(upravil BV 23. 7. 2021 11:24)

Re: Fotogalerie reprosoustav

Momentálne počúvam niečo takéto, 1"driver  so zvukovodom od MaBata (Sandhorn) +12" DSA318-8 od DaytonAudio.. Nie je to nič pre "slabé povahy", prioritou bolo odskúšanie zvuku takejto koncepcie. WAF faktor som njako neriešil, jednoduchá funkčná povrchovka WARNEXom, ale hrá to výborne..Boxy zmiznú z priestoru, nijako nepútajú pozornosť, tá sa sústredí na hudbu..
http://www.bvaudio.sk/TEMP/H.jpg

Re: Fotogalerie reprosoustav

Sakrys to je jako bych listoval staryma S&V jako kdysi na stredni.
Na ty Slosty jsme sli s kamaradama na vejsce do jednoho studia v Brne, jsme tehdy o hifi vedeli prd a ja mel myslim KOss Porta Pro a walkmann. No nechali jsme si pusti Leibach a XIII.stoleti, do ted pana vidim jak protocil oci a sel radeji vedle smile.

Dawsoo, Vivid B1 jsem slysel, a za me teda dobry, potreboval bych to slysel dele a svoje veci, ale zakladni atributy jako razance a odpich, ucelenost a zivost, to tam vse bylo.

BV, pekna prace, ikdyz vidim jak je to Warnexovany, tak je to necim pekne, asi tou jednoduchosti.

ruzne DIY repro

Web

(upravil dawsoo 23. 7. 2021 12:30)

Re: Fotogalerie reprosoustav

Kocour:
U vividu mi vadilo asi to samé co u nautilu,byly to myslím dva modely v té době co vypadaly jako větší B1 a pak ty větší G1 nebo G4 to je asi už jedno neb to hrálo prakticky stejně (že by ten samý konstruktér?) nebylo to na muzice co mam naposlouchanou vůbec dobré,jakoby jednobarevné,zvuk spíše odstíny šedé,transienty s typicky mírným kovovým oparem (zvonění v celém pásmu) a poměrně jednotvárné na různých nahrávkách celkově tvrdší a chladné i v regionu kde by to být nemělo ale ano detail a dynamika byly na vyšší úrovni,ale bohužel delší poslech než 20-25min byl pro mne velice unavující,takže ano chápu že se to někomu, kdo preferuje detail a analytičnost může líbit a že to může být přesně to co hledá... nicméně jsou i jiná řešení která jsou dál a s menším podílem jmenovaných nectností co třeba pro mne jsou nepřijatelné mít to doma. přirovnání nemám ale podobně znějící, ale třeba pro mne například o fous možná přijatelnější byly např vysoké Thiely nebo Expolinear.

Thiel CS 3.7 (já furt co mi ty basáky připomínaj a dnes jsem na to konečně s odstupem přišel po létech = formy na bábovku big_smile)
https://www.hificine.com/wp-content/uploads/2015/01/THIEL-CS-3.7.jpg

Solista byl samože úlet ale taková enya a nebo hromkova kytara tam zahrála tak jako na ničem smile Podání prostoru bylo naprosto fantastický. big_smile

Není co dodávat...

Re: Fotogalerie reprosoustav

Ante byly taky výborný. VB kdysi(asi ve vzteku) pustil ven výhybku. Je to slušná elektrárna. Nedávno jsem na ni koukal a zarazilo mě že tlumivky maj u sebe tečku, jako by měli označenou směrovost.

Re: Fotogalerie reprosoustav

2 Kocour
Pri tých zvukovodoch aj cez Warnex lezie povrch toho piesku , z čoho tie horny sú. To by muselo byť tak 2-3mm  farby. Išlo mi len o odskúšanie zvuku takejto koncepcie, funkčnú vzorku. Žiadny "výstavný" kus..A fotka je horšia ako realita smile

(upravil dawsoo 23. 7. 2021 13:16)

Re: Fotogalerie reprosoustav

BV Vypadá to koncepčně podobně jako kdysi dělal Aleš Bílej ve spolupráci s Coffem blahé paměti pro Kubu 4, kde byla Seas L26 a nějakej malej konusák fostex v horně, proč ne, tohle věřím že bude dotaženější a pokud to sedí a baví tak jedině dobře smile

Bylo to možná i tady někde v projektech ve staré verzi webu. Foto bych dal rád ale nikde jsem to volně k zobrazení nenašel.

Kocour:
Ještě jsem si vzpomněl na něco co mě přišlo jako totální topka a to je TAD. Tam je vše pohormadě a nenašel jsem asi nic co bych řekl že by šlo zlepšit.Vivid je dle mýho ucha o několik tříd níže.
https://www.technicalaudiodevices.com/reference-one/

https://www.stereonet.com/uk/images/uploads/2955/r1tx_pair_beryl__large_full.jpg

Není co dodávat...

(upravil Kocour 23. 7. 2021 13:35)

Re: Fotogalerie reprosoustav

BV, jj me je to jasne, ja to videl hned, ale o to nejde, uplne chapu ze to ma byt jednoduche a na vyzkouseni. Ja uz nekolik mesicu koukam na bedny ze surove mdf a hraju a je mi to jedno.

Dawsoo: ano, to co pises mi jemne vyskakovalo vzadu v hlave, ze by to tak po delsim poslechu mohlo byt. Urcita jednobarevnost, coz je moje zkusenost s nekteryma alu menicema. Nicmene tyhle Vivid byly ve vyborne mistnosti, s vychytanou sestavou, tak a za tu hodinku poslechu jsem nenasel nic co by vadilo. Na ty jemnosti bych potreboval vic casu a sve zname veci.
Jsem zvedavy, kam by to posunulo Berylium. Jen co Bliesma ukaze ten 3" kalotovy stredak, a prvni mereni ukaze ze to je vyborny, tak to kupuju. Pod to dam SS 10" hlinik do uzavrenky, takovy ~45l regal.

ruzne DIY repro

Web

(upravil dawsoo 23. 7. 2021 13:55)

Re: Fotogalerie reprosoustav

No to sakra!!! Ty TADy jsou beryliáci právě taky navíc v coaxiálu a hrálo to naprosto jemně barevně a zároveň s maximální transparencí,takže to je podle mě cesta. jsem zvědavej zda někdo v čechách na Moravě Slezsku či na Slováči ukáže že je velkomožný máza a zkusí tu diamantovou bliesmu big_smile Tam si myslím že by to mohlo bejt ještě lepší, ale asi by nastal problém co adekvátního pod to, aby se to nezazdilo a samože hlavně i ta cena která  je naprosto ukrutná a poměr proti Be verzi zvuk vs cena je už asi nesmysl smile Ale to je spíš na osobní pokec než to tu prasit smile

Není co dodávat...

Re: Fotogalerie reprosoustav

Klidne pak brnkni, nejake dalsi info muzu dat smile.

ruzne DIY repro

Web

Re: Fotogalerie reprosoustav

TAD The Compact reference jsem slyšel. Dělal jsem pro ty bedny akustiku, na youtubu s nima mám video. Bedny hrajou dobre a to i basy. Vzhledem k menšímu objemu bedny jsou takové pomalejší na basech, no neníto 12 palec.
Ty větší Reference budou na basech určitě lepší. No má to jednu nevýhodu, ty malé stojí 67 tisíc a ty velké 140 tisíc. Mají teda dopravu zdarma, akorát je ta cena v Eurech. Máme holt tu nevýhodu, že nám chodí výplata v CZK big_smile.

Web

Re: Fotogalerie reprosoustav

nedávno byly nějaké TAD s dvouma basákama na bazaru a cena nebyla úplně kosmická, jestli se nepletu tak do 200 českejch, ale už je tam nevidím, Thiel 3.7 za 150 jsou tam pořád

(upravil check 23. 7. 2021 14:51)

Re: Fotogalerie reprosoustav

Jinak, že jsou TAD drahý jsem se dozvěděl až teď. Když jsem je poslouchal, tak jsem to nevěděl. Zvukově jsou dobrý, zabarvení jsem žádný neslyšel, ani že by to bylo někde zvukově udělaný na efekt, který se za chvíli omrzí. Normální pohodový zvuk, jak má být, nikde nic netrčí, nikde nic netahá, nic mi v podstatě nehybělo. Docela by mě zajímalo jak by hrály vedle mých beden, možná mohl být zvuk trochu šťavnatější, což je důvod proč se budou stěhovat do bětší místnosti, aby ten zvuk byl zábavnější větší, šťavnatější. No já ty TADy ještě uvidím, tak příště udělám nahrávku už s novou technikou a půjde to porovnat.

Web

Re: Fotogalerie reprosoustav

Myslim ze Pioneer S-EX1 by mohly byt dobry a blizko tem TADum, asi za tim vsim stoji Andrew Jones, a ty menice budou veelmi podobne.

ruzne DIY repro

Web

(upravil dawsoo 23. 7. 2021 15:45)

Re: Fotogalerie reprosoustav

Pioneer a TAD jedno jest... Pincek je spotřebka a TAD profi odnož téhož, myšleno původně jako monitor a ne pro hifisty smile A ano dělal to myslím Andy, co k Niponům přešel od KEF-u když začal být moc čínskej k nim.

Kal: až budou ty thiely tak za 50-70 bude to už myslím pro řadu lidí zajímavý,nicméně k takovým mikroskopům to chce i ten zbytek,jinak to nadělá více paseky než užitku,neb tyhle budky stejně jako vivid a spol jsou poměrně nemilosrdný big_smile

Není co dodávat...

Re: Fotogalerie reprosoustav

všechno, co je echt anglický je drahý jak prase, ale asi se uživí všechny ty drahé repro-firmy jako ATC a pod..., co produkují studiové monitory a pak taky něco pro lidi (co na to maj)

Re: Fotogalerie reprosoustav

Jo ATC můžu potvrdit, že taky hrajou rozumně. Taky jsem je slyšel v místnosti, kde jsem dělal akustiku. Starší typy mají takovej ten starej zabarvenej zvuk, ale ty nové typy už hrají čistě bez zabarvení a dost neutrálně. Prostě dobrej neseroucí zvuk.
Samozřejmě zase cenovka pro našince za malinký bedny hodně veliká.
Tyhle moje neutrální nenadšený hodnocení berte jako velkou chválu, protože spousta jiných firem pouští do světa takový zvukový průjmy, že škoda hovořit.
Bedna nemá vůbec být slyšet, že hraje, zvuk má ležet v prostoru, jakmile je slyšet, že hrajou bedny, tak jsou špatný. U dobrejch beden neřeším už pak jak hrajou, větší rozdíl udělá, když pohnu v místnosti židlí a změní se akustika k lepšímu/horšímu. Rozdíly mezi bednama jsou menší než rozdíly mezi různejma místnostma nebo dobrou a špatnou akustikou. Samozřejmě porovnávačka beden v jedný místnosti se udělat dá, když jsou ty rozdíly malý (nebo kvůli špatný akustice nejsou slyšet), tak už je to na interpretaci, jak to teda má hrát správně.

Web

(upravil kal 23. 7. 2021 16:37)

Re: Fotogalerie reprosoustav

jak se změní dozvuk místnosti je pěkně slyšet když maluješ v malým bytě a musíš nanosit všechny krámy do jedné místnosti, peřiny hadry etc...pak je to zatlumené jak prase...kdysi jsem v nějaké knížce o akustice četl o jednotce zatlumení 1joo = jednotka otevřeného okna...ten název mne pobavil smile, ale logiku to má...teď v létě můžu mít otevřené balkonové dveře, což určitě 1joo dá  smile ...akorát lidi venku no... sad

Re: Fotogalerie reprosoustav

zajímavé bazarovky KEF za +/- reálnou cenu :
https://www.ireprobedny.cz/?234,cz_http … ny-kef-c95
kdyby se opravily kabinety, ideálně nějakou pěknou dýhou (vinylem) tak by to mohlo být pro příznivce koaxiálů zajímavé, nějaké basy tam díky bandpasu taky budou, velikostně jsou přívětivé a ještě budou made in England

Re: Fotogalerie reprosoustav

check napsal:

Bedna nemá vůbec být slyšet, že hraje, zvuk má ležet v prostoru, jakmile je slyšet, že hrajou bedny, tak jsou špatný.

To se mi libi, jako definice dokonale. Ty takove bedny znas?

Re: Fotogalerie reprosoustav

BV napsal:

...jednoduchá funkčná povrchovka WARNEXom...

No mě se to naopak jako celek moc líbí. potl
Navíc v tomto provedení to bude krásně pasovat do spousty současných moderních interiérů.
To je stříkané, nebo jen natírané?