Téma: FM transmiter

Tak jezisek mi i pres moji obavu, jak to bude fungovat, najezil toto: http://www.alza.cz/sencor-swm-150-d127921.htm , protoze mam v aute original radio na kazety, bez externiho vstupu.

Prvni dojem dobry - strci se dovnitr bud USB fleska nebo miniSD s mp3kama a uz to jede, cte to tagy, takze na dispeji jede nazev skladby.

Druhy dojem take dobry - pri zkouseni doma, po naladeni frekvence transmiteru na beznem domacim FM prijimaci se zvuk zdal cisty a v poradku.

Treti dojem - zkouska v aute, zklamani - po instalaci do auta (kde to moc nechtelo drzet v autozapalovaci), transmiter naladeny na frekvenci, kde v okoli nebyly silne stanice, radio v aute hralo prehravane mp3, hralo ciste bez sumu, radio indikovalo bez problemu signal ve stereu... ale po chvilce jsem si uvedomil, ze to ale hraje divne, ze tam chybi basy a vysky... ze zvuk je hodne podobny "telefonnimu sluchatku"

Takze jsem se rozhodl ten transmiter zmerit - pouzil jsem co mam a znam, takze artu. Akorat misto retezce ruzovy sum-zesilovac-repro-mikrofon-PC tak jsem dal ruzovy sum-transmiter-hifi FM prijimac-PC.
No a tady je tuseny vysledek:
http://merkur_sound.sweb.cz//Sencor.jpg

Basy cca -5dB, vysky cca -10dB... sad

....nejde do hlavy, jestli to takhle vyrobce udelal schvalne nebo je to proste smejd. Ten transmiter ma i ekvalizer, kterym to jde i trochu napravit, tohle je mereno v pozici "Normal". Co jsem tak hledal na netu, tak ma podobnou zkusenost vic lidi, takze to nebude jen ten "muj" kus.




OT: Jestli to budete chtit presunout do jinam, tak klidne

Re: FM transmiter

Neměl jsi to nějak přebuzené ? Proč to neměříš sine sweepem ?

Web

Re: FM transmiter

Sendy: ne nebylo to prebuzeny... ten transmiter nema regulaci, dal jsem do nej flesku, kde byl ruzovy sum ve forme mp3jky. Tuner ukazoval silu signalu cca 70 procent. Mereni zcela odpovida tomu, co mi "zmerily" i usi. Jinak prebuzeny zvuk poznam, tohle hraje uplne ciste.

Merit to jeste sweepem mi prijde k nicemu.

Re: FM transmiter

Můžu Ti klidně přidat svoji zkušenost. Mám ho necelý rok (vzhled a rozmístění ovládacích prvků stejné jako máš Ty na fotce a to včetně D.O. do putíku, pouze se jmenuje Emgeton - čínská výroba na zakázku?...). Hned po instalaci do auta první dojem: Bez výšek. Mám tam něco čemu by se dalo říct ekvalizér, takový ten dnešní - předvolené pevné průběhy. Kloudný zvuk se tam ale nastavit moc nedá a navíc to musí jet s maximální hlasitostí, aby to trochu promodulovalo FM tuner v autorádiu. Basy to trochu umí. Ale výšky vůbec. "Měřeno" pouze uchem. Jel asi tak čtrnáct dní a od té doby dlí doma ve skříni.

Jako nouzový prostředek k přehrátí mp3-jek z SD, USB nebo analogového signálu z jacku (nezkoušeno) ano, budiž. Ale pro seriózní poslech ne.

Re: FM transmiter

jik: no to je to samy, taky kdyz jsem meril ty prednastavene prubehy, tak to s tim delalo buhvico, ale nic co by se blizilo rovnemu prubehu. A volume na radiu jsem taky musel mit vic nez obvykle.

Joo dela to na me dojem, ze je to smejd umyslne, protoze kdo by si pak kupoval novy autoradia,,, na tom vydelaji vic smile

(upravil paf 8. 1. 2010 17:09)

Re: FM transmiter

Nastesti mam v aute radio s USB, ale znamej uz vystridal tusim 3 transmitery a vsechny maji stejne "kvalitni" zvuk.

(upravil wR1t3r 28. 8. 2012 23:23)

Re: FM transmiter

Zdravím, nezkoušel někdo z Vás třeba i  kvalitnější FM trasmiter, jestli kvalita reprodukce bude lepší než u těch čínských šmejdu? smile celkem se mi zamlouvá tento

http://interlink.tsbohemia.cz/belkin-tu … 24774.html

popřípadně , o kolik bude horší kvalita FM transmitteru,  než když poslouchám obyčejné radio, kde s kvalitou jsem celkem spokojen smile

Web