Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reprosoustavy » Mono 130

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: Mono 130

Hodlám zprovoznit stack se dvěma Mono 130-kami. Co by jste doporučili za bedny, které by co nejlépe přenesly lampový zvuk asi 120W na kanál? Před tím bude jen Monomix 7P a cd přehrávač a snad mikrofon na kecání. Nic víc.Nemusí to být hotová věc, ale klidně udělej si sám. Na Prodance EM 121 nebo 151 rychle zapomeňte, to jen pro případ, že by to někdo chtěl navrhnout.

Re: Mono 130

Jirko, ve mně to asociuje vzpomínku na sloupy Dynacord s krásnou stříbročernou brokátovou tkaninou. Asi před deseti roky jsem měl od kamaráda muzikanta měsíc půjčené tyto bedny na malé zvučení víceméně akusticky laděné kapely.  Zvukem těch beden jsem byl unešen – nádherný, čistý, hodně živý sound. Co v tom bylo?
Pouze čtyři 12“ širokopásmové reproduktory značky GAUSS nad sebou. Bohužel model si už nepamatuji, výkon jednoho reproduktoru 30W/16 Ohm s vysokou účinností, jak bývalo pro Gaussy charakteristické. Nic víc v bedně nebylo, žádná vyhýbka, rovnou na přímo k zesilovači. Jediné, co jsem si tehdy dovolil – zapojil všechny reproduktory paralelně do výsledné impedance 4 Ohm, aby to lépe vyhovělo mému zesilovači 2x 200W.
Tak to by mi přesně sedělo pro Tvou aplikaci s 2x MONO 130 a Monomix

Ty sloupy mají svou historii; možná pamatuješ taneční kapelu Krystaly, která měla hodně široký akční rádius. Tak na tyto Dynacordy hrála po tancovačkách v sedmdesátých letech (já jsem tam hrál celý rok 1974, proto vím) a až někdy počátkem 80-tých let inovovala za PA systém. Původní zesilovač k tomu byl Dynacord Eminent (4x EL34)
A ještě pro doplnění; ty bedny koupily od prvního majitele – Synkopy 61

Re: Mono 130

Možná jsi měl Jirko spíš napsat, na co to chceš, jestli na nějaký to domácí hraní, nebo aparát někam do sálu.
Možností je spousta.

Re: Mono 130

Jarousi použití popisované sestavy na domácí použití u mě vzbuzuje úsměv Mona Lisy. Tak jako třeba reproduktor 2AN632 50 můžeš připojit na cokoliv, leze z něj typický zvuk lampových rádií 60-70 let. Kdybych jich našel někde ve skladu 32ks zabalených, můj problém by byl vyřešen.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Mono 130

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£