Téma: S čím ARN 226-08/8

Pánové, máte někdo s s něčím jakš takš schopným na výškách navrženou výhybku pro tenhle reprák?
Nějak mi tu přebývají dva kousky v 30 litrových bednách.

Re: S čím ARN 226-08/8

To jedine do trojpásma.

Web

Re: S čím ARN 226-08/8

Zbytečná práce/vyhozené prachy. Maximálně tak jako nenáročný sub.

Re: S čím ARN 226-08/8

Klone - Proč zbytečná práce? Někomu to třeba stačí. Pořád je to lepší než Dexon.

Re: S čím ARN 226-08/8

Protože vynaloženému úsilí nebude odpovídat výsledek. Respektive vynaložené finance navíc se mnohonásobně vrátí. Ono v konečném efektu není cena měničů to nejdražší. Mám zrovna čerstvou zkušenost.
Zůstali mi doma navíc poměrně hezké skelety na dvoupásmo s 5". Neříkám že jsou úplně dobře, ale průser to není. Šikmé čelo, docela dost velký poloměr zakulacení. Navíc jsem měl ze začátků navíc pár ARN150 a z původního osazení skeletu(L15) součástky do výhybky. Koupil jsem k tomu z hromadky vifu dx25. Výhybka byla složitější než na L15ku, chybějící součástky do výhybky stáli cca 150kč na jednu bednu. Použil jsem v podstatě všechny součástky z minulé výhybky. Teď malá rekapitulace:
Skelety, bas, drtivou většinu součástek do výhybky jsem měl,DX25 stála mezi 5-600kč.
Návrhu výhybky jsem věnoval mnohem víc, než k L15, tam byla výhybka víceméně provizorní, chtěl jsem prostě aby to hrálo. Z tónu přízpěvku je jasné že jsem z výsledku zklamán. Při představě že bych tohle stavěl od píky, tzn. součástky ve výhybce - odhadem tak cca 700-800kč, platit za středobas 350kč, a hodiny při výrobě bedny, mi finanční rozdíl na rozumný středobas připadá směšný. Ono se tam těch 1500 na lepší měnič ve finále docela vsákne, trochu se ušetří na výhybce a návrh zabere míň času. Ale hlavně to stojí ve finále za to, člověk z toho má radost.  Vím že výhybka trochu utrpěla zaokrouhlením na hodnoty co jsem měl v šuplíku a že to asi chce trochu přeladit br, přesto jsem byl z výsleku zklamaný. Ještě si s tím dojdu za mirulu na kontrolní přeměření, ale v nějaké velké zlepšení bez vynaložení větších fin. prostředku nevěřím.

Re: S čím ARN 226-08/8

Bedýnky (do dílny) nakonec budou + ze šuplíku staré ARV 168, jeden kondík 5 u, jedna cívka 1 mH, jako sériová výhybka ala podnik Svazarmu Elektronika 1985. Možná přidám nějaký ten odpůrek a doladím kondík.... Sériové výhybky jsou ďábelské, vše souvisí se vším.
Bedýnku jsem tvořil pradávno (asi těch 85) a teď jsem jen vyměnil basák (za promáčklé ARN 6608). Existující výšky ARV 3608 byly a jsou k tomu absolutně nevhodné (dělící kmitočet 1,3 kHz), i když nějaké slušné kombinace s původním basem také existovaly. ARV 3... půjdou do šuplíku, nebo koše.
TVM mělo nedávno v nabídce dvoupásmo s tímhle novým basáčkem, teď už jsem ho tam nenašel. Nebo, že by se mi o tom jen zdálo?

Re: S čím ARN 226-08/8

Jestli jsou ty ARVcka v nejakym schopnym stavu,tak bych je i koupil za nejakej rozumnej peniz smile

Re: S čím ARN 226-08/8

Právě jsem se ujistil, že jsem senilní idiot, ty repráky jsou 226-07/8 (s dvojitým magnetem). Ale vyjde to téměř nastejno.