(upravil QuickPanel Admin 5. 5. 2010 17:45)

Re: Výroba předních panelů

Jeden z dovodov, preco 10mm plech este nie je v ponuke QP je ten, ze zatial nebol cas odladit aplikaciu tak, aby nepovolovala veci, ktore nedokazeme vyrobit. Ak si napriklad niekto navrhne obdlznikovy otvor skrz 10mm plech a este tam da radius v rohoch R0.5, tak to skratka nedokazeme vyrobit, pretoze s 1mm frezkou sa do 10mm nedostanem... A potom musim kazdy panel pracne analyzovat, ci tam nie je nieco taketo, aby som nezlikvidoval frezku.

Ale risknem to a este dnes bude nova verzia, kde bude mozne vybrat si aj 10mm plech smile

Web

Re: Výroba předních panelů

2 QuickPanel: Dobrý den, program umožňuje do panelu tl. 4mm umístit slepé závity M3. Jakou maximální hloubku závitu mohu v programu nastavit, aby to nebylo na druhé straně panelu poznat? Mohu risknout např. 3mm? Děkuji.

(upravil QuickPanel Admin 5. 5. 2010 17:47)

Re: Výroba předních panelů

@Hairman : No minimalne tych 0.5 az 0.7mm by tam mala ostat stena. Ale onedlho uz aj toto bude softver kontrolovat automaticky.

@NNNTomas : slubena verzia s 10mm plechom je von smile Zatial ziadne ine hrubky plechov nie su planovane, ale vsetko zavisi od dopytu.

Web

Re: Výroba předních panelů

..tedy hoši vy dáváte QP zabrat smile Hairmane vem si M3 závitník do ruky a podívej s na něj detailněji - náběžný břit a snad pochopíš, kolik asi těch závitů dostaneš do 4mm AL plechu lol .....neopatrně zatáhneš a bude po závitu...=)

Re: Výroba předních panelů

Pokud chces hlubsi zavit, vem rozbrusku a serizni si spicku zavitniku. Mam takto dve sady jednu normalni a druhou serizlou.

Re: Výroba předních panelů

Pozor, pozor. To je tak trochu dezinformacia s tymi zavitnikmi. Tu to neplati. My zavity nevyrabame zavitnikom, ale ich frezujeme frezkou po spiralovej drahe. Tam je potom vyhoda to, ze plnohodnotny zavit dokazeme vyrobit az takmer po dno diery. Takze ziadne vybehy zavitov.

Aby som bol presny, tak platia taketo vzdialenosti konca (plnohodnotneho) zavitu odo dna diery:
M1 - M2.5 ... 0.1mm
M3 - M4 ... 0.2mm
M5 - M10 ... 0.5mm
M10 - M16 ... 1.6mm

Web

Re: Výroba předních panelů

..tak to ano, v tom případě se u vás jedná o malé CNC frézovací centrum, spíše gravírka?? U nás ve firmě máme centra na bázi MCFV-1060NT apod, která nemají tak vysoké otáčky vřetene, jako gravírky. Závity frézujeme až u větších průměrů, a to ne všeobecně.
Nicméně pánové, s plytkými M3 závity do malé hloubky u Al materiálů, co se týká spolehlivosti, mne nepřesvědčíte smile, na to se právě u této skladby výroby strojních součástí pohybuji hoooodně dlouho (ÚŘJ, OTK). Proto do kritických šroubových spojů – zejména M3, M4 - vsazujeme ocelové Ensat vložky.

Re: Výroba předních panelů

Mistře Betarone - jaká tedy je minimální "dostačující" hloubka u M3 ? Bude stačit 5mm? (Je to zadní panel subu, držet to bude plošnák.)

Případně zda při návrhu panelu tedy nenechat udělat díru radši pro tu vložku.

(upravil QuickPanel Admin 6. 5. 2010 20:52)

Re: Výroba předních panelů

Je pravda, ze male zavity v AL nie su to prave orechove, ale ak ten zavit dotiahnete len par krat (a citlivo), tak by mal vydrzat. Samozrejme ak to skladate a rozoberate dookola, tak ten zavit bude po 5-10 dotiahnutiach zniceny. Ale ak ma ten zavit zniest aj silne dotiahnutie, tak tam potom ocelova zavitova vlozka typu ENSAT:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/eb/Taplok_Insert.jpg/220px-Taplok_Insert.jpg

alebo na male zavity by som skor doporucil vlozku typu HELICOIL (tiez RECOIL):
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/Helicoil_plus.jpg/220px-Helicoil_plus.jpg

Web

Re: Výroba předních panelů

Také niečo by sa hodilo, pretože potrebujem do 5mm hrubej základne chladiča narvať M3 skrutky, ktoré držia tranzistory tak, aby netrčali. smile Resp. sú už tam, ale iba v 4mm hlbokom závite. A neviem či je to dostatočné...

Ako sa tie vyššie uvedené srandy vlastne zaskrutkovávajú do diery?

Web

(upravil QuickPanel Admin 6. 5. 2010 20:54)

Re: Výroba předních panelů

Ku kazdej tejto srande sa musi kupit pripravok, ktorym sa to dnu zaskrutkuje. Pripravok stoji radovo stokoruny.
(viac info maju napr. tu)

Mimochodom tieto vlozky mozete pouzit aj do ocele - ak mate strhnuty zavit.

Web

Re: Výroba předních panelů

Těma helicoil vložkama se dá vyvložkovat všechno kde je místo na větší díru, včetně opravy závitů. Pro obyčejnýho smrtelníka trochu problém, protože se to prodává po sadách a ty stojí řádově tisícikoruny, takže jedině že by se od doby co sem to posledně studoval něco změnilo nebo že by to QP na poptávku rovnou vložkoval, za střední úplatu.. smile

(upravil QuickPanel Admin 6. 5. 2010 21:32)

Re: Výroba předních panelů

Veeeeelmi dlho som zvazoval, ci mam ponuknut aj takuto sluzbu, pretoze Helicoily aj Ensaty davame do niektorych nasich vyrobkov a mame s nimi skusenosti, ale nie som si isty, pretoze je to pravda - predava sa to minimalne po 50 alebo 100 ks a ked si predstavim to mnozstvo typov, ktore by sme museli drzat skladom (priemery a dlzky), tak veru neviem, neviem, ci to neodlozime este o nejaky ten mesiac, ked sa QP lepsie rozbehne smile Nie som si isty, aky by bol dopyt....

@BigDrobek: ten pojem sa mi paci "střední úplata" smile pekne diplomaticke smile

Web

Re: Výroba předních panelů

2 QP: Díky.
2 Betaron: Do 3mm hlubokých závitů M3 přijdou našroubovat polyamidové distanční sloupky, které budou držet plošňák s encodery. Rozebírat se to snad moc nebude, takže by závity mohly vydržet. P.S.: Pár závitníků jsem už viděl smile a tajně jsem doufal, že QP vyrábí závity nějak jinak, což se nakonec potvrdilo.

Re: Výroba předních panelů

..je výborné, že se řeší i mechanická stránka zesilovače; neboť není to jen sada součástek s plošňákem v sáčku smile

(upravil sinclair 7. 5. 2010 17:47)

Re: Výroba předních panelů

Kdo by mi kromě Milana /Betarona/ vyrobil repliku předního 3mm panelu na zesilovač AZK220? To znamená dvě 18mm díry pro konektory, dvě 7,1mm díry pro potenciometry, obdélník asi 23x25mm pro síťový vypínač, dvě drážky cca 5x70mm pro sloupcové LED indikátory a několik běžných děr dia 3,1 se zapuštěním pro šroub se zápustnou hlavou.
Teď přijde to nejdůležitější:
Matný tmavošedý komaxit a popis bílým sítotiskem včetně loga TESLA.
Dokázal by to někdo? Jsou tu takoví frajeři?
http://www.repromania.net/tesla/tesla-z … 220-05.jpg

Web

(upravil QuickPanel Admin 7. 5. 2010 23:53)

Re: Výroba předních panelů

@Sinclair: Ak niekto posle material, nejake DXF s popiskami a logom, a frezovanie nakresli v QP, tak to nie je problem. Ja na to zial nemam cas. Ale vyrobu+sietotlac vieme dodat.

Web

Re: Výroba předních panelů

QP: to vložkování až se rozběhne bude fajn, vyztuží to chatrný tenký závity v hliníkovejch slitinách za docela rozumnou cenu. Je pravda, že pro firmu je nevýhodný to držet skladem, protože se to bere ve velkých sadách. Zase minimálně u helicoilu mám hodně dobrý zkušenosti z několika stran, protože se tím opravujou hodně stržený závity výpustných olejových šroubů a podobných věcech v automotive a funguje to skvěle.

Ještě takovej dotaz do placu. Vím že se předně zabýváte výrobou panelů, ale bylo by reálný ohnout hliníkovej plech do U?

P.S. Ceny a kvalita výrobků je skvělá, snad Vám to vydrží. smile

Re: Výroba předních panelů

Vdaka. S tym ohybanim Vam zial nevieme pomoct.

Web

Re: Výroba předních panelů

sinclair: Jo myslím že by to šlo, ale bylo by to drahé smile vyrábět síto na jedno použití je celkem na ...

Web