Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 7)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Transiwatt TW40, dotaz...

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 139]

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Tak jsem povyměňoval elektrolyty i v kocovém zesilovači, pro klid duše. Nicméně na výsledný zvuk, tak jak jsem přepokládal, to nemělo vůbec žádný vliv.

Ohledně toho chytání brumu při přiblížení se rukou k potenciometrů a k přepínačům, mě napadlo vnitřek krabice zesilovače oblepit alobalem a ten pak uzemnit abych docílil odstínění celého zesilovače. Jinak je citlivý na dotek.

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

j_paseka: A není lepší si sehnat aspoň TW140 a ten dávat dohromady ?
Přeci jenom TW40 je takovej " suchej " nic nevybočujícím  zesilovač

Web

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Jeho cena je asi v tom, že byl první s danou topologií. Jinak souhlas.

Web

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

voltik: Ty, asi jo, jenže já mám stejně rozdělaný zes s JPA100, spíš začnu dávat dohromady ten. Na TW40, jsem dělal jen proto, abych si zabastlil a jednak abych ji dal to poslouchatelného stavu. Což se mi stejně moc nepodařilo - hraje stejně, bez známky zlepšení, takže s tím končím. A budu dělat na JPA.

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Prskání při doteku na ovládací prvky je závada, kterou originální TW40 neměl. Je třeba propojit osy potenciomerů i přepínače vstupů tenkým pocínovaným ocelovým lankem /dá se koupit v rybářských potřebách/ napínaným pružinkou a uzemněným nikoli na kostru /tj. vlastně přes kondenzátor/, ale na společnou tlustou GND předzesilovače, do stejného bodu je vhodné připojit i vzájemně propojené /a dobře propájené/ kostry potenciometrů. Pak to zaručeně prskat přestane.

Web

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

To uzemnenie osiek potakov bolo popisane aj v stavebnom navode. Bez toho to prskalo.

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Zdravím chalani, tiež sa mi dostal do rúk TW40, bohužiaľ v žalostnom stave... Takže ... Čím môžem nahradiť hovňáky a tie žlté zvitkové kondíky? Potom ešte ohľadom tranzistorov: Pôvodne boli použité 4NU74, môžem ich nechať. Mimochodom, niečo v tých tranzistoroch hrká, to je asi zle, však? Priechod nieje prerušený ani jeden.

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Hrkání je u bambusů normální . Kondíky MKT i TGL na příslušné napětí . Koncáky KD60./61. NPN vybíraný na max. betu .Už se tady o tom psalo - hledej.

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

To, co v těch transistorech " hrká ", když s ním zatřeseš, je perlička silikagelu, kterou tam Tesla zezačátku dávala, protože se obávala nedostatečný hermetičnosti zapouzdření. Není to tedy nic ulomenýho a nemusíš se toho bát...

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Vďaka za rady, idem sa púšťať do oživovania. Ešte sa chcem spýtať takto. V Transiwattoch sú v koncákoch 200uF kondíky, v schémach to boli C4 a C5. V oboch prípadoch mojich Transiwattov je nutná ich výmena. Je možné ich nahradiť 500uF? Mám totiž krabicu, kde sú desiatky ležatých kondenzátorov Tesla 500uF 35V, ktoré postupne "formátujem". Mám z nich poruke asi 10 kusov, ktoré sú naformátované. Mohol by som ich použiť miesto tých 200uF?

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Já myslím že je tam můžeš dát.

Web

(upravil e-man 31. 1. 2011 19:11)

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

"Červené " Tesly 500/35V jsou na tom po desítkách let tak dobře s kapacitou , že běžně naměříš okolo 600mikro - nakonec je to dobový kondík , s TWčkem si bude rozumět cool
Modré " Maďarské " značené MM nebo TE 925 do filtrace a vymalováno. Taky tu mám TW na léčení , ale času se nedostává.

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Ja viem, však to, že tie kondy sú v dobrom stave, ide len o to, či to nebude vadiť zosíku. Inak som do filtrácie buchol kond Samhwa 4700uF 50V, hádam čosik vydrží ale troška sa bojím. Zvlášť, keď to trafo má naprázdno 38V. Inak to už dávam dokopy, ešte som to nezapínal, čakám kým mi kamoš donesie trimre miesto R9.

(upravil sinclair 31. 1. 2011 22:11)

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Nic trimrama nešteluj, dej tam odpory podle orig schématu a všecko bude v pořádku.
Nezkoušel jsem to sice, ale na bootstrapu by 500uF neměl vadit, spíš naopak, vadit bude ale asi jako filtrační v děliči pro první tranzistor, konec bude déle nabíhat, pokud nebudou kondenzátory fakt dobře naformované na svodový proud max. 20uA. Jako vazební mezi prvním tranzistorem v konci a zbytkem by také neměl vadit.
Hlavní filtrační kond na 50V stačí, protože zdroj je zatížený klidovým odběrem konců a jeho napětí nevyletí tolik nahoru.
Jestli Ti můžu poradit, tak výkonové odpory 82R a 120R si kup někde nějaké větší čtyřwattové a nech je stát na delších nohách, jinak Ti vypálí desku.

Web

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Ja som tam kedysi pchal 6 waťáky. Aj tie kúrili dosť a samozrejme umiestňoval som ich tak ako doporučuje Sinclair. Dvojwaťáky ktoré tam boli určené ako originál horeli ako fakľa.

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Na stodvacetiohmovým odporu je ztráta cca 1,9W a to originální odpor vydží, tak přestaň plácat nesmysly....

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

No, ale je to na fest, když se mi prostřelilo KUčko v budiči, vzplály, já tam dal staré tesláscké černé 15W špulky, ovšem to už nebyl originál chtělo to předělat desku. No, ale zas ta hmota těch rezistorů dovoluje pojmout více tepla a stihne ho vyzářit... Někdo tu navrhoval přiletovat kousky mědi na spodní stranu DPS... Jo a když ty rezistory nejdou dát na stojáka, dají se na nožky navléct skleněné trubičkové korálky, udrží to distanc. Nejmíň 8mm, ale čím víc, tím líp.

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Ideální je pájecí plošky pro výkonové odpory převrtat větším vrtákem a zanýtovat tam třeba duté nýty 2,5x3 a teprve do nich s patřičnou distancí zapájet výkonové odpory.
Mezi náma, nesetkal jsem se ještě s prostřeleným KUčkem i když byly vadné koncové tranzistory, pokud mi na KUčkách někdy něco vadilo, tak kus od kusu beta od 30-150, rozprach jak blázen. Jinak závěr to má 80V, takže se to nemá co prostřelovat ani v TW120-140...To spíš je náchylná k prostřelení KC507, která je namáhána skoro plným napětím konce, přestože má v katalogu udáno jen 50V. Janda tak nějak spoléhal na výrobní rezervy Rožnova, jinak by tam při dodržení katalogových parametrů ty KC507 nepřežily.  Ostatně v AuRách byly už na těchto pozicích jiné tranzistory.

Web

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

Takže TW40 už funguje. Výkonové odpory som dal 3W (pôvodné boli prerušené, všetky do jedného), kondík SAMHWA 4700uF/63V. 200uF kondíky nahradené Jamiconmi. Koncák sa rozohral, predzosík po výmene rozpadnutých žltých zvitkových a hovnových kondíkov tiež. Celkom pikoška je, že bol zhorený ten odpor pred druhým kondenzátorom v zdroji. Bol doslova ošmahnutý. Som celkom prekvapený tým, že aj napriek celkovému stavu škriabe len potenciometer Balancu.

(upravil e-man 3. 2. 2011 22:28)

Re: Transiwatt TW40, dotaz...

To se to opravuje s takovými poradci cool nemyslím tím sebe . Protože je ale TW historický stroj a nejedná se o upgrade a vypiplávání k maximu tohoto zapojení , ale pouze a jen o reinkarnaci neboštíka nepřijde mi pěkné cpát do něho Jamikony . Vzniká tím jakýsi kočkopes , jak říká jistý premiér a já .:cool: Auta i zesilovače po třiceti letech jsou veterány , do kterých patří originální díly . Je to jako kdybys do Trabanta cpal biturbo .

Příspěvky [41 až 60 z 139]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Transiwatt TW40, dotaz...

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£