GM ap. ale v případě poruchy jsou nahraditelné. Taky tvé věštby ohledně finančního zázemí někoho jsou jen spekulace mimo mísu..
  Pak vůbec nechápu nějakou poznámku o mechanice, jak to souvisí s tímto zesilovačem. Jednak prodávají stavebnici včetně hranolů, jednak připravují kompletní mechaniku- chladič i skřín.

BTW DPA220 jsem vyrobil několik a ve výrobě plotny pod výkonové tranzistory nevidím problém. Nechám si ofrézovat 5mm plech který vyvrtám podle DPS, za večer není co dělat.. A pokud nemáš čas, nebo se ti s tím nechce srát, pošleš výkres zámečníkovi který ti dodá hotovou plotnu. Rozhodně bych kvůli tomuto neprodlužoval konstrukci o několik let.. respektive když vím jakou to dá práci, zakázku nepřijímám.

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Reeb: tak to se mýlíš hochu Laterály JSOU nedostupná záležitost. To že se některé věci tu a tam objeví neznamená že to nepatří do kategorie unobtainium. Také cena tomu odpovídá. Osobně bych si pro sebe něco na nich postavil, ale na trh bych to neházel-bylo by mi jich líto (těch laterálů)

Re: Mosfet zesák 400W

george: Nechcem sa ta dotknut ale jednine na co poukazujem je rovnost na fore! A len jeden clovek ma problem to pochopit a prska tu siru okolo seba ako sopka!

sinclair: Hovoris len o Aldaxe! To sem moze dat ktokolvek link na samotny custom..., ako budes prskat potom??? Svoju tlamu otvaras takmer na kazdeho kto sa ti neklana. A tvoja starost o tento web je tak bezodna, ako keby ta niekto za gule chytal. A nehovor co by si si nedovoli, ked tu mas kopec fotiek svojich skladaciek a tuningov.
dohovoril som bleda tvar lol

(upravil reeb 26. 2. 2011 12:31)

Re: Mosfet zesák 400W

Některé laterály se vyrábí, některé jdou sehnat (i když ne tak snadno jako bipoláry) a to dlouhodobě za posledních x-let..

Web

Re: Mosfet zesák 400W

Zajímavé je, že nejvíc na reklamu prská člověk který si zde dělá největší reklamu  big_smile

Re: Mosfet zesák 400W

Chlapci, chlapci...víte hovno, co je to nedostupnost....když jsem v polovině osmdesátejch let potřeboval získat svoje první mosy, musel jsem si napřed éd veksláků sehnat libry, pak sehnat někoho, kdo tam pojede a bude ochoten mi je tam propašovat ( v botě, či jako Motýlek...)a pak je se staženou prdelí sem propašovat...jelikož to bylo už za hranicí tehdejšího bolševickýho zákona, hrozily v případě neúspěchu docela slušný sankce...a přesto jsem tohle vše podstoupil, protože jsem je prostě musel mít, což vám nyní připadá nepochopitelný...musíte dostat vše až pod rypák, jinak nejste ochotni podstoupit nic...je to totiž pouze lenost...

Re: Mosfet zesák 400W

pistole: Díky za tvou trpělivost vysvětlovat tyto jasné věci lidem, kteří tomu nechtějí rozumět. Nicméně v jedné věci se mýlíš. Námi použité laterály se vyrábí dodnes a vyrábět budou. Je pravdou, že HYPA je osazena moderními ultra rychlými tranzistory, které nemají všude. Jsou ale potřeba a i díky nimž má HYPA takové parametry jaké má. Tyto součástky mám ve stovkách kusů skladem, ne protože by se nedaly sehnat, ale protože některé musím přesně spárovat. Odhad jaké množství je potřeba na spárování 10 párů koncáků, které se od sebe liší max o 5mV si každý může udělat sám.

HYPA má velmi rychlou strukturu a má trochu složitější nastavení. Nenabízíme ji jako stavebnici z toho důvodu abychom na hotových modulech více trhli, ale z toho důvodu aby některý bastlič nezanedbal některé věci a tím nepokazil její parametry. Jednoduše řečeno, chceme nabízet kvalitu a toto je nutností.
Chápu i že někteří si tento koncový zesilovač ani do krabice nedokáží(nebo na to nemají čas) vmontovat. Pro ty bude určen finální výrobek, na kterém ustavičně pracujeme.

Debatě typu, že něco nejde se jen směji. Polemizovat o obráběcím CNC centru je také zbytečné, za tu dobu, kterou v této branži jsem mám spolehlivé dodavatele těchto dílců. Občas to sice zaskřípe v kooperaci, nicméně jsou to věci se kterými se musí počítat.

A na závěr: KDYŽ SE CHCE TAK TO JDE!

Web

Re: Mosfet zesák 400W

není to lenost Pavle - tys to podstupoval pro sebe a ne pro to abys prodával. Pro sebe si umím sehnat prakticky cokoliv......

Quart: to je o.k když to je tak v pohodě...  kolik mi prodáš spárovanech Jfetů ? big_smile

Jinak třeba s mechanikou já absolutně nemám problém jako člověk co ve strojírenství mnoho let pracoval mám tolik kontaktů, že pro mne není problém postavit elektrárnu natož škafli na zesík...... Je to jenom otázka peněz a ty například na konstrukce pro sebe nelituji.

Re: Mosfet zesák 400W

Spárované jfety bude mít snad PMA smile

Web

Příspěvky [101 až 120 z 151]

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6 7 8 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Mosfet zesák 400W

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£