Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 7 z 10)

  Stránky: ««« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »»»

RSS

Příspěvky [121 až 140 z 186]

(upravil horemic 4. 1. 2023 13:35)

Re: DPA380

Ty chladící "štangle" máš uzemněné?A jestli jsou eloxované,tak aby byly i šrouby skrz tranzistory vodivě spojené s chladícím profilem.Závitníkem protáhnuté závity,všechny závity.

Re: DPA380

Vieš dať foto zo spodu DPS?

Re: DPA380

to horemic: Pravdu máš, uzemněné to nebylo. Origo to má uzemněno šroubkem přes chladící hranolek diod, ten tady není, to mě vůbec nenapadlo. Teď jsem to přizemnil pěkně na střed mezi elity. Bohužel problém to neřeší. Uzemněno je vše, ten "elox" je samodomo, tenounký, stačí přitáhnout šroubek a je kontakt.

to jeremysk: Co tam uvidíš? Maximálně tak zbytky kalafuny smile, zatím jsem po pájení nic neumýval. Foto klidně dám až se k tomu dostanu to nafotit.

Re: DPA380

Toto nebude snadno vyresitelne, 330 a 380 jsou uz hodne komplexni a slozite zesilovace, mist kde to muze kmitat je vice.
To co jsi poznamenal s tim klidakem, je celkem bezna situace, soucasti provereni stability koncaku by melo byt i to, ze zkusim o kus pridat a o kus az temer k nule snizit klidak, uz jsem se mnohokrat setkal s tim, ze to kmitalo jen v urcitem rozsahu klidaku a nebo az po zahrati apod.
Nu, ne vzdy jsou ty rychle trandy ku prospechu, viz prave zde smile Zkusil bych na skopku jednim kanalem koukat na to kmitani na vystupu, druhym kanalem se sondou 10/1 sahat do obvodu kde najdes to kmitani s nejvetsi amplitudou, nebo naopak kde prestane kdyz cuchnes do obvodu.  Je to zakerna metoda, ale treba budes mit stesti. smile

Re: DPA380

Xhibit napsal:

to microlan: Vidíš dobře, podložky nejsou jelikož je to vše v celoizolovaných pouzdrech smile.
to DJ_Rix: Nic jsem neměnil, vše je dle origo schématu. Mám ještě dvě komplet hotové 380tky, jedna má desky fox audio, druhá od kohouta, tak že obojí origo od P.D. Osazení stejné krom těch sanyo, místo nich KF469/470, bez jakýchkoliv úprav a šlape to jak hodinky.. Co teda konkrétně zkusit?

Asi blbá otázka,ale kmitá to i s těmi KFky,a nebo nebyly tady osazené?

Re: DPA380

ak sa mosfet sprava ako lampa tak gatestopery mozes zvysit klidne o hodne. Ak tam je teraz 39R skus napr. 47-100R ci to nepomoze, mozno aj viac.

ale ak nepomohla zmena RC v diferaku z 470p na 1n tak pochybujem ze ^^ pomoze, uvidis.

Re: DPA380

mam dve DPA380 na oboch som robil takmer všetky úpravy ako boli na Slovanete napísané. DPS som mál origo Dudkove.
Všetko funguje krásne nič nekmitá.

Ty tiež nemáš problém s origo doskami len s DPS od Tomáša. Asi preto to je dobre vidieť zo spodu ako je navrhnutá DPS,
lebo je to veľká roztahaná DPS a je dúležité ako sú tahané zeme, atd.

(upravil Xhibit 5. 1. 2023 17:48)

Re: DPA380

to DJ_Rix: Já si s tím právě nevím moc rady, proto se tu zkouším ptát, a je mě jasné že na dálku to moc nejde. I tak díky za odpovědi, s tím škopkem to zkusím..

to Horemic: Ne, v těchto modulech mám od začátku ty Sanya, koupil jsem kdysi tyto desky už z části osazené, samotné trandy už v té době sehnat nešli, byli u toho tak jsem je použil. Myslím ale že i sám P.D. psal, že je toto adekvátní novější náhrada za původní KF a mělo by to chodit i beze změny kompenzací.. No mě to jak vidno nechodí. KF mám mraky, do kdysi stavěného DPA jsem si je pro dobrý pocit i pároval, N oproti P na stejných pozicích (jen multimetrová beta). Mohl bych za ně přeosadit, případně mám ještě zásobu KSA1381/KSC3503, což by tam asi taky šlo. Třeba zrovna ty jsem použil do DPA220 místo KF, šlape to jak hodinky..
Jenže u těchto modulů je ještě jedna vada na kráse, nějaký dobytek na to šel s trafopájkou, tak že na mnoha místech kde na to šáhneš jde měď hned dolů..

to jeremysk: Plošnák má minimum úprav, foto dodám snad dnes. Čím to máš osazeno ty?

EDIT: Přidáno foto DPS zespod..

https://img37.rajce.idnes.cz/d3701/18/18192/18192642_55521bab4bd24653b08c841baeb70027/images/380bottom.jpg?ver=0

Re: DPA380

Jediná  proměnná jsou ty Sanyo.Za mě tam zvoní ony.Jsou o dost rychlejší a taky máš s o dost větším zesílením,než KF.Osobně bych zkusil nejdřív na pozici předbudiče osadit ty KSA,KSC,ale spíš ty KF.

Re: DPA380

Tak jsem to zkusil osciloskopem jak psal DJ_Rix, nepřišel jsem na nic. Všude kam sem šáhl to kmitalo, asi to jde někde už od diferáku, nevím.. Pouze při měření na bázích T21/22 oscilace na výstupu zmizeli. Po jejich výměně za diotec stav stejný. Ještě jsem měl rozdílné výrobce tranzistorů T1 a T4, výměna za diotec opět beze změny.
Tak jsem začal měnit postupně od konce ty sanya za KF(BF). Multimetrová beta byla víceméně stejná s těmi sanyo. Postupně jsem vyměnil všechny protilehlé dvojice, kmitání nezmizelo..
Další problém je samotný plošnák, nevím co je to za zmetka! Pájím 30let, myslím že na to nejsem úplný lempl, a kam tady šáhnu mikropájkou tam jde měď opět dolů, to sem nezažil..

(upravil dawsoo 14. 1. 2023 14:00)

Re: DPA380

Ahoj problém je asi původ výrobce pcb desek,stejná zkušenost s opravou TT-DACu několik let zpět. smile Jinak u TYA co jsem pomáhal oživit jednomu člověkovi co měl stejný problém,kmitání dělaly kaskody cca 95MHz na výstupu 0,5V PP zhruba,bez nich čisto.

Není co dodávat...

Re: DPA380

Díky za info, bohužel ani zrušení kaskódy nepomohlo.. Tak že čím to je stále nevím, aspoň ale vím že za to nemohly ty rychlé sanya.
Zkusím asi Kohouta na nové DPS a přeosadím to, časem..

(upravil DJ_Rix 19. 1. 2023 16:00)

Re: DPA380

Zkoušel jsi odpojit to přizemnění profilů do středu filtráků ? 330 se s přizeměnou mechanikou v tomto bodě nedala ukočírovat. Tady by to vadit až tak nemělo, ale za zkoušku nic nedáš.
Jinak to chce hlubší bádaní, samozřejmě jako první vyhodit servo,postupně vylučovat jednotlivé sekce. Je to pakárna, vím to sám smile

Re: DPA380

jj tiez ma ta 380 vytrapila, ale nakoniec som to s Rixovou pomocou rozbehol.

OB 4 pasmo aktiv 15" H frame ala Linkwitz | rpi4 moode + CamillaDSP | ESI GIGAPort eX | 4x HYPA10 (pasiv KEF LS50 meta | CW DAC1 | HYPA17)

Re: DPA380

Přizemnění hranolů jsem tam původně vůbec neměl, to mi napsal až horemic ať to zkusím, ale změna žádná. Servo jsem taky zkoušel už v začátcích bádání "zrušit" , ale jen vytažením švábu z patice, jestli to stačilo..
Tady je teď hlavně problém ten plošnák samotný, jak moje podezdření potvrdil i dawsoo, na to se prostě nedá ani podruhé pájet..

Re: DPA380

Xhibit napsal:

R16+C7 a R17+C8 Mám tam 220R+470p dle schématu, C jsem zvýšil o 1n co jsem měl zrovna při ruce, beze změny.

Mohl bys zkusit ty kondiky vymenit za rekneme 100p ?

Re: DPA380

Tak ani výměna za těch 100p nic nevyřešila, výstupní amplituda kmitání zůstala stejná..

(upravil dawsoo 23. 1. 2023 18:24)

Re: DPA380

Máš prosím schéma od týhle varianty,nebo jsi dostal jen osazovák? Jen se ptám protože klasická původní DPA380 ukočírovat šla a nekmitala. Pokud je sch. stejný jako originál tak musí bejt  problém v DPS,ačkoliv se nejedná o žádnou raketovou technologii se SR nad  200V/us parazitní kapacity jiný desky můžou dělat pěknou neplechu,nedokáži odhadnout kolik lidí podobný věci provozovalo takto,ale o pár případech také vím.

Ta kaskoda u TYA co pamatuju, byla možná VAS ne na vstupu.projevovalo se to na chlupatým THD a horší padesátkou a násobky ve spektru. Od tý doby jsem se zařekl že s podobnejma komunitníma a DIY věcma už nechci nic mít,strávil jsem nad tím taky moře času a dotáhl jsem to, jen proto že jsem to dotyčnýmu slíbil... Nejhorší na takovýchle akcích je, je že člověk neví zda hledá chybu a nebo je to vlastnost a prototyp dané variace na téma nebyl řádně otestován. smile S obyč starým škopkem nebylo nic vidět s novým 250MHz+ a kvalitní sondou už ano...  Nemam šéma tý 380 abych se podíval jak to tam je řešený.Ale věřím že na to příjdeš jen ta deska asi bude v kopru. otázkou je zda se na to nevyprdnout a místo stavění znovu zkusit něco jinýho třeba lacovy Káčka... to se mi líbí asi nejvíc z toho co lidi u nás dělaj.

Není co dodávat...

Re: DPA380

Jo ta 380 umi kmitat ve vnitrni struktuře, je o tom vlakno na slovači.

Web

Re: DPA380

Xhibit: Podle toho, jak jsi psal že kmitání ustalo po vexlování kolem EC, zrychlení frontendu a výměna VAS + předbudičů nepomohla to šacuju na kmitající EC. Protože vidím že tam máš nějaký BC, zkusil bych pátrat kolem EC, ideálně kdybys našel KSY trandy a zkusil je tam, vexloval s C17/C18.. Myslím že jsi blízko, zas tolik součástek tam není big_smile

Davide, schéma sedí s tím originál:
http://www.zewel.tuliscz.com/dpa380.php

Příspěvky [121 až 140 z 186]

  Stránky: ««« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »»»

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£