(upravil kure05 10. 3. 2013 23:56)

Re: Výroba předních panelů

Mno jak kde no . . . Teď budu nechávat dělat přední a zadní panel na DAC a pak taky přední a zadní panel na škatuli s přepínačem vstupů, volume atd . . . na idilna.cz mě vyjdou ty 4 panely kolem 70Kč a u Quick Panelu by to bylo za několik tisíc. Dneska jsem zkoušel cvičně hodit kus hliníkovýho plechu do 20% roztoku hydroxidu sodnýho a povrch se krásně sjednotil a většina škrábanců a jinejch kazů zmizelo a jak jsem psal - povrch dostal takovej zvláštní, ale velice pěknej vzor. Zítra koupím kyselinu sírovou a vyzkouším to eloxovat. Kdo by si na tohle netroufl, tak je dost firem co eloxujou a většinou to jsou ceny kolem 10Kč/dm2. Gravírování je už dle výběru. Buď nechat mechanicky odfrézovat, nebo popsat laserem . . .

EDIT: teď jsem zkoušel nafotit ten povrch toho kousku hliníku co byl v tom roztoku hydroxidu. Je potřeba si to nazooovat, snad tam uvidíte co myslím big_smile

http://2i.cz/2i/t/d46f1c36e5.jpg

(upravil tek 11. 3. 2013 0:10)

Re: Výroba předních panelů

No, vždyť takhle jsme vyráběli panely už před 35 lety. Popsat propisotem, přestříknout lakem a jaký byly pěkný. Holt piplačka s tím, žádný nakreslím a objednám, pak přišroubuju. Samozřejmě frézovanej a gravírovanej je o třídu výše, v penězích pak o pět tříd. A hlavně bez práce.

Re: Výroba předních panelů

Njn, dneska je už trošku jiná doba wink Před 35 lety bylo, teda spíš nebylo hodně věcí . . .

Re: Výroba předních panelů

Jo jo, ale poradit jsme si uměli smile

Web

Re: Výroba předních panelů

sagitarius napsal:

Ale jak pozná ten soft při výpočtu ceny, že to chci poslat do ČR, nebo dokonce, že si to chci vyzvednout osobně, když klikám jen na ikonu "výpočet ceny", bez udání místa a způsobu odběru? Pak už je jen možnost "Objednat", a na to nechci klikat, když to před tím vyhodí takovou přemrštěnou cenu, za kterou nemám zájem to objednávat.
Nebylo by vhodnější, aby to bylo tak, jako u všech e-shopů- tedy nejdřív zadat místo zaslání, případně osobní odběr, a pak teprve počítat celkovou cenu?
Mám totiž nakreslené tři panely, a ono je pro mě sakra rozdíl zaplatit podle starý verze celkem něco kolem 2.5 tisíce, nebo podle nový verze přes 4 tisíce.

- medzi starou a novou verziou nie je v cene ziadny rozdiel, pretoze to je zalezitost skriptu na serveri a nie exe aplikacie takze tvoj problem bude niekde inde
- ako program pozna, kam to chces dodat? Nejaku adresu a stat si zadal pri registracii predsa a okrem toho v okne, kde sa nacenuje je ikonka (asi s dost nezrozumitelnym popisom) - "Adresa a sposob dodania" smile
- osobny odber oficialne este nie je dostupny ale uz sme sa vedeli s par zakaznikmi dohodnut...

Web

Re: Výroba předních panelů

Mohu se zeptat na jednu polozku v rozpisu cen? Co je mysleno:
Poplatek za odfrézování plochy více než 60%  5EUR
Jedna se o panel tlousky 3mm, kde je nekolik otvoru, ale jejich plocha rozhodne neni ani 1/4 plochy... Ve drivejsi verzi se tento poplatek neuctoval... Jeste me napada - otvory jsou obdelnikove a z velke casti se prekryvaji, aby v rozich zustal prostor na upevneni - nepocita SW tuto plochu tim padem 2x? Jinak jsem byl s kvalitou panelu a ochotou pri zadavani vyroby drive spokojen, ale kdyz jsem si zkusil stejne panely nacenit znovu, vysly mi o 10 - 25% draz nez loni v lete... A to je opravdu hodne, nepocitaje vyssi postovne nez pri zasilani ze Slovenska. Skoda.

Web

(upravil QuickPanel Admin 11. 3. 2013 14:43)

Re: Výroba předních panelů

Ano, existuje poplatok za mnozstvo dier, pretoze niektori ludia si uz zacali objednavat skor ramceky ako panely a to bolo na vakuovom stole nevyrobitelne a polamalo sa vela nastrojov. Ale na toto sa musim pozriet blizsie - ak sa otvory prekryvaju, je mozne, ze tam bude nejaka chyba este.
Co sa tyka postovneho, tak to sme tu preberali na predchadzajucej strane a to beriem ako opravnenu kritiku, ze to musime znizit.

Web

(upravil pzwak 11. 3. 2013 10:14)

Re: Výroba předních panelů

Pro upresneni slo o otvory 100x80 a 80x100 (cca) ktere se prekryvaji tak, ze vznikne ctvercovy otvor 100x100 a v rozich zustanou vystupky 10x10 mm. Snad jsem to popsal pochopitelne. Takove otvory jsou 3. Panel je cca 370x430mm, je na nem jeste nekolik vetsich kruhovych otvoru o prumeru 30mm (6) a 60mm (2) a cca 40 vetracich otvoru 6mm Kazdopadne to nedava plochu 60% ...

Web

(upravil QuickPanel Admin 11. 3. 2013 12:51)

Re: Výroba předních panelů

Este par poznamok k tej "premrstenej" cene...

Ono je to ine hodit na laser kus plechu (ktory ani len upinat netreba), vypalit to, zabalit a poslat,

ako davat do stroja plech, frezovat otvory, potom vybrat, vycistit od spony a chladiacej kvapaliny (panel, aj stol stroja), otocit na druhu stranu, upnut spolahlivo na vakuovy stol (co pri malych paneloch alebo paneloch, kde je vela dier nie je vobec trivialne), zrovnat, ofrezovat stranu B, vybrat, vycistit, dokladne zabalit, odviezt to 90 km do eloxovne, naeloxovat to, potom to zase 90 km doviezt, rozbalit, skontrolovat kvalitu eloxu a este pripadne zalozit do stroja, upnut zase na vakuovy stol, osondovat povrch pre zabezpecenie konstantnej hlbky gravirovania (na kazdom mieste, kde je gravirovany text), zrovnat s X a Y osou stroja, ogravirovat, vybrat, opatrne ocistit od spony a neposkrabat elox, zabalit a poslat.

Pre ilustraciu, jedna firma v Nemecku robi nieco podobne (frezovanie AL panelov). Ale z toho dovodu, ze nas postup je strasne komplikovany, tak to frezuju z predeloxovanych velkych plechov. Cize hodia to do stroja, ofrezuju, vyberu, vycistia, zabalia a hotovo. Samozrejme zabudnite na take veci ako su naeloxovane obvodove hrany panela, preeloxovane vsetky otvory a kapsy. To, co sa frezuje ostava surove. A cena? Asi 2x taka ako nasa s nasim postupom ! smile Takze tolko k "premrstenej" cene.

Ja sa nestazujem. Len vysvetlujem a objasnujem smile Aby ste si nemysleli, ze mojim cielom je vozit sa na Lexuse po 3 rokoch smile
Ale kazdy ma moznost vyberu.

P.S.: jasne, aj eloxovat sa da na kolene, ale ak chcete, aby vsetky panely boli rovnako cierne, tak tudy cesta nevede a potrebujete automaticku linku...

Web

Re: Výroba předních panelů

Kurňa, ten program má snad už "apríla". Včera ještě 67E, dneska už 58E. Ale ještě pořád to nedosahuje původních krásných 42E lol Že on se řídí vývojem cen ropy na světových trzích?
Tak mě napadá ještě jeden možnej důvod [bohužel to už neověřím, protože ten původní byl přepsán novou verzí]- cena v tý původní verzi byla taky celková, i s DPH a poštou? Jde mi o to, že bez těchto položek to odpovídá ceně ze starý verze programu.

Web

(upravil QuickPanel Admin 11. 3. 2013 16:07)

Re: Výroba předních panelů

Asi tak, podla ceny na akciovych trhoch smile (inak ak by ta zmena ceny vadila, tak ako pre teba ju mozem dat na vcerajsiu uroven wink )
Ale samozrejme ak porovnavas s cenou pred pol rokom, ked sme to este vyrabali u nas, tak ta asi sklamem...
No a kludne si to skus aj v starej verzii: www.quickpanel.sk/download/qp0310.zip

Web

Re: Výroba předních panelů

Tak a mám po panelu- právě mi přišlo vyúčtování za teplo [musím šetřit na silnej provaz] mad

Web

Re: Výroba předních panelů

BV napsal:

Keď sa zvolí slovenský jazyk, nezobrazuje to kontextové ponuky korektne..
http://www.bvaudio.sk/TEMP/QP.png

Tak chyba je uz odstranena a aj pod Win XP by uz mala byt diakritika OK.
Verzia 1.0.4.

Web

Re: Výroba předních panelů

Já bych měl dotaz ke gravírovaný grafice . Je nějaká možnost zvolit si vygravírování i vnitřní plochy přímo v programu ?   A jaký máte doporucěné nastavení při ecportu z Corelu .

Web

(upravil QuickPanel Admin 14. 3. 2013 14:13)

Re: Výroba předních panelů

Pripravil som na toto manual smile
http://www.quickpanel.sk/wiki/engraving … l-plt-file

Web

(upravil Core88 15. 4. 2013 19:23)

Re: Výroba předních panelů

díky
EDIT: Dnes dorazily hotové panely a je to veliká paráda ...
http://core88.rajce.idnes.cz/Tube_audio … C08531.jpg

Web

Re: Výroba předních panelů

Super smile

Web

(upravil pslava 26. 4. 2013 18:42)

Re: Výroba předních panelů

No nevim no...otevřel jsem například panel 1U na DRC a vychází to ..68E, což je pokud se nepletu 17 stováků .
Původně jsem dával tuším něco přes litra.

Re: Výroba předních panelů

Podla tohoto popisu nedokazem povedat, ci je to nejaka chyba v nacenovani. Posli panel na email a mrknem sa na to.

Web

Re: Výroba předních panelů

Tak po upgrade přestalo naceňování fungovat:
Error 120
Call not implemented

Web