Re: Konstrukce domácího sw (bassreflex)

antonio za dve 8br40 by si mohol kupit 12br70 a myslim ze to by uz bolo zaujimavejsie
ps:co vravite na na bandbass 35+25 na 75hz pre 12br70?

Re: Konstrukce domácího sw (bassreflex)

Shade: A co objem? 30 vs 70l. To je rozdíl.

(upravil Shade 2. 7. 2007 17:53)

Re: Konstrukce domácího sw (bassreflex)

sak to nie je taky rozdiel... iba rozmery prenasobis 3. odmocninou s 2,3 co je cca 1,33 cize bude mat vsetky rozmery o 1/3 vacsie a to nie je tak strasne vysla by z toho bednicka s rozmermy 50*50*40 a to sa myslim kazdemu dakde vopcha... +bp nevidno repro iba br (a ak sa spravi strbynovy tak bude este nenapadnejsi ak si ho niekto nepomyli s polickou big_smile )takze to vyzera ako daka bednicka alias stolik
ale mna by zaujimal tvoj (vas? kedze si min 2x taky stary tongue) nazor na to osadenie co som napisal
ps:samozrejme aj inych tongue taky halen by sa tu mohol ako tunajsi "znalec" na bp zapojit, by som bol vdacny wink

(upravil Shaman 3. 7. 2007 13:53)

Re: Konstrukce domácího sw (bassreflex)

>check ta cena jen ze tam na tohle repro je asi 50% sleva tak dobra koupe smile
4th order bandpass je pro me asi moc slozity smile Myslim i kdyz uz bych mel nejaky funkcni plan tak proste na ty propusti je vice veci s kterymi se musi pocitat a tudiz je jich i vice na zkazeni.
Proste nejdriv bych se chtel capnout bassreflexu az budu myt sub ktery bude hrat podle ocekavani,tak si zkusim postavit zas dalsi.
Tak by sme mohli zacit treba na objemu a pomeru stran. a taky to ladeni vy mate uz nejaky zkusenosti jak by ste ho naladily protoze vim ze kdyz ho naladim na moc vysoko tak vsechny nizsi tony budou hrat spatne (jako bez ozvucnice a podle jednoho clanku se muze snadno utrhnout) a zase vsechny vyssi tony nebudou myt vpodstate ten hlavni efekt bassreflexu +db . nebo to chapu spatne? klidne me opravujte big_smile Dekuji

Uvazujeme tedy repro-->8BR40     http://eshop.dexon.cz/reproduktory.htm

edit>Ani nevim jak vubec vipada ten 4th order bandpass videl sem normalni ozvucnici za repromanie.cz tam je ta propust trosku vyvetlena ale jen bandpass:) ne nejaky 4th order (ja si to predstavuju jako ze to budou nejaky 4 prostory ? uzavreny ci neuzavreny a v jedny z nich bude bassreflex.:) treba je to jinak. to bych taky rad vedel pro zacatek.

Re: Konstrukce domácího sw (bassreflex)

Ta sleva je tam minimálně půl roku, spíš dýl. To je prostě "strategie" drexonu.
Je vic druhu (liší se uspořádáním i počtem BR) pasmových propustí, označují se řády. Na výrobu je tadle ozvučnice složitější o jednu stěnu navíc. Ladění BR - dýlku na požadovaný průměr  ti vyplivne WinISD nebo LspCAD. Máš ale pravdu, že u BP by to chtěl odměřením doladit. Na to koneckonců nějaký extra vybavení nepotřebuješ.
Pásmová propusť 4. řádu vypadá takto:
http://www.check.wz.cz/docasna/bp4.png

Web

(upravil Halen 3. 7. 2007 14:44)

Re: Konstrukce domácího sw (bassreflex)

Na naladeni BP v podstate potrebujes jen odmerit impedancni hrby a jemnymi upravami delky natrubku se priblizit navrhu, ktery kazdy trochu slusnejsi program vyplivne. Impedancni maxima jsou dve, vychylka je lepe ukontrolovana nez u vented ozvucnice a pod naladenim natrubku se nezvysuje nekontrolovane vychylka membrany (casty pripad natlaceni silneho signalu hodne nizkeho kmitoctu do vented bedny pod ladenim natrubku a nasledny naraz civky do magnetu)

(upravil Shaman 3. 7. 2007 16:30)

Re: Konstrukce domácího sw (bassreflex)

Okej tak aspon uz vym proc jit do bp smile ted uz mi vrta hlavou snad jen ten objem ty uzavreny a ty otevreny ozvucnice (jestli to tak jde vubec rici) a taky by me zajimalo jak se k takovymu vypoctu dojde. No a jestli budu myt ty objemy tak uz akorad zbyva naladit br na pozadovanou frekvenci ale nejhorsi na tom je ze moc nevim jaka frekvence je pozadovana.
To repro muze hrat cisty basy este tak na 45-50hz? jestli se nemylim takze zruba na tuhle frekvenci ? (jeji rezonancni f. je 35hz)

edit> jinak check diky zase sem o neco moudrejsi smile