Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Černé vruty

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 24]

Téma: Černé vruty

Jestli někdo chce černý vruty, tak je možnost, stříbrný nejsou ono, při vší úctě. Máme černící linku, zatím. Je to na způsob pozinku, taky jsou tam lázně... A jestli fakt chcete, pak musíte přijít na www.hanslikfotografie.estranky.cz
A tam mám mail, a budete mi muset napsat... A alespoň mi pár lidí zhodnotí fotky. Dík. Ale komentáře mi pište na můj web... prosím. Jestli chcete vruty, pak na mail, samozřejmě.:cool:

Re: Černé vruty

a co takhle vruty do sádroše? taky jsou černé smile sice jsou trošku matné ale josu černé smile

Re: Černé vruty

Ale nemají půlkulatou hlavu.
Ježíš, teď přemýšlím jestli jsem něco neporušil. Porušil???

Re: Černé vruty

no to nemají no..

Re: Černé vruty

A co tu hlavičku,po zašroubování,přetřít černou barvou?

Re: Černé vruty

tak to by byl peknej humus

Web

Re: Černé vruty

Nesmíš mít v prackách nasraté.

Re: Černé vruty

Přesně tak lexxi, já to dělám tak, že šroubky napýchám do polystyrénu, vezmu černý matný sprey a z různých úhlů hlavičky jemně stříknu. Před tím šroubky samozřejmě odmastím. Je zajímavý, že barva v křížových drážkách drží i po několikátém šroubování a na šroubkách to není téměř znát. Jen u krátkých šroubků je lépe je zachytit na pár závitů ve dřevě, poněvadž polystyrén se nástřikem barvy ztrácí a krátké šroubky by se vyvrátily.
Jinak černění se provádí zejména těmito způsoby: 1/kalením do oleje (fujtajbl), 2/klasické černění v lázních (např. u zbraní), 3/zinkováním - černý chromát. Sádrovruty jsou fosfátované -šedočerný až černý odstín.

Re: Černé vruty

Já to dělám tak, že si je objednám z Dexonu... smile

Re: Černé vruty

já koupim normální šroubky a hodim je Fialovi.. K menším šroubkům a vrutům má ale rybíz že mu to leze do bubnu či co a občas nějakou várku jaksi pokurví.

(upravil Benazi 19. 1. 2010 20:24)

Re: Černé vruty

toš já nakoupil přímo  šroubky do beden od výrobce reprosoustav, jedny s rovnou hlavou na výšky,a s konusem na středáky a basáky,lepší něž to babrat pokoutně.

https://i.postimg.cc/dkFvk3gv/1739885.jpg https://i.postimg.cc/hQPBswS5/1739887.jpg

Re: Černé vruty

Teď to řeším taky, mám spoustu pozinkovaných inbusů M4 a k tomu i podložky pod ně. Už jsem se chystal na nažhavení plynem a vhození do špinavého oleje, ale na poslední chvíli jsem od toho upustil - pak to čistit, odmašťovat... to né, zvlášť takhle malé předměty. Teď přemýšlím o dvou snadno dostupných způsobech: hammerite s líhem anebo barva na vlasy (nějak zředit), na nehtu to drží fest! smile

Re: Černé vruty

Ebay.

Kupovali sme teď z číny i titanový šrouby.

Re: Černé vruty

http://www.prodance.cz/srouby-matice-po … ducts-list

https://www.madisoundspeakerstore.com/screws/

Asi i jinde, teď si už nepamatuju kde všude jsem na ně narazil.

Re: Černé vruty

Antonio, černění v oleji na pozink asi nefunguje.

Web

(upravil kaed 30. 3. 2017 23:22)

Re: Černé vruty

Já si všeliké šroubky černím sám, když se nedaří koupit.
Buď se podaří sehnat bez povrchovky, ale nejčastěj pozink - ten nechám sežrat kyselinu solnou s nějakým saponátem kvůli odmaštění, nejlíp trochu ohřátý roztok. No a potom opláchnout v destilce a povařit v roztoku brynýrovací soli. Nakonec opláchnout destilkou, usušit a trochu promáznout, třeba konkorem. Prostě když to musí být hotový dnes a není čas něco objednávat a platit poštovný, tak za 1.5 hod je hotovo.

Re: Černé vruty

Jako původním vzděláním chemik zírám na brynýrovací sůl (nějak mi to připomíná leptací lázeň na plošáky, možná šmrnclou peroxidem nebo jiným oxidovadlem) a mumlám si něco o malé odolnosti proti korozi.

(upravil divnypocit 31. 3. 2017 23:15)

Re: Černé vruty

Já právě koukal taky na něco takového https://www.srovnanicen.cz/q/cerneni%20za%20studena/ lepší by byla elchem cesta ale to už bude složitější smile

Jinak bych koupil v číně něco. https://www.aliexpress.com/wholesale?ca … lack+screw

(upravil kaed 1. 4. 2017 18:33)

Re: Černé vruty

odolnost proti korozi je stejná jako má černění na zbraních, tj je to na doma, když to necháš venku, tak to stejně jako samopal co - zkoroduje a hlavně zrezne vy tupci smile
Určitě to ale nemá takovou snahu reznout, jako když se nechá samotný odmaštěný železo.
Černění za studena je fakt nouzovka, prakticky k ničemu.

Re: Černé vruty

Dobrý zinkovny mají i černý zinek, ale v malým množství to nikdo neudělá (jedině přes známého). Mne se osvědčilo následující černění - na normální pozinkované šrouby stříknout matný černý nitrolak ve spreji.

Příspěvky [1 až 20 z 24]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Černé vruty

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£