Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Autohifi » vyber radia

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 22]

Téma: vyber radia

potreboval bych nieco pre rodicov do auta, (fabia) no a to skodovacke je na hovno, tak sa nekupovalo. je tam priprava na repro 4ks tusim. tak ze co by ste mi poradili za radio cca 4-5tisic kc. rad bych keby malo vstup aux na prednom paneli a mp3 samozrejme. netreba ziadny hajend, mati si na to nepotrpi, ale tak ja sa obcas tiez zvezem no. popripade co s repro,aka je to kvalita a ci je nutne daky zosik, aspon na ty predne vo dverach.alebo je to jedno?
rozmyslal som nad: http://autoradio-prodejce.cz/autoradia/ … 5900mp.htm
http://autoradio-prodejce.cz/autoradia/ … 378rmp.htm
http://autoradio-prodejce.cz/autoradia/ … 4-mp3x.htm

neviem aka znacka by bola najlepsia , nemam prehlad. dik za nazory.

Re: vyber radia

nejdriv si rozmysli, co chces, stejne jako u jinych projektu. Pokud to bude hrat jen na origo osazeni, je to skoro jedno, zalezi na tobe co se ti libi a co za funkce vyuzijes.

Re: vyber radia

myslim ze formulovane to bolo celkom jasne.
este dodam:
SUB - ne
AUX - ano
mp3 - ano
zosik - mozno, podla doporucenia
typ hudby - skor nieco klasickejsie, tucarny ne, ceska slovenska muzika,radio, ...
cena radia +- 5000kc
co chyba aby ste z toho vyvodili zaver?

Re: vyber radia

Co třeba Panasonic? http://autoradio-prodejce.cz/autoradia/ … c5355n.htm

Web

(upravil Bentley 26. 6. 2007 19:40)

Re: vyber radia

ten vypada gut, sa mi paci ten usb vstup smile
akurat ten RMS vykon byva poslabsi hold. u pajoniru to je 27W na kanal, ale zase u jednej znacky som napocital i 18W/kanal, tak to uz je asi malo.
a co CLARION? ty su specializovany vyslovne na carhifi.

kto ma prehlad ake montuju repra do fabii? znacka, alebo link?? a zvuk?
ja ich este nepocul, a radio tam este neni

Re: vyber radia

Výkon všech rádií je plus mínus stejný, jde jen o to, jak moc je výrobce odvážný kecat.

Re: vyber radia

Asi bych to konkretizoval - výkon všech levných rádií s AB koncáky bez měničů je plus mínus stejný...

Web

Re: vyber radia

CO tak vidím tak bych se nebál nějakejch nižších řad Pioneeru kolem 3000Kč. zvuk super, aux ok, jeden pár RCA....

(upravil Bentley 26. 6. 2007 20:11)

Re: vyber radia

ja najskor pozeral po modeli 3900MP od pioneer, http://obchod.autologos.cz/p22606-pioneer-deh-3900mp/

aj dizajn fajny, ziadne zbytocne somariny co nepouzijem a za co hlavne netreba platit.
cital som snad tu na fore ze rady 5-6 a vyse maju omnoho lepsi zvuk. ale to je povidani:-)
nemam odskusane.
zase v obchode ako maju autoradia na paneloch na ukazku, tak bolo asi 5 radii a jedine zvuk z pioneeru  sa mi pacil.hralo to vse do jednych repro,tak zrovnat sa to dalo.
asi bych skusil tento, stoji dost malo, a ma aj ten celny vstup.

a teraz bych od niekoho rad vedel, kolko stoji zapojenie zosiku, povedzme ze zosik sa da kupit za 2000kc, a este to treba aj instalovat.mozno aj daka kabelaz a pod.. ja sa nevyznam. napojil bych pak predny par repro, teda staci 2-kanalovy ,vykon snad 80-100W by bol ok?
alebo ak zosilovac netreba, dako sa pohrat s vyplnou dveri, urcite sa zvuk zlepsi

Re: vyber radia

Nepředpokládal jsem, že by rádia o kterých je tady řeč měla jiné konce, než klasické můstkované IO.

Re: vyber radia

Ty pia prej MOS-FETy ale nejak se mi tomu nechce verit. kazdopadne ty radia z nizsich rad a nizsich strednich - proste vsechny do 5-6000 maji totoznou audio cast takze se to fakt jen povida...

Re: vyber radia

Jde o to, jak moc myslíš, že tě to zasáhne. Podle mého je výkon autorádií prostě absilutn na hraně a pokud se použijí normálně citlivá repra, je spíše nedostačující. I ten neobyčejnější Magnat se skutečnými 4x50 ti zařídí proti rádiu dynamiku v příslovečném poměru nebe-dudy.

Crashi a když mají mosfet tak co? Pokud nemají převodník na vyšší symetrické napětí, prostě z nich víc nevytřískáš i kdyby měli 100% účinnost. Různé fígle s boostovacími kondíky asi fungují, ale v tom jsem lama, takže se do spekulací pouštět nebudu. 12V, 4ohm - 36W a přes to nejede vlak při 100% účinnosti. Reálně do 20W, při mizerném DF zmůstkovaných IO a relativně dlouhých a slabých vodičů od rádia k reprům s nízkou impedancí, před kterými ještě cívka s odporem srovnatelným s impedancí měniče. Na domácí kulisu by to stačilo, ale v autě je problém s poměrem dynamiky a SPL za jízdy (pokud nemám zrovna Rolls nebo něco ultratichého), což nutí otáčet knoflíkem doprava...

Re: vyber radia

ja som asi pred dvoma rokmi narazil na toto radio v obchode za tisicovku (sk).. holt mali vypredaj...
http://img.idealo.de/folder/Product/121 … _gross.gif
sice toto radio uz ma svoje roky ale hra pekne silu ma a mojim 13 co mam vo dverach velmi rychlo dojde dych a dolezu na xmax (ci xdmg? big_smile)
ako myslim si ze mas jedno co si kupis pokial kupis daku "osvecenu" znacku vyberaj fakt len podla funkcii a vzhladu ... samozrejme pokial nie si audiofyl co si za 30k odhlucni a odrezonuje auto aby si uzival ako v carnagy hall... ale to by si sa asi neobzeral po radiu za 5k wink

Re: vyber radia

Shade, tady nemůžu souhlasit. smile

to že ti lítají repra +-max není tím, že bys měl tak silné rádio ale naopak, že máš tak slabé rádio. To, co považuješ za xmax (prdění?) je jenom limitace zasilovače v rádiu. Přeber si to jak chceš, já svým 16kám ve dveřích topím 50W sinus a nechraptí, nemlátí, nic. Viz ty moje slinty o autohifi co uveřejnil antonio v článcích.
Problém je taky v tom, že jedou v podstatě free-air, takže na basech se nemůže nic konat -což tě nutí basy přidávat a jediný důsledek je ten, že repro lítá, namáhá se všecko a jedinné, co se děje, je přesun vzduchu z přední na zadní stranu membrány. Takovej dražší větrník. Stačí mrňavoučké úpravy - a tady musím před vynalézavostí některých lidí v autohifi smeknout - v řádu stokorun a zvuk se totálně promění. Objeví se basy i bez loudnessů a bass+12 - což bývá hlavní problém.

(upravil Bentley 27. 6. 2007 10:50)

Re: vyber radia

kolko bude stat uprava objemu dveri aby sa z toho spravila ozvucnica a zaroven aby sa aj okno dalo este spustat? jak pisal Michal, je to vacsinou o ozvucnici, a ten matros vo vyplni dveri je hovno platny na ozvucnicu. prirovnal by som to k repru v papierovej krabici s netesnostami.
ake su sposoby uprav?
-folie
-dake drevene budky homemade
-lamino tuzing a pod...
kedze to nieje moje auto, tak si nemozem dovolit zasahy do dizajnu, cize upravy nesmu byt vidiet.
a rozmyslal som o tom zosiku prave z dovodu ,ze s napajanim z radia sa membrany dostanu rychle do limitacie,vid spominanu pricinu by Michal

u radia ostavam asi vid link  #9

Re: vyber radia

Ono je to dost individuální. Třeba do Fabie budeš must použit distanční prstence, abys tam dostal běžně hluboké 16.5cm, případně se dělají slimy. Jak má celé výplně řešené fabia teď z hlavy nevím. Obecně moderní malá auta stojí z tohohle pohledu za houby, daleko líp jsou na tom starší sedany i menší auta, tam se to někdy obejde i bez zásahu.

Pokud by to někdo myslel vážně, tak za absolutní minimum (když už se to dělá) vidím polepení vnějšího plechu zevnitř třeba pitomým tecsoundem, nebo poblemcat nějakou pastou, prověření celkové stavby dveří s patronami silikonu v ruce a odstranit veškeré drnčení a pazvuky - zvlášť, když nebude sub a basy poženou ty předky. Paradoxně na relativně dobrý výsledek potom stačí prolisy ve vnitřní stěně dveří pozalepovat populární americkou páskou a udělat jakousi improvizovanou plechovo-textilní pumpující smile ozvučnici, pokud se nechceš pouštět do laminátových nebo plechových úprav. Je to na první pohled hrozná prasečina jak opticky tak zvukově teoreticky, ale nefunguje to zas tak zle.

Re: vyber radia

Já jsem malý díry ve dveřích lepil páskou a velký díry sololitem naimpregnovaným lakem, který jsem přilepil silikonem. Pak jsem zkusil porovnat dveře už upravený s neupravenýma (tam díry překrývá jen igelit) a rozdíl byl znát hlavně ve vyšší zatížitelnosti reproduktorů na basech.

Re: vyber radia

Michal: neboj vime. Mluvil jsem o mosfetu jako technologii teoreticky prinasejici lepsi ucinnost a SQ, a ne jako o necem co ti da 50W vykonu. tak hloupej nejsem. Ano, da to neco kolem 20Watt na kanal ale jinak me to treba staci. posloucham dost potichu nato abych to nemusel hulit do plnejch.

Re: vyber radia

Co tak ALPINE + repro JBL ?

Re: vyber radia

dizajn Alpine sa mi vobec nepaci.
skor bych este uvazoval o Blaupunkt http://obchod.autologos.cz/p22665-blaup … eens-mp56/

alebo  http://obchod.autologos.cz/p22623-blaup … burg-mp57/
maju velky prehladny displej, co je vyborne.

v aute na stredovom paneli je miesto na radio a pak odkladaci priestor, da sa tam supnut aj 2xDIN??  http://obchod.autologos.cz/p22617-kenwood-dpx-501u/
zaujimava volba by to bola

o reprach este nepremyslam ake budu naj,a hlavne ci to bude treba menit

Příspěvky [1 až 20 z 22]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Autohifi » vyber radia

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£