Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Autohifi » Ozvučení

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 34]

(upravil krajina 28. 1. 2010 21:18)

Téma: Ozvučení

Ahojte, chci si lehce ozvučit auto, jedna se toyotu yaris, takže malý kufr......napadlo mě že bych udělal box, kdy ve středu by byl 12" subwoofer směrem nahoru a po stranách by byly ovály 6x9...........sice by to byl jeden velký box, ale subwoofer by byl oddělený ale nevim, jestli je lepší ty ovaly 6x9 uzavřít do boxu, nebo je nechat jen tak otevřený??a navíc jsem se chtěl zeptat jaké byste doporučovali repro pro subwoofer a ty ovaly?cena tak 3000,- dohromady.......díval jsem se na akru na nějaký SHARKy, ale to asi nebude nic moc že?

jako zesilovač pro ovaly chci použít 2xtda1562q a napadlo mě kdybych si koupil dvoucívkový subwoofer např.pioneer TS-W308D4  že bych opět použil 2xtda1562q.....nevíte někdo jak by se to dalo zapojit?

Re: Ozvučení

Určitě pro každý ovál vlastní objem.

Sharkům se vyhni a vyber si něco normálního. Na ahifi.cz toho mají tři ******.

Re: Ozvučení

a jak velký objem na jeden oval??

(upravil little 28. 1. 2010 21:37)

Re: Ozvučení

To určíš z parametrů, resp. nasimuluješ. Pokud parametry neznáš, pak ani nemůžeš dostatečně dobře navrhnout optimální ozvučnici, ale můžeš zkusit třeba 20 litrů pro jeden ovál.

EDIT: Koukám, že k tomu chceš použít i subwoofer, pak by možná pro ovál stačilo i 10 litrů, ale bez parametrů je to všechno jenom odhad, či spíš zbožné přání.

Re: Ozvučení

ted se divu na to ahifi, a zjistil jsem že někeré subwoofery nepotřebují moc velký objem, v tom případě bych asi spíš zvolil variantu že by ovaly byly free air v platě a subwoofer by nezabral ani ne půlku kufru:-) akorát pořád nevim jak s těma dvě TDA budit ten dvoucivkový reproduktor

(upravil little 28. 1. 2010 21:50)

Re: Ozvučení

Dělej jak uznáš za vhodný...

Nevím, o jaký zesilovač se jedná, musel bys mluvit konkrétněji. Hodilo by se schéma a klidně i foto hotového výrobku.

Re: Ozvučení

uvažuji o dvoucívkovém subwooferu 2x2ohm ale asi spíš 2x4ohm a chtěl bych to budit 2xtda1562q, kdesi jsem četl že se to má budit v protifázi, ale nevím jakt na to...........ale viděl jsem schéma přeladitelné výhybky, kde šlo přepínat fazi, a tak mě napadlo, kdyby se jedno TDA1562q zapojilo těsně za výhybku a to druhé tda až za tu část kde se obrací faze.......ale nevim jestli by to tak vubec fungovalo

Re: Ozvučení

velmi to neprezen big_smile

Re: Ozvučení

takové masážní sedáky:D

Re: Ozvučení

Aneb "malé péro, velký zvuk". smile

Re: Ozvučení

co si myslíte o téhle kombinaci ovaly pioneer TS-A6904i a subwoofer pioneer TS-W308D2? nebo jde pořídit za tuto cenu něco lepšího?? jako zesilovač pro subwoofer si chci udělat měnič+leach a ty ovaly bud krmit tda1562q nebo když už teda budu dělat měnič tak třeba klidně lm3886 je to dobrý nápad??

(upravil Nepér 29. 1. 2010 11:51)

Re: Ozvučení

Celá koncepce je špatně, do tak malého auta je optimální konfigurace 2+1, tedy dva kanály vpředu, nejlépe komponentní sada a subwoofer v kufru, z vlastní nové zkušenosti mohu doporučit 10" v uzavřené ozvučnici do 20l.
K napájení reproduktorů použít buď pouze rádio pro přední a zmůstkovaný dvoukanál pro subwoofer, nebo lépe čtyřkanálový zesilovač, kde dva kanály budou hrát do předních reproduktorů a zbývající dva se zmůstkují do subwooferu. Na to TDA bych se vybodnul a koupil místo toho nějaký použitý hotový zesilovač. ( udělám Pavlovi reklamu http://www.autohifiservis.cz/zesiky.html smile )

Re: Ozvučení

no kdybych si ten zesik koupil hotový, tak bych pak z toho neměl takovou radost

Re: Ozvučení

Když vidím odkaz na web toho blba, je mi špatně. Tankrát jsem mu posílal vadný dvoukanál Rodek. Vyměnil tam pár součástek našež mi oznámil, že to nefunguje a nedokáže to opravit. Tohle bych zvládnul taky. Nakonec jsem to musel poslat jednomu členovi z fóra. Ten Pavel ani pořádně pájet neumí, všude, kde něco měnil, zůstaly louže po kalafuně. Tfuj, už nikdy.

Re: Ozvučení

Jenže pokoušet se postavit kvalitní autozesilovač je tak trochu marná práce...

Re: Ozvučení

Jak píše Nepér. Kompa dopředu a do kufru subík. Myslím si, že vzhledem k velikosti auta, by klidně stačilo napájet kompa rádiem a do subu bych volil i 8". Na tak malý auto by musel stačit. Ovály se dávají jako jakási levná náhrada subíku, protože mají velkou membránu a free air do kufru zahrají třeba i slušný basy. Ale dávat ovály + sub, to nemusím.

Re: Ozvučení

Asi tak no, ale na Aukru je toho mraky, vybere si jak socka, tak hifista. Stavět v dnešní době low-endový zesilovač na bázi 1562q je myslím tak trochu mimo...

Re: Ozvučení

Dopředu komponentní repro ( samozřejmě vytlumit a uzavřít dveře ). Subwoofer do kufru. Klasická koncepce 2+1. Na pohon vyjde nejlevněji rozumný 4 kanál. Subwoofer 10"/12" a CL/BR dle toho co posloucháš. Drž se osvědčených značek. Pioneer nemá špatné subwoofery a cena je dobrá. Co největší částku investuj do komponentních reproduktorů.

Web

Re: Ozvučení

12" už mi přijde trochu moc smile ale jinak má maniak pravdu.

Re: Ozvučení

ještě mam jeden dotaz, mám autoradio JVC KD-G322 s výstupem pro zesilovač (rear out), ale nevím jaka je výstupní uroveň, jde to nějak změřit?nebo určit z manualu.......v manualu se píše... výstup 2,5V (pro plný rozsah) ,myslíte že to je ta uroven toho výstupu pro zesilovač nebo uroven výstupu za zesilovačem v radiu

Příspěvky [1 až 20 z 34]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Autohifi » Ozvučení

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£