Re: Vyroba pasivu

Jestli jde o to, vykuchat třeba 226ku a použít jí jako pasív, nic ti nebrání. Lepších repro, pokud jsou OK, je na to podle mne škoda. Akorát si zkus simulacemi ověřit, jestli daná tuhost závěsu toho DIY pasívu vyhoví pro tebou požadované ladění. Hmotnosti si doladíš, ale s tuhostí nehneš. Stejně tak plocha.

Re: Vyroba pasivu

Berehowiczi, dej si do WinISD nějaký basák a k němu pasiv o stejném Vas, Fs, Qms a Sd. Mrkni na výchylky a začni přidávat hmotnost na pasivu.

Re: Vyroba pasivu

tak a ted to vidím ty oči zalite krví ale na pasiv už schaním spaleny Mag.Destructor 1000. smile,jestli pasiv tak ze stejného repra jako je aktiv,tak zrovna tu 226 by to asi utrhlo fakt a to bych se ještě hodně koil smile,7techu nemrv mi jmeno ja taky nepíšu ?techu smile ale vím žeto myslíš s tou simulací dobře jen jsme si zkratka neporozuměli ale to se stava.

(upravil 7tech 28. 6. 2007 9:47)

Re: Vyroba pasivu

To byl překlep. Ono to správně napsat na první pokus je trochu problém. big_smile
I já jsem kdysi simuloval použití levného repráku jako pasivu. Ale vybíral jsem typ s velkým Xmax. Byla to kombinace dvou kusů SPH-135C a dvou pasivů z ARN 130 do uvažovaného centru.

Re: Vyroba pasivu

Brehowitzi udělej si tu simulaci, než koupíš ten reprák, čistě pro tvůj vnitřní pokoj.

Mohlo mě napadnout v jaké rovině se to tu řeší. K čemu to vůbec má přijít (Desc1000?), a jaké ladění tím chceš dosáhnout?

Re: Vyroba pasivu

Chci se dostat s rovnou charkou čimjak nejníž a nemít přitom doma almaru velikosti PA-wofru,hele ja vím jaka valka je mezi fory car a home hifi,rad bych zustal nekde mezi tím hele ten chrom a koš ala kupa hliniku to je hovadina ale mam ten reprák už nějakou dobu za par kaček a když se na něho podívam co se tyče pohonu,tuhosti a parametru tak uznej že to zas tak špatné není,zas upně všechno co je do aut není plně šid jen ty hovada zato chtějí neslušné prachy.Doted jsem hral doma na mag.itx a nebylo to tak špatne.Jestli tě to mrzi že jsem tě otravoval kvuli takovym reprakum tak mě to mrzi a omlouvam se ale nemyslel jsem to špatně.

Re: Vyroba pasivu

Ale v pohodě o to vůbec nejde, jen prosimtě, něž se pustíš do čehokoliv, nech si ho proměřit (nějakým naslintaným TS od výrobce v téhle oblasti bych tak bezmezně nevěřil) ať víš přesně co navrhnout. Počítej s tím, že je to necitlivá gumovina pro autohifi, tedy s obrovskou mezerou a podle toho taky nároky na zesilovač.
Postni sem Ts paramtery, co udává výrobce, ať si můžeme zasimulovat pasíveček... smile

Re: Vyroba pasivu

Na ty TSka se podívej tady nějak to tu nemužu dostat: http://www.magnat.de/download/carhifi2003woofertsp.pdf ,to sem fakt zvědavy co ti vyjde smile

Re: Vyroba pasivu

Teď to simulovat nebudu jsem v práci, možná někdo jiný. Ty užs to udělal? Každopádně si je nech proměřit, Sinclair by je možná měl změřené.

Re: Vyroba pasivu

Porovname.porovname smile

Re: Vyroba pasivu

Tak teď by mě zajímalo, jak jsi nasimuloval pasivní zářič s tímhle reprákem a těmihle TS parametry a v jakém softu. To by mě fakt zajímalo, s čím jsi to chtěl porovnávat. smile smile

(upravil Brehowicz 28. 6. 2007 13:23)

Re: Vyroba pasivu

Sinclaire-nemáš nahodou změřené TS k Magnátu-Destructou 1000,myslím že jsi vyhrdní opravář u Magu.Dík
Michale s obecným nazorem na car hifi

Re: Vyroba pasivu

Aha, já myslel, že chceš porovnávat tvoje simulace s jinými... Ty chceš porovnávat názory? smile

Re: Vyroba pasivu

Ale prd nazory smile,to víš že simulace ale žaž se mi nějaka kuaaaa povede smile)

Re: Vyroba pasivu

Ber to jako domácí úkol, dostat z téhle základní sady TS údajů ty zbylé. smile Třeba hmotnost kmitacího systému, tuhost a tak.

Jestli se ti povede sehnat toho druhého destructora, prosímtě o jednu věc. Až ho budeš rozebírat, změř délku vinutí cívky, změř výšku mezery mag. obvodu a z toho vypočítej Xmax. Těch 20mm jim nevěřím, jedině pokud je to peak-peak.

(upravil Brehowicz 28. 6. 2007 17:11)

Re: Vyroba pasivu

To měření beru jako samozřejmost ale ja bych jim to čeče aj věřil protože to nema klasické fero ale je to ze 6 valcových mag. tak je krasně vidět na cívku i to kolik to chodí a není to zly pohled to mi věř smile

tak sinclair nic nema sad
Michale pomooooc smile

Re: Vyroba pasivu

Je mi jedno jak reprák lítá (jestli víš co mám doma, tak to chápeš) jde o skutečně kontrolovatelnou výchylku, né to, co skutečně membrána předvádí. To jsou dvě rozdílné věci.
Proč v tom datasheetu není uvedeno, jestli je to peak/peak nebo +-, proč tam nejsou podmínky měření? Proč tam není absolutně základní údaj u citlivosti a to na jaké frekvenci a při jakém příkonu je to měřené (1W nebo 2.83V, klasická finta) Co udat třeba Bl, hmotnost systému a dva podstatné paramtery pro výchylku tedy výšku cívky a výšku mezery. Místo toho získáváš parametry, které sice stačí pro základní návrh krabice, ale v podstatě toho moc neříkají o samotném repru. Spíš jsou nastavené tak, aby podle nich "vyšla optimální ozvučnice taková, jakou si výrobce přál". Netvrdím, že to bude mít Q kolem 1 a podobné, ale pokud to myslíš s tou konstrukcí vážně změř to, ale pořádně.

Re: Vyroba pasivu

To víš že chápu.Proč???bo jsou chuji ale zkusím z něho vytřískat maximum.

Re: Vyroba pasivu

2 michal
.....vím víc než dokken....ještě mi tam chybí to heč.jak to můžeš vědět kdo víc ví?nikdy nikoho nepodcenuj a nad nikým se nevyvyšuj ok?

Re: Vyroba pasivu

Asi jsem to blbě napsal, ale ta věta byla myšlena tak, jak jsem jí napsal (Tedy, že víš víc než já), takže bys mne spíš měl peskovat za tu druhou část, tedy "před nikým se neponižuj". Teprve teď mi došlo, že to šlo brát i ironicky.

Jeidné, co jsem tím chtěl naznačit (asi blbě), že máš větší zkušenosti a tedy brehowitz by se měl řídit tím, cos napsal Ty.

Nedorozumění.