Re: Ukázka prdícího bassreflexu

To myslíš vážně tohle?

Re: Ukázka prdícího bassreflexu

Babakus: Taky mě to napadlo, ale nejsem sto, říct, zda je ten zvuk tím, či oným.

(upravil babakus 22. 3. 2010 15:35)

Re: Ukázka prdícího bassreflexu

frogggu podle toho co jsem zkoušel, tak je to u 99,99% videí na youtube přesně tím "nestíhajícím" (trocha provokace) mikrofonem. Na tom videu co jsem postnul ještě není ten tlak tak velký a je slyšet to "prdění"
Ani autohifíci nejsou tak blbý, aby poslouchali takovýto zvuk http://www.youtube.com/watch?v=CfScywrOvZ4 I když ono to tak ve výsledku opravdu může znít. Pak už je to i tak velký nápor na bubínky, že ty basy rozbijou středy a výšky a zdá se to, jako kdyby to tak podivně chrčelo. Třeba tady na tom videu je to slyšet http://www.youtube.com/watch?v=YYiQRa5rYMw Jak řve do muziky Ou shit (1:42). Takhle to opravdu můžeš slyšet.

Edit: pokud se pletu, tak mě opravte.

Re: Ukázka prdícího bassreflexu

No že říkáš, že nejsou tak blbý, aby poslouchali něco tak hroznýho, tak Ti můžu říct, že jsem se několikrát účastnil takovýho pseudotuningovýho pseudosrazu na Rozkoši a tam byla jeden ročník skoro polovina aut vybavená brutálně zaplynovanejma reprákama, to prdělo, kam ses podíval a sám jsem si kladl otázku, jestli to je cílem, prostě jsem to nechápal. Kdo se té akce někdy účastnil, asi potvrdí kvalitu této, charakterem spíše lokální, akce.

Re: Ukázka prdícího bassreflexu

Takže jsou tak blbý smile To je ovšem velice smutné...

Re: Ukázka prdícího bassreflexu

To video je jasny prdiaci BR, nie nestihajuci mikrak. Ked chrapci mikrak, vydava to iny zvuk.
Teoria niektorych debilov je, ze ked to nefuci, tak to nehra, lebo ked fuci, tak to tlakuje big_smile  na go4Sound som sa kvoli tomu s 3ma povadil az prisiel nejaky uznavany Ahifi borec z ich radov, potvrdil mi to a bol klud smile

Vobec nie je jedno, ze je maly BR a na SPL to nevadi, ono to praveze vadi. V takom BR sa vytvaraju straty trenim a odporom vzduchu a bez problemov sa tam moze stratit aj 2dB, mozno aj viac. Od coho je konstrukcia horneflex?? Prvy jej hlavny dovod je velmi dobre priechodzi basreflex.

Toto video je lamerina - buchol tam trubku, lebo bola lacna a dakto mu to nahodou  vyratal a toto je vysledok. Uplne bezny jav.

(upravil longi 22. 5. 2011 14:55)

Re: Ukázka prdícího bassreflexu

babakus ma svatu pravdu s tym ze tie pazvuky sposobuje prebudeny mikrofonovy vstup. To prdenie je skoro na kazdom videu kvoli tomu ze nema clovek vydzy poruke nejaku pofi kameru tak siahne po fotaku alebo mobilnom telefone.Asi najidealnejsie by bolo kebyze mam nejaky poriadny predzos. a knemu mikrofon ktory sa pouziva do kopakov a podobne aby to nesposobovalo take skreslenie ( to co nazyvate "prdenim") pri takych vykonoch. Skreslenie pri nizkych fr. je trochu ine ako pri vyssich fr. a znie naozaj ako prdenie smile Par rokov dozadu som sa o tom presvedcil na vlasne usi a to tak ze som si fotil/natacal auta. No a ked som si to doma pustal tak som sa cudoval ze co to za prdenie lezie s mojho mobilu a pritom ten zvuk nazivo znel uplne inak.

Skuste spravit taky pokus ze si zoberte telefon na nejaky koncert a choďte co najblizsie k podiu (k subwooferom) a natocte si to. Potom si to doma pustite a uvidite ako vam to bude prdiet pri kazdom udere kopaku smile

Ale zas na druhej strane je prevda ze sa najdu aj totalne odflaknute bedne s BR ktore vydavaju kadejake pazvuky. Napriklad http://www.dvbcaraudio.co.uk/gt52402br- … -5718.html tuto bednu som mal moznost pocut vo viacerych instalaciach a je to totalny carch, ta bedna ma brutalne nizku citlivost a pri vyssich vykonoch a pod nejakych 36Hz zacne tak fučat ten BR az sa mi s toho oci krizili. Mozno ked sa zavrie kufor tak sa to strati ale s otvorenim kufrom je to bieda.

Je to len moj nazor a nemam az tolko skusenosti vzhladom na to ze mam len 19.

No a este som daco chcel... aha uz viem smile to prve video co babakus linkol nefunguje ..je este niekde upnute chcel by om to vidiet. diky.