(upravil kudlibabka 28. 11. 2011 20:05)

Re: Pořádný flaškostroj

uz jsem jednou nabizel zapujceni anodovych tlumivek k otestovani....plati stale.....:P

Re: Pořádný flaškostroj

Keby to bolo blizsie, a mal som konecne dokonceny preamp, urcite nevaham.

Re: Pořádný flaškostroj

Kolik stojí ty tlumivky? Kde se dají koupit? Časem bych to snad vyzkoušel, je to docela lákavé, ale nevím jestli vůbec poznám rozdíl.

Re: Pořádný flaškostroj

Slusny anodovy tlumivky stoji cca 100USD par,mam ale cloveka ktery vyrobi stejnou nebo lepsi kvalitu za podstatne min.Mam tri ruzne typy,nejmensi z nich jsou pro cca 6mA,maji ss odpor 8000r,indukcnost cca 200H,prostredni jsou do 11mA,ss odpor 2200r,indukcnost 200H,nejvetsi jsou pro 30mA,ss odpor myslim 600r,indukcnost 64H.kdyz jsem je zkousel v zapojeni s EF810s zvukove jsem nepoznal zadny rozdil mezi jednotlivymi typy,ovsem rozdil mezi anodovym odporem a anodovou tlumivkou byl zcela zretelny ve prospech tlumivky.Kdyz jsem zkousel zapojeni s E80CC srpp versus anodovy sledovac s anodovou tlumivkou,verze anodovy sledovac s anodovou tlumivkou byla opet lepsi.Lepsi dynamika,rozsiril se prostor jak pravolevy tak predozadni,zlepsila se lokalizace nastroju...o mikroprostoru a mikrodetailech se ani rozepisovat nebudu....highly recommended!

Re: Pořádný flaškostroj

kudlibabka napsal:

Mě už se to taky nelibi,do dneska jsem zil v bludu,diky za zkorigovani...radeji tedy neutralni line stage......

Myslel jsem, že s těmi anodovými sledovači přestaneš....

Nebudeš někdy dělat nějaké předvádění s poslechem?

Re: Pořádný flaškostroj

Myslis anodovych sledovacu nebo line stage?ale vazne: muzes si ke mne dojet a poslechnout...dokonce uvazuju o tom,ze dam jeden DAC s lampovym vystupnim clenem,s EF80 a s anodovyma civkama  k dispozici na otestovani,tak pro srandu,zajima mne zpetna vazba,pokud ovsem neni soucasti schematu.....:-)

Re: Pořádný flaškostroj

Rád bych někdy zajel.  V které části republiky sídlíš?

Re: Pořádný flaškostroj

bydlim mezi Litomysli a Polickou,z Nusli je to cca 170km na vychod...

Re: Pořádný flaškostroj

Keby som bol skor vedel.... v lete som bol v Policke.

Re: Pořádný flaškostroj

No to bydlíš v krásný krajině. Jestli to vyjde tak bych se raději zastavil někdy na jaře, až se to trochu zazelená.

Re: Pořádný flaškostroj

Což takhle lampový sraz? big_smile

Web

(upravil kudlibabka 2. 12. 2011 14:24)

Re: Pořádný flaškostroj

Taky bysme po vzoru lampionovych pruvodu mohly udelat lampovy proovod,navrhuju v predvecer VŘSR,ale letos uz to bohuzel nestihnem...:/

Re: Pořádný flaškostroj

No co, udelame rijnovou revoluci v prosinci big_smile Vyhradzujem si pravo niest 6s33s.

Re: Pořádný flaškostroj

OT: když to tady tak sleduji tak mi přijde vtipné když si představím jak bobobrod nese v tom průvodu lampáče s GU81 a RD200 lol

Web

(upravil bobobrod 3. 12. 2011 12:35)

Re: Pořádný flaškostroj

Bery - dělej si prču z invalidy...
Chlapi, docela jste mě pobavili řadou předchozích příspěvků, i když jste mě s tím trochu zaplácali vlákno.
Lampový sraz bych bral taky, můžu vás pozvat ke mě do poslechovky. Kdo nebude mít flaškáč donese flašku.
Uvidíte ( a uslyšíte ) nejen živě RD200, ale i další kousky. Třeba pětadvacet různých preampů či rozpracovaný konec s GU81. Kdybych neměl problémů se zdravím, byl by už hotov ( na fotečce jsem já ).

Re: Pořádný flaškostroj

Uff, tak to potom zelam vela zdravia, a trpezlivosti (obcas hlavne sameho so sebou). Az pojdem najblizsie na vypravu na Moravu, tak sa urcite stavim smile

Re: Pořádný flaškostroj

Nasel jsem na webu zminku proc pouzit anodove civky.Prijde mi to vystizne,tak to sem v originale kopiruju,Bobovi se omlouvam za dalsi zaplacnuti vlakna.

Why plate chokes? Think about this. When your music calls for transients, your tube will need to conduct current very quickly. Where is this current coming from? The closest source will be your power supply cap (so any **** who says power supply caps aren't critical to the sonics ought to be shot). Ask yourself, how fast is this cap?
With plate chokes, it stores energy and thus able to supply instantaneous "juice" as required. This is why along with the much higher loading on the tube (at 20Hz, a 120H choke is about 15kohm load!), plate chokes REALLY REALLY SING! Transients are so much better, the "MUSICSIANS ARE HERE" quality just jumps out! Of course, the higher loading gives even smoother mids and highs. The realism is simply outstanding. Anyway, this is how my simple mind understands this. Let's play some music.

Re: Pořádný flaškostroj

bobobrod - promiň, ta poznámka nebyla myšlena proti tobě, nebo tvému zdraví. Poznámka byla spíše k váze těch zesilovačů. Samozřejmě ti přeji brzké uzdravení.

Web

Re: Pořádný flaškostroj

Bery - nic se neděje...
kudlibabka - já se tento problém snažím řešit co nejmenšími anodovými odpory.
A nezapomeň že v mnoha případech je slyšet i kapacitní zátěž daná mřížkovou kapacitou následujícího stupně. Já už se tak pachtil s jedním z modelů, kde jsem stupněm s poměrně velkým anodovým odporem ( M22 ) budil koncovku. Výpočtem vycházel pokles až docela daleko nadzvukové oblasti ( cca 50 kHz ) a v přednesu to bylo slyšet. Pomohla až jiná konstrukce driveru.
A kdo si chcete poslechnout moje modely - už není problém. Mám na to čas.

Re: Pořádný flaškostroj

Jo a uz se tam nic nepise, jaky nelinearity ta tlumivka do obvodu zanese (nehlede na ten vomrd s vicesekcnim motanim pro potlaceci kapacit). Takova kacirska myslenka, proc tu tlumivku nenahradit tranzistorovym nebo lampovym zdrojem konst. proudu?

Web