(upravil Endy 24. 6. 2007 19:21)

Téma: Baskytarové kombo - celek

Ahoj, potřeboval bych poradit s konstrukcí baskytarového komba pěkně od začátku. Kombo je pro kámoše. Ideální by bylo, kdybyste mi poradili s celou konstrukcí. Potřeboval bych pomoci s výběrem repra a konstrukcí, návrhem boxu. Repro by mělo být tak do 2500kč, dejme to zatím jako horní hranici. Krmeno to bude zesilovačem 100W, podle volby reproduktoru ještě zvolíme jestli to bude 100W do 8 nebo 4 ohmů (u zesu to jde změnit). Má představa je taková, aby to samozřejmě hrálo za ty peníze co nejlépe, aby to šlo podle možností hluboko. Mělo by to být prostě kombo pro začínající kapelu(zatím spíš na ten začátek). Prosím napište, co si o tom myslíte a poraďte. Dík

edit: zatím jsem přemýšlel o Deltě 12LF, co vy na to?

Web

Re: Baskytarové kombo - celek

Kappa 15LF

Re: Baskytarové kombo - celek

Díky za tip, ale ta Kappa je už o dost dražší, rád bych zůstal na hranici 2500.

Web

Re: Baskytarové kombo - celek

Tak obyč kappu 15 smile

(upravil Endy 24. 6. 2007 21:19)

Re: Baskytarové kombo - celek

No, ta to taky trochu překračuje, ale popřemýšlím.

edit: dobře sem rozmyšlenej smile
Takže Kappa 15. Franku díky za radu. Dál bych potřeboval poradit s boxem. Materiál předpokládám MDF tloušťka 20mm, možná víc.

Web

Re: Baskytarové kombo - celek

a prečo nie niaku kombináciu reprák na bassgiteru plus osvedčená konštrukcia?

Web

(upravil Endy 25. 6. 2007 8:02)

Re: Baskytarové kombo - celek

redyuri, rád bych použil, ale nic moc jsem nenašel, možná to bude tím, že hledám přes Seznam. Pokud by byla osvědčená konstrukce tak do toho jdu radši.


edit: nevíte někdo o nějaké osvědčené konstrukci?

Web

Re: Baskytarové kombo - celek

Vyser se na seznam a pouzivej GOOGLE smile

Re: Baskytarové kombo - celek

Zeptej se na to Betarona; to udelas uplne nejlepe.

Re: Baskytarové kombo - celek

Díkec za odkazy, prolezu to.

Web

(upravil Dingo 26. 6. 2007 17:34)

Re: Baskytarové kombo - celek

Třeba tě inspiruje toto:

http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ … yroba.html

je tam kompletní návod na stavbu komba

Dole je download, tak tam stáhneš kompleto v PDF (3 soubory)

http://img.hw.cz/p/Profesionalni-kytaro … manual.pdf


A repro vyber nějaký pro kytary: třeba něco z těchto:

http://eshop.kytary.cz/?060508:Kytarove … tory:0:0:0

Je zbytečný dávat za repro 2500,- když plně vyhovující může stát i míň....

Re: Baskytarové kombo - celek

Dingo díky ti. S tím odkazem na výrobu komba jsi mě potěšil. To si pročtu celý. Jinak s kámošem jsem ještě o tom mluvil, a on moc neví, co chce. Tak jako pro začínajícího hráče mu asi strčím do toho komba noname repro http://www.tipa.eu/cz/produkt/05410247- … 1235-4ohm/ . Přesně toto zkoušel Betaron a psal, že hraje docela pěkně. Tak nakonec to kombo bude obyčejný. Ale všem moc dík!

Web

(upravil Dingo 27. 6. 2007 19:09)

Re: Baskytarové kombo - celek

Myslim, že kupovat noname repro by byla chyba. Radši postav hned něco pořádnýho a kvalitního. Když začnu počítat, tak repro 1250,- (viz. Betaron) jako zes třeba Aldax SPS 50 (60W 4ohm) 500,- toroid 700,- zdroj kolem 300,-.
Cenu za matroš na bednu a ten předzes nedokážu odhadnout ale viděl bych to do 2000,-

Suma sumárum by ses měl vejít do 5000,- s tím, že to prostě nebude nikde ošizený.

A šel bych navíc asi cestou, že bys to osadil dvěma repro spojených paraleně, např: http://eshop.kytary.cz/CELESTION-ORIGIN … tary:0:1:0

30W 8ohm x2ks = 60W 4ohm

(upravil Endy 28. 6. 2007 19:52)

Re: Baskytarové kombo - celek

Tak moc dík za pomoc, asi pro začátek vezmu ten levný noname. Diskusi si uložím, abych měl odrazový můstek na další kombo které bude o třídu výše. Jsem vám vděčný za rady, na netu sem o tom totiž moc nenašel. Pro příště budu uvažovat o té Emi Betě. smile

edit: kombo bude pasívní, kámoš dá zesík s preampem a kreslítky do externí bedny, chce to mít přístupný, kdyby něco doplňoval, měnil atak.

Web

Re: Baskytarové kombo - celek

Já bych na repro nešetřil a dal radši kvalitní hned do začátku. No a když uděláš pořádný kombo hned z kraje, tak vbudoucnu použiješ jen lepší hlavu a máš to, ve výsledku je to pak levnější.

(upravil Endy 28. 6. 2007 20:53)

Re: Baskytarové kombo - celek

No a nebo. Jsem strašně nerozhodnej smile . Pořeším to s kámošem. Zes i preamp a krabičky máme, takže jen koupit to dražší repro by byl háček. Pokusím se to ještě vyřešit. Zítra to proberu s kámošem a budu vědět jak jsem na tom. Pak začnu řešit ozvučnici. Dík Dingo, to je dobrej argument. Přeci jen to teď pojede s jakéhosi TDAčka, a za ňákej rok by to mohli být lampy a ostatní bych už neřešil. Ještě budu teda hodně přemýšlet.

jen tak:
Myslíte, že by ta Beta-10 šla použít i do subu? Nebo má nějaké lepší konkurenty v této cenové kategorii jako    subové repro?

Web

Re: Baskytarové kombo - celek

Lampy na baskytaru podle mě nejsou až tak potřeba. Lampy se u kytar používají hlavně kvůli zkreslení, a na base se zkreslení moc nepoužívá. A navíc jsou na basytaře potřeba výkony, které by se z lamp dostávaly dost ztěžka, narozdíl od kytary, kde stačí 50-60W.

Beta 10 by do subu použit nějak šla (když by se udělala dobrá bedna), hrálo by to daleko líp než běžné suby z Tesca, ale ideální by to taky nebylo.

Re: Baskytarové kombo - celek

Endy: sežeň si KE 2003/6 a KE 2004/2 (Amatérské radio - Konstrukční elektronika - modré). Jsou tam příklady klasických konstrukcí nástrojových zesů od V. Voráčka. Docela hezky a rozumně popsáno.

Re: Baskytarové kombo - celek

Kluci dík za reakce a pomoc, všechno prozkoumám a napíšu, jak se vše vyvíjí.

Web