Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Dílna » Constrained-layer damping - vhodný materiál

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

(upravil MaBat 6. 12. 2009 20:13)

Téma: Constrained-layer damping - vhodný materiál

Nemáte představu, stavaři a strojaři, jaký materiál, podobný tomuto (C-1002) - pro sandwich s MDF - se u nás dá běžně sehnat? Snažil jsem se zorientovat v těch parametrech, ale nějak mi to nejde, každý uvádí trochu něco jiného... Čert aby se vyznal v těch klíčových hodnotách. Něco, co by se dalo vybrat z nabídky třeba v Řempu, nebo i jinde. Krom vlastních tlumících vlastností by to pak jen mělo jít k té MDF něčím pevně přilepit...

Nebo máte tip na úplně jiný postup/materiál (samotné lepidlo, apod.)? Je to samozřejmě zamýšlené na stěny ozvučnice.

Re: Constrained-layer damping - vhodný materiál

Liquid nails LN602 Subfloor. Nebo LN601, nebo tekutý hřebíky Denbraven. Všechno stojí asi 140,- s daní za 310 ml kartuši. novex.cz Nějaké 1-2 kartuše LN602 ještě mám, kdyby jsi chtěl. Jak stanovit nejvhodnější parametry pro CLD nevím.

Re: Constrained-layer damping - vhodný materiál

Asi to tak udělám. Ne, že bych se bál experimentovat - jsou např. reklamky, který kousky těch plastů uříznou a pošlou, ale obávám se, že to pak stejně nebude jak objektivně vyhodnotit.

Re: Constrained-layer damping - vhodný materiál

Z MDF 16+LN 6O2+ MDF 12 mám bedny. S reproduktory to  je těžký jako kráva a blbě se tím manipuluje. "Přínos" nedovedu ohodnotit a srovnávací studie je neproveditelná a výsledek mě vlastně ani nezajímá. Imho asi na tom stejně prd sejde. U subtilnější konstrukce třeba PVC 8+8 mm bych to udělal, ale použil bych polymerkaučukové lepidlo.
Jestli tě to zajímá víc, přihlaš se na http://www.getzner.com/. To jsou materiály zde dostupné i když vyvíjeny za účelem omezení přenosu vibrací. Na tlumení ve smyku mají Sylodyn. Očekávej cenu cca 1500,-/m2 a víc ve 12,5mm tl.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Dílna » Constrained-layer damping - vhodný materiál

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£