Téma: USB Externa zvukovka

Hladam externu zvukovku pre PC a laptop s XP hlavne na upravu zvuku na prehravanie suborov z PC /laptop do sluchatok Senheiser HD595 alebo napojednie do AVR Denon 2805.

Zatial som sa stotoznil s tymito modelmi?, kto poradi ako sa rozhodnut?
Rozdelil som do dvoch cenovych urovni:

I.
E-MU 0202 USB - 2585 Kč
M-audio fast track MKII - 2720Kč / 99€
Esi U24 XL - 2590 Kč

II.
Esi U46 XL - 3590 Kč
EMU 0404 - 3590Kč

Moj favorit asi M-audio fast track MKII
Ak mate niekto skusenosti -poradte, ak mate na predaj -navrhnite typ a cenu. Dakujem.

(upravil RONN 28. 12. 2009 10:04)

Re: USB Externa zvukovka

Já jsem si před měsícem pořídil Esi U24 XL.Stála mě nová 2180kč.
Bral jsem jí pro její láci a výstup S-PDIF.Do budoucna za ní plánuju HS-DAC.
Oproti zvukovce z notasu je to rozdíl,už ted a i když
nemůžu sice porovnat s jinými,ale jsem spokojen,navíc je malá takže na cesty jak dělaná.
Ještě bych dodal ,kámoš si kupoval LEXICON ALPHA ,asi za 2500.
Je tak na stejné urovni jak ta ESI jen je určena spíš pro mixování a nahrávání.

Re: USB Externa zvukovka

nerozumim proc porad prahnete po zvukovkach, jednoduchej USB DAC staci..

Re: USB Externa zvukovka

Jak to myslíš tím jednoduchým USB-DAC.Moc by mě to zajímálo.

Re: USB Externa zvukovka

Dopln info aj pre mna. Zatial uvazujem takto:

Laptop-zvukovka-BV headamp-S HD595

ak namiesto zvukovky stacu USB-DAC co to znamena?
iba nejaky kluc ktory upravi digitalne na cinch vstup do zosilnovaca?

Re: USB Externa zvukovka

Pokud má dokken na mysli variace na téma PCM2704 a spol, buďte v klidu smile

Web

Re: USB Externa zvukovka

Moja volba M-audio fast track MKII - 2720Kč / 99€ a so sluchatkami Senheiser HD595 moc fajn. Diky vsem.

Re: USB Externa zvukovka

Dobre vypada ta nova USB E-MU Tracker Pre s ext. 5V napajenim. Ale jako vsude zalezi za jakym oucelem to potrebujes a hlavne celem audio retezci a ten existuje i uvnitr tveho PC a casto je to jeden velky horror, napr. windowsi mixer apod. Takze ono ve vysledku s lepe nastavenym softem (ovladace-sw prehravac, kernel streaming) s pripojenim jen na obyc usb Asus Xonar U1 (UA100/CMedia Nitrogen D2 chip) za 15stovek poridis srovnatelnou ci vetsi paradu, neb jde take slusne modnout lepsima kondiky..

(upravil hifim@ni@k 3. 2. 2010 21:54)

Re: USB Externa zvukovka

Zdravím, mám dotaz a abych nezakládal další téma, dám ho sem.
Také vybíram externí zvukovku. Hlavně za účelem proměření instalace v autě ( proto externí ) a doma k PC ( sluchátka Grado SR60 ). Můj favorit je zatím M-Audio Fast Track. Umí 24bitů, cena je slušná, ale prý mám zvážit možnost měření pomocí dvou mikrofonů a pořídit Fast Track Pro. Moc do toho nevidím, proto se ptám. Má význam měření pomocí 2 mikrofonů ? Nějaká jiná alternativa k Fast Track ? Za veškeré názory a připomínky budu vděčný.
Mikrofon by měl být Behringer ECM 8000.
Děkuji.

Web

Re: USB Externa zvukovka

Čo chceš merať pomocou dvoch mikrofónov a s akým softom, keď to máš zvážiť?

Re: USB Externa zvukovka

řešil jsem podobný problém.externí zvukovku na doma i k notobooku pro použití na měření a nastavování PA aparátu.taky mám ECM8000.nakonec jsem koupil zvukovku LEXICON Alpha a jsem s ní za ty prachy moc spokojený....jediná nevýhoda je docela slabý sluchátkový výstup,ale to je dané napájením přes USB.a taky je potřeba si udělat redukci pro fantomové napájení.Ale tím nevýhody končí....zvuk je myslím si vynikající Jako měřicí SW zkouším Smaart 6.1.Pro základní nastavení a měření je to plně vyhovující.Mr google dokonce umí najít cracklou verzi... smile

(upravil hifim@ni@k 4. 2. 2010 19:56)

Re: USB Externa zvukovka

Soft bude SpectraLab. S těmi mikrofony by to měl být pokus. Alpine kdesi použila při nastavavování BMW figurínu, která měla v každém " uchu " mikrofon. Víc o tom ale nevím. Možná je to nesmysl, proto se ptám. Je možné že stejně používali každý zvlášť a šlo by to i s jedním.

Web

Re: USB Externa zvukovka

Pýtal som sa preto, lebo napr. Arta, alebo RoomEQWizard neumožňujú meranie dvomi mikrofónmi súčasne. Myslím, že na meranie frekvenčnej charakteristiky v mieste posluchu, ovplyvnenej akustikou priestoru a umiestnením reproduktorov je úplne postačujúci jeden mikrofón. Neviem si dosť dobre predstaviť ekvalizáciu charakteristiky každého kanála zvlášť tak, aby pri meraní spolu korelovali.

Nevidel som žiadne meranie v interiéry auta, ale asi sa tým radšej nikto nechváli, musí to vyzerať hrozne. A elektronická ekvalizácia má tiež svoje limity.

Re: USB Externa zvukovka

Z hlediska akustiky je to samozřejmě děs. Instalace s měřením např. zde: http://pokec.azet.sk/raksop/fotoalbumy/octavia-ii
Jen tak pro zajímavost.

Web

Re: USB Externa zvukovka

myslel jsem napr.tenhle
http://cgi.ebay.com/HLLY-Mini-USB-DAC-H … 5d27190f3a

Re: USB Externa zvukovka

Tak mám vybrané tyto dvě alternativy:
M-audio Fast Track
E-mu 0202 USB
Je mezi nimi nějaký důležitý rozdíl ? Děkuji za komentáře.
Mikrofon Behringer ECM 8000 a soft SpectraLab.

Web

Re: USB Externa zvukovka

Tak jsem prošel co nejvíce diskusí a odpovím si sám. Lepší bude ta E-MU 0202. Takže zvukovka a mikrofon vybrány, ještě dodělat auto.

Web

Re: USB Externa zvukovka

Jak hodnotíte USB SoundBlaster Creative Audigy 2 NX ?

Web

Re: USB Externa zvukovka

Já na ni nedám dopustit. Za ty prachy to je super karta. A digital out zcela bezproblémový.

Samozřejmě, na zvuk Juli@ ani HD2 to nemá!!!

Web

(upravil JVC 8. 2. 2010 14:03)

Re: USB Externa zvukovka

Pokud se nepletu tak audigy soundblastery posilaji bit perfect jen pres SPDIF (mimochodem tento standart sam o sobe je tez omalovanka oproti skutecnemu cistemu datovem toku "nativnimu" I2S), takze pokud je treba hrat na audigy pres cinche ci jacka, tak to asi nelze vubec doporucit. Nekde na internetech jsou snad testy, ze tahle audigy ani vnitrne 16/44.1 nepodporuje a vse si vevnitr presamplovava (24/48), to by byl pak uplny des.

Roli take hraje renderer/softwarovy prehravac, a i mezi temi v kernelu jsou propastne rozdily, rozhodne se nedoporucuje Fool_bar, ale spis MPC/KMplayer/Winamp - hraje to s nima sice prokazatelne lepe, lec neblika/neukazuje scan alba atd., takze lide zatim nemigruji. Podobne jako s Ipodem, je to modni, bile, jeste to navic taha z lidi online penize, ale ze to vubec nehraje kvalitne je uz podruzne..

Ohledne bit perfect vystupu - prekvapive casto to neni ani tak hw limitovano, je to spis dost problem ovladacu (a linych firem), kde existuji kvalitni opensourcove drivery (GPL) tam je hej, napriklad takovy stary chip CMI-8738/8768 od CMI na sranda PCI kartach ala Sweex 250-500Kc a hrajeto 96kHz bit perfect i na analog jak vino..

Zpet k USB, hrat alespon trochu audiofilsky pres nej vyzaduje prekonat mnoha uskali, dnes se doporucuje jako minimum bud Musiland 01 US (nove ovladace jiz zpresnili hodiny sampleru - pridavaji tzv. precision mode a resi dalsi bugy) nebo ten novy taliansky M2Tech hiFace. Z obou lze take poridit nativni I2S vystup a poslat jej dal do DAC-preampu, ale to uz je dost detailni/nevratny bastl, vyrobci to zatim standartne nenabizeji, ale jejich hw to umoznuje.. Na druhou stranu takova sestava [HTPC->USB-I2S->DAC-preamp stavebnice], pak jiz muze kokunkurovat samotnym DACum za statisice (I2S jeste neni v audiu uplne standartizovan, nekdo pouziva HDMI kable, jiny zas FTP apod.)

Samozrejme musite ozelet 3D efekti do gamuli apod.
Pokud je primarni editace zvuku a nikoliv co mozna nejkvalitnejsi reprodukce, tj. pozadovano urcite mnozstvi zpetne kompatibilnich vstupu/vystupu, to je pak nutno s naroky na kvalitu slevit a zkusit Emu/ESI/JAVS apod.