Re: Skutečná situace ...
Znám lidi, kteří byli v osobním kontaktu s Babišem před cca 15 lety. Kudy chodil, tudy nadával na to, že ať přijde kamkoliv na (v jeho případě vyšší) úřad a něco potřebuje, všichni nastavují dlaň. Dost ho to s.alo.
Lidé, kteří toto hovořili, ho pak (prý) i volili. Jelikož se jednalo o vzdělané a zkušené managery chem. průmyslu, dá se předpokládat že mu to uvěřili.
Já bych tomu také věřil, protože kdo někdy podnikal, velice dobře ví, jak je důležitá osobní účast vlastníka na i operativním řídícím procesu firmy. I když si stáhnul do Agrofertu skvělé managery (některé jsem znal), tak míval několik mobilů (a žádný počítač - je legrační, když něco plácá o potřebnosti IT !!!!!!! ), na které mu podle oborů podřízení volali.
Proti tomu je pár miliard dotací jen slabá náplast, navíc měl by je i jako vlastník bez politických ambicí a nikdo by se v tom nehrabal. Ale Čapí hnízdo pos.al .
Další jeho pozitivum je, že daně neodvádí v ráji, např. v Holandsku. Dost by ušetřil.
Pamatuji si, jak náš obchoďák glosoval: Tak jsem před týdnem mluvil s Babišem o koupi Pisteritzu (píši to spíše foneticky, neznám správný název - fabrika v SNR na výrobu čpavku), říkal že o tom uvažuje a dnes jsem se dočetl, že jí pán velkomožný koupil.