Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Reproduktory » Schéma zapojení

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 51]

(upravil 7tech 28. 6. 2007 15:45)

Re: Schéma zapojení

Pokud tam chceš nacpat opravdu všechno, máš jen dvě možnosti a obě na prd:
a) 3 repráky paralelně => výsledná impedance pod 3ohm (možnost přetížení zesu)
b) 3 repráky do série => výsledná impedance 24ohm (bude to hrát hodně tiše)

Já bych dvě díry ucpal a zapojil jen 2+2 repráky na 4ohm. Jinak 6608 je na středy mizernej.

Re: Schéma zapojení

7tech: A co ta kombinace o které psal MaBat. Je to reálné nebo si dělal srandu?

Re: Schéma zapojení

Nevím, jestli si dělal srandu, ale je to hovadina.

Re: Schéma zapojení

7tech: A co zapojit třeba basáky paralelně a výškáče do série?

Re: Schéma zapojení

Mabat si srandu nedělal takhle by to šlo ale teda pokud to měla ta vyhybka jen ten kondík na vyškach a tyhle repra tak nějaký hijend zvuk vubec neřeš a fak zapoj dva do serie a třetí pralelně a ten kondík vyměn za jiny tak tě uprava vyjde na par kaček,je to menší hovadina než to zapojovat na míň než 3 ohmy to zes asi fakt odpališ kor když je to ven nebo na nějakych 24 ohm to zas neuslyšíš.Vzorec na vypočet kondíku najdeš na webovkach dexonu.A neboj hrát to bude.

Re: Schéma zapojení

davek tak to cos napsal o těch zapojeních je fakt pičovina smaž to než tě tu ukamenujou smile

Re: Schéma zapojení

jestli jsem to dobre pochopil, mas stereozesilovac, troje repraky a jednu vyhybku, jo? pak bych udelal jednu klasickou bednu, tu dal na jeden kanal a ty zbyly dva paralelne spojil a udelal z nich sub zapojenej na druhej kanal, venku se ti ten sub sikne. pak samozrejme pred tou vetvi zesiku s basakama udelas aktivni filtr, aby do ni neslo vic, nez 120Hz a jeji vstup spojis s druhym vstupem zesiku. pokud mas stereo signal, tak pravej a levej kanal sluc, vzniklej vystup pripojis ke vstupu pred ten aktivni filtr. pojede to sice mono, ale s jednou vyhybkou me nic lepsiho nenapada. jestli mas vyhybek vic, tak se proste jednu z tech beden odstav, ono jestli to bude venku, tak se ti rezervni bedna urco bude driv nebo pozdeji hodit (neni zas takovej problem tyhle repraky odpalit)

Re: Schéma zapojení

Tady bude jeste veselo.... smile

(upravil Boramyr 28. 6. 2007 16:06)

Re: Schéma zapojení

No, myslím, že jestli máš zesík na čtyři ohmy, tak by bylo možná nejrozumnější prostě spojit paralelně jen dvojice a ty třetí basy a výšky tam nechat jen tak pro parádu. Zesík tím využiješ nejlíp bez rizika přetížení. Výhybka se ale bude muset udělat na čtyřohmovou kombinaci.

Edit : Luikasi, nekomplikuj to, tady jde jen o to, jak donutit jakžtakž hrát šest krámů v bedně.

(upravil Brehowicz 28. 6. 2007 16:09)

Re: Schéma zapojení

luikas tak teď jsi ho musel informacemi asi zabít smile,ale s tim pasivním subem z těch repro je to vyhozena prace a prachy za cívku která něco stojí na tak nízkou frekvenci,jinak na spojení L+P kanalu stačí dva odpory po 47kohmjeden seriově a druhy para.
Mabat jo.joooo....:-) bude si piš smile

Re: Schéma zapojení

A sakra. Tak z toho už trošku netuším. Já sem topenář a ne elekromechanik smile

Re: Schéma zapojení

jakou zas civku? staci par odporu, kondiku a operak- snad jsi to nechtel delit az tak moc pasivne:) jiank se vzdavam, udelej to jak ti to napsal Boramyr...

(upravil Brehowicz 28. 6. 2007 17:01)

Re: Schéma zapojení

Normalně to spoj u basaku i vyšek stejně to jest dva za sebou a jeden mezi -+ vodiče k reprum a na ty výšky hoď kondík kolem 0,8mikrofarad(tak bude dělici fr. kolem 3500hz) a nic se neboj
luikas-
jakou cívku,normalní na vyhybku 1řadu 6db/oct a odpory na spojení kanalu,to bys muto s tím operakem musel sam udělat nevidíš že i tak se trápi dost možná až moc smile

Re: Schéma zapojení

Juj ja bych to udelal asi fakt tak jak Boramyr, popripade esi chces 8 Ohm tak dej do bedny 3 bass ale jen 1 zapoj a tosame i z vyskacem. Bude to jen na paradu. Nebo 2 doupasma vyhybku dodelej druhou a budes mit. no a jeden ARN a ARV prodej.

Web

Re: Schéma zapojení

Tyjo, já nerozumím kotlům, tak se do toho neženu, tak proč ty vrtáš do repro? smile

Osobně bych v tvé situaci osadil bednu a zapojil to jako dvě dvojice, každá 8ohm a tu třetí dovjici nechal pro parádu. Stejně je to jedno. Kravál z toho půjde ať to zapojíš jakkoliv.

IMHO - pokud je dáš všecky paralelně (basy), tak máš impedanční minimum 8/3 na nějakých 100-500hz, což by PODLE mne díky cívce ve výhybce před basákem (která bude určitě kdoví jaká) a přívodům a přechoďákům a kdoví co dalšího tomu postavíte do cesty, 4ohmový zesilovač snese.

Další možnost je zapojit to jak tu už někdo psal paralelní dvojici basů do série s tím třetím  - máš 8ohm na basech a výškáč použít jenom jeden. A jestli jsou v té výhybce odpory před výškáčem tak je vyhoď, pokud to budeš zapojovat takhle.

Odmítám se v téhle souvislosti bavit o ladění výhybky, její závislosti na impedanci zátěže a tak. Myslím si, že je úplně jedno, jak to tam napráskáš.

mimochodem, kterej chytrák vyrobil tu bednu? To musí být taky pěkná bedna - ten, kdo to vyrobil.

A smiř ses tím, že né všecko jde zapojit tak, jak si to někdo vysní. smile

Re: Schéma zapojení

Sudej počet repro bych pochopil, ale lichej teda ne!

Re: Schéma zapojení

Což o to, já bych dovedl pochopit i 3 basáky a výšku, nebo 2 basáky jeden středobas (i když stejná repra) a výšku nebo tak něco, ale takhle mi to teda nevoní.

(upravil 7tech 29. 6. 2007 16:24)

Re: Schéma zapojení

Michale, trváš na těch 8ohm při sérioparalelní kombinaci 8/2+8ohm?

PS: Daveku, jestli se rozhodneš nechat třetí basák ležet ladem, alespoň mu zkratuj přívody. Bude totiž pracovat jako pasiv a ty dva zbývající basáky by ho mohly vyexportovat z bedny.

(upravil Thales 30. 6. 2007 11:00)

Re: Schéma zapojení

>Brehowicz & MaBat
Vy jste se snad zbláznili připojovat dva repráky seriově a k tomu jeden ten samý paralelně! To by neudělali ani číňani.

>Davekm

Pokusím se  to shrnout
   Pokud je chceš dát do jedné bedny a máš jeden monofoní zesilovač tak to prosímtě udělej to tak jak píše Boramyr a 7tech. Dva basáky paralelně a třetí bude nezapojený, bude mít jen zkratované vývody. Výšky dvě zapojené paralelně a jeden nezapojený vůbec - bude tam jen pro parádu. Původní výhybku použít nemůžeš. Nech udělat novou nebo v nouzi ty výškáče připoj k basákům přes kondenzátor asi 4uF ve foliovém provedením MKT nebo MKP na alespoň 100V. To je to nejlepší a nejjednodušší co pro danou věc můžeš udělat. Bedna by neměla přesáhnout hrubým odhadem 60 litrů vnitřního oběmu, měla by být uzavřená a měla by být vytlumena materiálem jako je vata, vatelím a v nouzi i starými vlněnými svetry po babičce. Pozor na moly!
   Pokud máš ovšem stereozesík pak bych ti doporučoval udělat dvě menší bedny (tak 20-25l) a v každé by byl jeden basák, jeden výškáč připojené 4uF kondíkenm stejně jako v minulém případě. Zbylý pár by zůstal ležet ladem. To se holt nedá nic dělat.

Re: Schéma zapojení

7tech - máš pravdu, je to blbost, 8 je pří 4ks 8ohm ser-par. Takhle to bude 12. To je tím, že mě ještě nikdy nenapadlo spojovat 3 měniče...

Příspěvky [21 až 40 z 51]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Reproduktory » Schéma zapojení

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£