Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 5)

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

RSS

Příspěvky [61 až 80 z 86]

Re: Modul SW

sorry že to tu znova vyťahujem ale zaujímalo by ma, ako to je s kvalitou tých kýblikov, rád by som si už dokončil zosilňovač a prečítal si potom prečo som ho tak nemal postaviť, ale aspoň tie kýbliky chcem mať dobré,keď už nič iné smile

BobiseK napsal:

Keď už sa tu rieši tá filtrácia, akurát staviam leach pre deltu 15"LF, myslíte že by vyhoveli kondenzátory tesla TE925 ? kapacita 2,2mf /63V, dal by som tak 5 na vetvu, transformátory sú dva z AUJ odmotané na 41V,jeden na vetvu

prípadne má zmysel použiť tých kondenzátorov viac ? mám ich asi 30,tak preto sa pýtam...aby tam už potom neboli len na okrasu smile

(upravil sinclair 2. 1. 2008 0:18)

Re: Modul SW

Bobíš, přečti si POZORNĚ můj článek "Napájecí zdroje zesilovačů". Tam se dozvíš vše potřebné.

kurpelm: pravděpodobně proto, že když se namontuje způsobem tehdy obvyklým /pouze připájením vodičů na pracky/, nesplňuje pouzdro po otevření přístroje či rozvaděče krytí IP20.
Ke splnění tohoto požadavku je třeba před připájením vodičů vzít cca 50mm kus smršťovačky o průměru zadní části pouzdra u pracek a po připájení vodičů nasunout až k matici a bužírku smrštit.
Tím dojde k zajištění ochrany IP20, zjednodušeně řečeno nemožnosti dotyku živé části předmětem o průměru lidského prstu.
Třeba připomenout, že tento stupeň ochrany bez dodatečných opatření nesplňují ani čínská či jiná pouzdra s podobným způsobem připojení vodičů.
Proto jsem Tě jebal za to zezadu odkryté Euro a vypínač.

Zapamatujte si to všichni Vy mladší : při zapojování částí zařízení, pracujících s nn 230V nesmí být ani po demontáži přístroje možnost dotknout se či zavadit prstem o živou část, spojenou se sítí. To znamená, že např. u běžných kolébkových vypínačů nestačí jen zaizolovat fastony či připojovací kolíky, ale celý spínač zezadu ještě zajistit např. smršťovačkou vhodného průměru-totéž platí o přívodce Euro či pojistkových pouzdrech. Další komponenty, na kterých se může objevit síťové napětí /např. moduly softstartu a další/ je třeba zajistit montáží do vhodného krytu, krabičky apod.
Modul Audioswitch je koncipován tak, že má seshora sám o sobě krytí IP20, takže jej stačí izolačně zajistit jen ze strany spojů, montáží na čtyři distanční sloupky a podložením desky izolačním materiálem, stačí i kousek lesklé PET fólie, ustřižené z formátu A4 síly asi 0,4mm, která se používá na přední stranu při vazbě dokumentů plastovými pružinami.
Inspirovat levným řešením se lze na subwooferovém modulu SPV100P z galerie Aldaxu, kde je onen bílý kryt vypínače a Eura doslova zadarmo - je to odřezek elektroinstalační lišty 40x40mm, upevněný na dvou distančních sloupcích výšky asi 45mm.

Jde-li o bezpečnost a život, není šetření čímkoliv /prací či materiálem/ namístě.

Web

Re: Modul SW

Asi hej.

Web

Re: Modul SW

Kurpelm, když pominu Sinclairovo kladné hodnocení tvé práce, tak tě aspoň mohlo napadnout, že celý ten modul našroubuješ na sub bednu a ten kulatý otvor okolo euro zásuvky bude sloužit jako bassreflex? Nebo ho zatmelíš?

Re: Modul SW

Hore píše, že zes bude mít v kapse.

Web

(upravil kurpelm 2. 1. 2008 1:04)

Re: Modul SW

Jo, bude mať svoju komoru. Ten otvor okolo euro je už vyriešený, aj zakrytie nn. Bohovsky kladné hmm

Web

Re: Modul SW

Tento týden ještě ne, ale příští už ti to hodím.

Re: Modul SW

kurplem... no aspon sa dacomu naucis a dasli modul bude uz lepsiii. staha tam, bola a to je hlavne.. hod aj dlasie fotky

Re: Modul SW

Aj ja som nedavno robil tento zos ako kurpelem. Ak by sa vam chcelo mozete kuknut na ten moj bastl, a povedat co sa ako nema robit wink .

http://www.svetelektro.com/upload/ActSu … ntacia.rar  (3.5MB)

Akurat tam neni dorobena ss ochrana s oneskorenym pripojenim repro(na fotkach) inak uz to tam je. Trafo ma cca 40W a filtracia 3x2G2 na vetvu, prihliadal som na to ake repro tam ide preto zdroj je mierne poddiemnzovany a tiez je to sub k PC.

Re: Modul SW

nechcem zakladat novu temu tak to dam tu. ktory hotovy modul je najlepsi (cena do 4500sk). dexon zs 250, alebo PSB SS7/E od bs acoustic, alebo sal sub 100, alebo conrad?? prosim poradte  malo by to ist na beymu 12BR70.poradte aj nieco ine.len to musi mat vysokourovnovy vstup. viem ze aldax je omnoho lepsi ale na mna uz drahy.

dakujem za odpovede.

Re: Modul SW

Hmm Peny - to sedí. Jestli chceš modul kvalitou odpovídající tak Penny marketu kup si ten z Conrada. Jestli chceš něco pořádného tak se nesmíš bát bastlit. Vše potřebné koupíš u Aldaxu (www.adlax.cz) a s kvalitou jejich modulů to jde skoro samo.

(upravil peny 21. 1. 2008 20:49)

Re: Modul SW

ale ja som nikdy v zivot nedal dokopy zosik.dokaze obycajny clovek bez problemov zlozit hotovy aldax modul?staci to iba pospajat a ide to?

Re: Modul SW

máš doma pájku? jek  tomu návod co přesně kam přesně zapojit, v tomdle nemůžeš udělat chybu, horší to bude s prodrátováním, s krabicí a mechanickou úpravou, ale to na jejich stránkách taky najdeš. a myslím že se do tý stejný ceny taky vejdeš smile

Web

Re: Modul SW

pajka by bola, ja to chcem dat rovno do subu tak ziadnu krabicu mi netreba.takze staci pozhanat nejaku hlinikovu platnu tam zapojit toroid modul a subjunior??

Re: Modul SW

+kabely,povrchovku a chladič, samotnej kus hliníku ti stačit nebude. s tím chladičem by ti poradili jiní. ale do tvojí cenový hranice by ses moh vejít. co tím chceš budit(jaký měnič)

Web

(upravil peny 23. 1. 2008 12:54)

Re: Modul SW

malo by to ist na beymu 12BR70. nejaka 5-6 plech by neuchladila spv 100?musi mat aj chladic?

Re: Modul SW

nejspíš jo. a 12BR70 není údajně vhodná do subáče. je to basák

Web

Re: Modul SW

tu beymu som pozhanal dost lacno a viem ze nie je najidealnejsia na sub ale v tej cene asi nic omnoho lepsie nieje.

Re: Modul SW

ta beyma ti zahra celkom dobre... jej jediny problem je ze xmax sa cca rovna xdmg (myslim ze check to meral) takze musis davat pozor na to jak vypekas aby si si neotrieskal cievku... takze pokial to bude na domace pocuvanie a nie na vypekanie na ozranparty ked budu vsetci "ohul to woe" tak jej vacsie nebezpecenstvo nehrozi

(upravil peny 23. 1. 2008 20:52)

Re: Modul SW

o tej vychylke som uz cital ale ma to byt len na doma takze v pohode. a este jedna otazka subjunior ma vysokourovnovy vstup takze mi staci dat na panel svorky a je to??

Příspěvky [61 až 80 z 86]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£