Re: Co z tohohle postavit?

To je pravda, mám ale problém s tím, že ty plošňáky už jsou určitě nějak odvýhybkovaný, protože kdyby člověk poslal do těch minirepráčků basy tak je po nich...

Re: Co z tohohle postavit?

??? Minirepráčky použiješ jako výškový, pod ně dáš basáčky. A pokud tím myslíš, že ten zesilovač neumí hrát basy, tak umí. Mám jednu aktivní bedýnku (nový set stál myslím 190,-) v koupelně na pohon ARO 4508 a basy to hraje.

Re: Co z tohohle postavit?

Ten krám s IO tea 2025* má výkon při 9V výkon 2,3W 4R nebo v můstku 4,8W, k čemu by tomu mohly být korekce když je tam prťavý širokáč nevím, třeba mě zkušenější poučí.

Můj názor je že z toho nepůjde postavit nic co by trošku slušně hrálo. Ty oválné alespoň dokáží trochu slušně zahrát středy, mám jich plnou krabici, cca 50 kusů. Ty kulaté jenom chrchlají.
K té poslední otázce, proč to sakra provizorně nezapojíš a neposlechneš si to? Alespoň zjistíš že na subáč to nebude mít výkon, na satelity k 2,1 možná, ale stěží. Prakticky jediné co ti zbývá je ty bílé pc repro nechat tak jak jsou a udělat k tomu sub, ale vzhledem k tvému přístupu než se tak stane bude v tomto topicu tak cca 7-15 stran.

*Datašit k tomuto obvodu mi prozradil opět a nečekaně google.

Re: Co z tohohle postavit?

big_smile Tohle má i datasheet? :DDDDD Neměj obavy, pokusím se to zvládnout do 3 stran big_smile Mám tu ještě zesilovač z 2.1 sestavy i s korekcemi jsem teď na vážkách co použít. Rád bych se bavil těch plošňáků a ten zesík z čínského subu si ponechat na lepší repro.

Re: Co z tohohle postavit?

Není důvod proč by to nemělo mít datašit, i pajc musí být schopný někdo hromadně použít.

Na rovinu, to co máš tady na těch fotkách je odpad. Těch "plošňáků" co máš tady z těch pc bedniček bych se zbavil tak že by skončily ve sběrném dvoru s ostatním podobným odpadem. Pokud máš střeva z 2,1 "něčeho" tak to použij, stejně to bude i tak odpad. A třeba to oválné repro si poradí slušně i s výškami, když jsem ho zkoušel na technicsu tak nehrálo až tak hrozně, měla by to být druhovýroba sony.

Re: Co z tohohle postavit?

Však tátovi do dílny na tichý hraní by určitě stačily i ty 2 watty... Teda pokud nemá dílnu jako kráva. Vsadil bych se, že různý "jezevčíci", nebo jak se nadává těm malým přenosným rádiům na tom s výkonem budou stejně.

Re: Co z tohohle postavit?

OK. Použiju vnitřek 2.1 je tam odvýhybkování pro subwoofer na 500 Hz. Pokryjou to ty střeďáky od 500 Hz nahoru?

Re: Co z tohohle postavit?

Jaký je dělící kmitočet při kapacitě sériově zapojeného kondenzátoru 8 uF?

Re: Co z tohohle postavit?

Nejjednodušší je si to spočítat. Brali jste na SŠ integrační a derivační články, (horní propust a dolní propust).

Re: Co z tohohle postavit?

Nechodím na SŠ ale do sexty na gymplu big_smile vím sotva co je to kondenzátor big_smile

(upravil Hippo007 5. 2. 2011 11:38)

Re: Co z tohohle postavit?

Pedro kdesi psal, že je z gymplu a že zná jen evropské právo a z elektriky nic, že se po volných chvílích učí.
Zkus google, výpočet RC členu, nebo si ze slunečnice stáhni program pro výpočet výhybek (pro praktický návrh je nepoužitelný, ale zrovna na toto stačí). Jeden z prvních odkazů na google mi vypadl http://www.volny.cz/jsk/RC/RC.htm ... pozor na zadávání veličin ve správných jednotkách. Odpor je myšleno rezistance repráku.

Re: Co z tohohle postavit?

Takovej blbej dotaz, co je přesně myšleno rezistancí (odporem) reproduktoru? Jeho impedance? Zaskočilo mne, že jsou zde jednotky v Mega nebo kilo ohmech. BTW: Psal jsem, že máme všeobcené zaměření, takže zatímco na SŠ budou ovládat matematiku a fyziku, my budeme umět všeobecně každý předmět.

(upravil Hippo007 5. 2. 2011 15:53)

Re: Co z tohohle postavit?

ano, impedance. 8 Ohm = 0,008 kOhm, 4Ohm = 0,004 kOhm wink
http://www.telecomabc.com/p/prefix.html

Re: Co z tohohle postavit?

Ajooo, takhle big_smile díky. Postavím k tomu sub, který bude mít dva paralelně zapojené čínské reproduktory - na fotkách ty s největším průměrem. První návrh ozvučnice vypadá takhle : 36 x 13,5 x 45 cm. Reproduktory budou ve straně 36 x 45 cm a budou vyzařovat do podlahy. Na jakou frekvenci mám naladit BR? Vím, že to má být hodnota o trochu vyšší než je rezonanční kmitočet. Kolik to má ale zhruba být v případě, že neznám činitele jakosti a nemůžu a nemá cenu je ani měřit? Nebude lepší použít uzavřenou konstrukci nebo konstrukci s pasivním zářičem? Co čínským reprákům vyhovuje víc? BR nebo uzavřenka? Hrubý objem vychází na 21,8 l.

Re: Co z tohohle postavit?

Změřit základní parametry reproduktorů je strašně jednoduché. Stačí k tomu zvuková karta, přečti si http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=15625
Co s parametry dál je tady http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=185216#p185216
Změř si to, něco se u toho naučíš.