Téma: Poraďte spolehlivou laserovku

Kdo se trochu vyznáte v HW, poraďte mi spolehlivou ČB laserovou tiskárnu na doma. Mám HP LaserJet 1020 a přestože jsou HP všude vychvalované, tak ta moje tiskne první středu v měsíci o přestupný rok, jinak stávkuje. V práci jsem měl HP 1022 a ta zase tiskla jen, když se s ní švihlo o stůl a opakovaně vyškubaly kabely. Přestože měly obě velmi kvalitní tisk, HP už mi přes práh nesmí. Jenže co jiného?

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Ja pred par lety koupil velmi levnou lexmark a od te doby o ni nevim. Cpu do ni akorat papir a toner. Ma to LAN (kvuli tomu jsem ji bral, byla to tusim tehdy nejlevnejsi s LAN) i USB a funguje tak, jak ma. Je to levne, toner je levny, tisky na "domaci kancelar" naprosto v pohode. Sice mi prave vsude rikali, ze lexmark shit, ale nemuzu tu zkusenost potvrdit.

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Tak to jsi měl štěstí. Já mám naopak na tiskárny smůlu. Měl jsem inkoustovky Xerox a Canon. Ta první byla schopná zaschnout dřív, než ses otočil a na té druhé, když jsi chtěl vytisknout kruh, musel jsi poslat ovál. Vlastně jediná spolehlivá byla devítijehličková Epson LX???. Kdyby na ní existovaly ovladače, asi bych ji měl dodnes.
Potřeboval bych tip na něco, co se dnes prodává.

(upravil Jarous 25. 11. 2009 20:22)

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Co od té tiskárny očekáváš a kolik jsi ochotný do ní investovat ? HP ti sice do domu nesmí, ale obě výše jmenované, jsou absolutní lowend kvalitativní i cenový, co taky chtít po GDI tiskárně velikosti krabice od toneru za 2k z čehož 1.1k stojí toner v ní. Nejlevnější dnešní domácí standard je dle mého názoru hp laserjet P2035, lepší domácí standard pak hp laserjet P2055d, to jsou již slušné tiskárny kolem 5-6k bez DPH. I v tomto odvětví platí, že dostaneš přesně to, za co si zaplatíš, stejné jako u repráků...

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Mám 1020 a můžu s ní tisknout kdy chci, už to určitě vyjelo tisíc stránek a v pohodě.

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Low-end snad znamená, že nebude fungovat? HP 1020 překračovala moje nároky na kvalitu i rychlost tisku. Dodnes v ní mám původní toner, takže se určitě nepřepracovala. Nevidím tedy důvod kupovat něco dražšího. Když si čtu údaje třeba u té P2035, tak doporučenou kapacitu využiji na 5%, maximální tak na 0,1%. A jistota, že budou ovladače funkční, je stejná, jako u té staré, stejně tak záruční doba.
Franku, máš ji pod XP? Jaký používáš ovladač? Já vyzkoušel snad všechny až po ten z letošního listopadu a nemůžu jí přinutit k činnosti. Ona po instalaci na novém OS chvíli běží, potom začně trucovat, až to postupně dospěje k totální stávce. Takhle to proběhlo už několikrát a už mě to nebaví.

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Mám to pod XP a ovladače mám z origo CDčka, je tu už nějakej ten pátek, tipnul bych to na dva roky, ono to strašně letí.

(upravil babakus 25. 11. 2009 23:27)

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

No sice odmítáš HP ale s klidným srdcem ti mohu doporučit laserovky HP LaserJet 1200,1300. Jsou to velice dobré tiskárny. Používali jsme je ve škole, máme je v práci a všude tisknou prakticky nepřetržitě a pořád v pohodě. Z nových laserovek třeba výrobky Brother. Taky dobré výsledky.

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Já mám HP 1018 a už druhý toner a tiskárně budou skoro 2roky, vytiskl jsem na ní několikero mnohaset stránkových "dokumentů" a zatim nestávkovala, jediný co mě vadí je že občas není toner až tak kvalitně nažehlen - někdy lehce špiní ale co chtít po lowendu. Většinu těch tisků stejně pak zašpíním v dílně smile

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

HP LaserJet 1010. Za těch 5 let, co jí mám bez poruchy a pouze dvakrát měněný toner.

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

No a vidíte, my právě do toho lexmarku dáváme pátý nebo šestý toner, máme jí cca 3-4 roky. Jedinou "poruchu", co jsem na ní měl bylo, že jsem jí neviděl na LAN, ale nakonec jsem byl za blbečka já, protože jsem jí omylem dal statickou IP stejnou jako měl server... To by se nepovedlo ani mojí polovičce. smile

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

takovou blbost by neudělala ani moje máma.

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

překvapuje mě jak máte ve svém okolí chytré lidi, moji rodiče sotva ví co je IP adresa natož jak ji nastavit a moje drahá polovička jakbysme, tak nevím jestli nepřeceňujete nebo je to fakt big_smile

(upravil PavelTl 26. 11. 2009 14:52)

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

No já mám v práci taky HP1020, je v ní už třetí toner, stáří asi tak dva roky a perfektní tisk.
Nahoře v kanceláři je HP1200, snad desátý toner, stáří tak čtyři roky a ani jeden problém. Jen jednou dělala fleky na repasovaný toner, takže letěl na reklamaci. Běžně používáme neoriginální nebo repasované tonery co právě dodává místní prodejce.
No a k té výdrži - na tu u low-endu zapomeň ta je čistě zbožný přání.
Měli jsme tu HP barevnou 2500L, stáří snad osm let, vytištěno snad dvacet sad tonerů a válců a naprosto bezproblémová, jen byly problémy s repasovanými tonery které špinily, takže jsme později braly originály. Bohužel letos v ní odešla deska a oprava by byla drahá.
Takže jsme koupily CP1510 - vřele nedoporučuji nikomu takový šmejd. Byla hrozně pomalá než vytiskla první stránku (ještě pomalejší než za stará karuselová). Navíc při tisku stále stávkovala, takže šla na reklamacei a jaké bylo zděšení když jme neuspěly.
Provozní zátěž až 30 000 stran měsíčně znamená že nesmí tisknout více než 50 stran najednou, jak se zjistilo od servisu. Po stovce začne odpočívat a po 150 se vypne a čekáš pár hodin než vychladne. Takže jsme jí hned vyměnily za vyšší model a naprostá spokojenost, rychlá a nedělá jí problém 1000 stránek najednou. Však taky stála ne 8 000, ale 18 000.... co tedy chtít od tiskárny za cenu tonerů ( vzali jí zpět s tím že jsme do ní zaplatily nové tonery za 7200 a to se vyplatí).

Edit: za ty roky jsme měli několik inkoustovek, laserovek i mutifunkci+fax a až do té laciné barevky žádný problém.

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Dagus, moje máma by takovou blbost s IP určitě neudělala, ta je ráda, když si přečte mail smile

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

ja mam CANON Isensys MF4120 .novy toner  do toho stoji 50€ cok naplneny asi 20.je to multifunkcne,sice velke,ale tlaci perfektne,nemozem sa na u vobec stazovat. kupna cena bola okolo 200€

Web

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Taky mame nevim 2-3 roky HP 1018 a naprosto v pohode.

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Jak ty tiskárny probírám, překvapují mě čekací doby na první výtisk. 15s je považováno za úspěch, běžně je to i půl minuty. To je hrůza! Ten můj low-end zavrčel a za nějakých 5 vteřin lezl papír ven! Jen pro zajímavost, včera manželka omylem klikla na ikonku tisku a vylezlo jí padesát stran jako by nic. A na mě tiskárna už dva měsíce se..! Není HP rodu mužského?

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

Skoro bych řek, že obě půlky jsou rodu mužskýho.

Re: Poraďte spolehlivou laserovku

tři roky HP1018, a naprosto v pohodě. Nevím nevím 7techu, co to kupuješ za šmejdy big_smile