Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 21]

(upravil Kreyson 22. 10. 2009 6:35)

Téma: Lama dotaz

Ahoj chlapi, mám na vás prosbu stavím si sloupy 3 pásmo bass ARN-230-0000/8 středy  ARX-150-25/8 nelakované a výšky mám připraveny  ARV-104-04/8 no a vyhybka překvapivě CN 03-3-12/8 s tesláckýma kondíkama, vím ,není to nic extra,ale bohužel, nejsem tak zdatný si postavit svojí vyhybku, myslím, že basy a středy budou dobré,ale po tom, co sem si tu četl smíšené názory na ARV výšky, teď váhám, jde mě o čisté zvonivé výšky, hudbu spíše rock metal, jako Tarja Turunen, Floydi, Kreyson atd. takže bych chtěl ostré činely a nevím, jestli mě to tyto výšky splní, vím,asi jiné na ty vyhybky posadit nepůjdou,ale zkouším to, jestli nějaké existujou, co by na ně šli a budou lepší, než TVM. Receiver používám Marantz SR 7200. Budu vděčný,za každou radu, moc děkuju.

Re: Lama dotaz

Lepší bude Tonsil gtc11/100.8ohmů,-to samé jak tvm,ale lepší-Dexon. (pro cinkavé výšky jsou lepší kovové výškáče,ale ty jsou jednak dražší,výhybka je složitější a k tvm se nehodí).

Re: Lama dotaz

Ahoj, myslíš kovová kalota? Měl bys nějaký typ? ehm myslím na tu tvm vyhybku.
a nebo se zeptám takto, udělal by mě tady někdo,jako melouch vyhybku na tuto sestavu, kdybych koupil novou výšku?

Toto by šlo po úpravě vyhybky?
http://www.dexon.cz/katalog/reproduktor … -hifi.html

Re: Lama dotaz

Radši použij toho Tonsila. - ověřený typ. Tu Beymu-nevím,použivám jí celkem často,ale né s tvm.

(upravil MaBat 22. 10. 2009 11:56)

Re: Lama dotaz

Dyt je to jedno... Ja bych tam dal Monacor DT-109, s novou výhybkou samozřejmě.

Odkud jsi?

Re: Lama dotaz

A ten Tonsil se dá ještě někde sehnat?

Jinak jsem Chrudim/Pardubice/Hradec Králové

Re: Lama dotaz

Tonsil zeženeš v DEXONU

(upravil MaBat 22. 10. 2009 13:03)

Re: Lama dotaz

Hm, to už je trochu z ruky. Jinak bys mi to sem mohl na dva tři týdny hodit a odvézt si bednu s novou/odměřenou výhybkou... (to samozřejmě platí, i přesto, že to je z ruky - i když ono to až tak z ruky taky není). Holubice-Kozinec, to je kousek od Kralup, popř do Dejvic.

Re: Lama dotaz

Ahoj, budu o tom Vážně uvažovat, jinak ještě možná blbý dotaz, když použiju ten Tonsil nebo tu Beymu na tu univerzál vyhybku, nebo nějaký repro se stejnými parametry na tu vyhybku.

(upravil MaBat 22. 10. 2009 13:38)

Re: Lama dotaz

Pokud je u "univerzální výhybky" (což je protimluv) udáno, pro jakou kombinaci je vhodná, nebo určená (říkám, že to je protimluv), je nutný to dodržet. Univerzální neexistuje a i kdyby jo, musel by mít ten novej reproduktor stejnou impedanci (celej průběh, ne nominální hodnotu) a samotnou frekvenční cháru, aby šel bez větších následků vyměnit, i tak bych to nedělal. Vůbec bych tam nedával "univerzální" výhybku, je to škoda peněz a celý tý bedny.

Re: Lama dotaz

Tak tak, univerzálem kompletně degraduješ celou bednu, práci a celkově finance do toho vložené... Sám jsem tuhle mrdku od BS Accoustic měl ve sloupech s ARN 312 ARP 150 ARV 104 a tak nějak to hrálo, ale stálo to za starou belu... Ty sloupy přehrály i kamošovi komereční sloupy tuším od Jama za 7000 pár...
Rozhodně si ji nech odladit, nebo to rovnou zakopej wink

Re: Lama dotaz

Tak kluci, sehnal sem týpka, co mě udělá vyhybku tady z Chrudimy, má někdo nějaký typ, nebo plánek na vyhybku s tou výškou od Beymy viz link nahoře + teda zbytek ty TVMka. Moc díky za rady.

(upravil MaBat 23. 10. 2009 8:42)

Re: Lama dotaz

Nevím, jestli jsme si dobře rozuměli, pro smysluplnej návrh tý výhybky je třeba tu celou bednu nejdřív oměřit (mj. mikrofonem)...až podle toho se udělá "plánek". To ten člověk z Chrudimi bude dělat, nebo ne?

Re: Lama dotaz

No, to bohužel dělat nebude:-( Ty jo a ty Kralupy jsou celkem z ruky, i když,jak dlouho by to zhruba trvalo?

(upravil MaBat 23. 10. 2009 9:27)

Re: Lama dotaz

Samotný měření je otázka půl hodiny, když je to připravený. Pak se podle toho musí vyoptimalizovat základní výhybka, objednat (chybějící) součástky, počkat až dorazí, sestavit to, pro kontrolu změřit, poslechnout... Když se to dělá v klidu po volných chvílích a nepospíchá, méně něž 14 dní bych tomu rozhodně nedával.

Druhá možnost je dojet s tím jen na to změření a podle dodaného plánku si to pak fyzicky sestavit sám (bohužel bez finální kontroly).

Další možnost je, že se to naučíš, opatříš si mikrofon (cca 300kč tady na foru) a změříš si to sám (PC + zvuková karta + zesilovač).

Re: Lama dotaz

Tady by mohla být možnost č. 2 , protože mám ve Svrkyni příbuzenstvo, tak bych si udělal výlet. A co bys k tomu potřeboval, teda jestli musí být i povrch a namontované repro atd. Jinak bedny jsou zhruba,až na tu povrchovku hotové. BR 32l + oddělená komora na středy a výšky, matroš 2.2 kvalitní dřevotříska slepeno, nikoliv šroubováno.

(upravil MaBat 23. 10. 2009 9:42)

Re: Lama dotaz

Musí to být kompletně osazené, tzn. repráky na svých místech, včetně misky terminálu (je-li) - prostě žádný volný díry, který tam nakonec nebudou. Navíc ovšem musí být možnost (pokud možno jednoduše) připojit postupně každej ten reprák samostatně - tj. mít ven vyvedenej kabel od každýho jednotlivě, nebo to aspon udělat jednoduše přepojitelný na terminálu. Prostě aby to pak odsejpalo smile

Re: Lama dotaz

Nebo vytahat kabely bassreflexem a pak při finální montáži to zkrátit, to by šlo? A co říkáš na tu Beymu?

Re: Lama dotaz

Šlo. Ta Beyma půjde taky, jestli se Ti až tak líbí...

(upravil Kreyson 23. 10. 2009 9:57)

Re: Lama dotaz

No, spíše bych černé repro , alejinou kovovou kalotu, to už je pak celkem dost drahé:-( A pak to GTC není na skladě.

Příspěvky [1 až 20 z 21]

  Stránky: 1 2 »»»

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£