Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 12 z 12)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač 2.1

  Stránky: ««« 1 ... 10 11 12

RSS

Příspěvky [221 až 227 z 227]

Re: Zesilovač 2.1

Já vím, že hned tak nepostavím kvalitní výhybku, ale na druhou stranu mi tolik nevadí se s tim patlat, protože hned vidim jakej mají který součástky vliv atd, prostě se tim trochu učim a ještě sem za to nevyhodil tolik abych vykrvácel. Zjisil jsem že neni tak jedoduchý navrhnout desku, že nemůžu kde co ošulit a pod. Tim víc si pak vážim hotovejch odladěnejch věcí, který fungujou a než se rozhodnu nebo našetřím na něco takovýho, tak budu zkoušet a zkoušet.. Zatím můžu jen střílet od boku, protože ještě nemám konec ani sub, takže to nemůžu sladit a je mi jasný že stejně zkončim u juniora nebo seniora.
Ta rána mě až tak netrápila, protože jako konec chci použít SPV, který má zpoždění a ochrany. Ale ten brum mě nasral.Měl jsem asi rovnou udělat napájení z SPV a ten problém s bručením by nevznikl. No ale neudělal a snažím se přijít na chyby.
Díky za reakci, vážím si jich.

a aby toho nebylo málo ještě sem koupil nějakej vymr** stereo poťák .. Takže shánět novej. Nejde nějak zkrátit osa u TP289? Ten mám doma, ale s dlouho osou,potřeboval bych co nejkratší osu s tisicihranem aby šel chytit rovnou do panelu.

Tady dávám fotky z probíhající stavby. Potenciometr je provizorní, jak sem píšu výš, ten co tam měl bejt je na prd. Ostatní už by takhle mělo zůstat zapojené. Na levou stranu příde SPV100 a bude hotovo. Jen nevím ještě jak zapojit stínění trafa. Mám z něj vyvedený žlutozelený vodič, mám ho dát na prostřední kolík Eura, na kostru nebo nezapojovat vůbec? V tomto zapojení nejsou žádné problémy s brumem atd, funguje to jak má. Taky váham jestli mám vykuchat moje stereo s 2x SPV100. Jeden prdnout sem, druhý prodat i s trafem a velkou krabici použít pro nějaký další bastl. Když koupím nové, budu mít doma už 3xSPV100. smile

http://s19.postimg.cc/7s6d4ndgv/1178_zesilovac_21006.jpg http://s19.postimg.cc/yenf7d71r/1178_zesilovac_21001.jpg http://s19.postimg.cc/ngc5p6igf/1178_zesilovac_21008.jpg http://s19.postimg.cc/i676xvy7j/1178_zesilovac_21004.jpg

Tak do mě.

(upravil Lojzek 15. 1. 2011 16:24)

Re: Zesilovač 2.1

jo tak tohle si chci udelat taky big_smile už mám doma 2x LM3886 obě osazené, oživené, SDA 200 + FNL7030 + nějakou ochranu. dále nějaký jakýsik filtr 2.1. Trafo mám motané od kyprého 4x 20V + 2x35V - 450VA smile ted mi chybí jenom koupit chladiče, softstart a stereo poťák 2x25K. Mám doma kazeťák sony TC-K415 big_smile tak to vykuchám a dám to do něho smile

Vidím to na další pětiletku big_smile

Re: Zesilovač 2.1

Jo u mě je to taky na dlouhou trať.
Teď se chci zeptat, nevíte někdo kde sehnat slušnej potenciometr ve velikosti TP169A? 2x10k s vroubkovanou co nejkratší hřídelí. Z Esa mi napsali že minimální odběr je 10ks, i když už jsem dříve bral jen 2ks. TP289 po tom co sem mu upižlal a obrousil osu se mi tam nevejde.
Další otázka je jestli má cenu stavět sub na doma s Deltou 12LF. Ta se mi válí doma, ale nemá úplně fit membránu, takže jí za moc neprodám. Neměl to někd z vás doma? díky

Re: Zesilovač 2.1

ahoj lidi muzete mi prosim pomoct. udelal jsem si vyhybku pro bubufr. schema a deska je tu. http://www.uloz.to/7643365/sub-vyh-zip ale mam s tim problem, zvuk z toho leze hrozne zkresleny.

jsem si rikal ze jsem mozna udelal chybu ze je to moc zesileny, tak jsem zkusil vyhodit rezistory co delaji zesileni 2x na vstupu i vystupu, zvuk byl slabsi, ale porad zkresleny. tak jsem pomoci sondy uchometricky zkousel jak je na to zvuk a zjistil jsem ze pred rezistorem r15 je v poradku, na vstupu oz3a uz zacinaji nejaky vyssi kmitocty chybet, a na vystupu oz3a uz je slyset zkresleni, ktere se jeste zhorsi v oz3b.
operaky jsou ne5532ap. zkousel jsem i prohodit jednotlive operaky, ale porad stejny vysledek. jeste mi napadlo, jestli to nemuze zpusobovat spoj tazeny pod operakem, tak jsem mezi patici a operak zkusil dat stineni z alobalu, ale nic se nezmenilo.

muzete mi nekdo poradit kde jsem mohl udelat chybu.

Karel

Re: Zesilovač 2.1

soubor stahlo uz 5 lidi a zadna odpoved. sad no tak. to opravdu nikdo nemate nejaky tip.
jsem vyzkousel uplne vyhodit oz4, abych uplne vyloucil ruseni od toho spoje pod oz3. a nemelo to zadny vliv.
jeste me trapi pomerne velky podil brumu z vyhybky (mozna to neni brum prijde mi ze to je vyssi frekvence, ktera neni na nicem zavisla).
je to tam okamzite po zapnuti a nemeni se ani zkratovanim vstupu.
to vrceni me napadlo, ze by mohlo byt zpusobeno spatne spocitanym zdrojem. jaksi jsem zapomnel na vykonove zatizeni tranzistoru a pouzil tranzistor 0,7W na kterem je nyni asi 1,5W. sad bohuzel vykonejsi tranzistory ted nemam po ruce abych to vyzkousel.
ale s tim zkreslenim na oz3 si opravdu nevim rady.

Re: Zesilovač 2.1

V šématu chybu na první pohled nevidím (hodnoty jsem ale nepočítal).
Jaký máš napájení? Pokud je to zapojený tak jak je ve schématu i na desce,mělo by to fachčit.
Ale ty malý trandy....je potřeba si uvědomit že ty opráky žerou každej 10mA na pouzdro,tedy už naprázdno valí ze zdroje 40mA.

(upravil KarelJ 2. 2. 2011 22:31)

Re: Zesilovač 2.1

volil jsem trandy 500mA, ale jaksi jsem si neuvedomil ze pri napeti co se na nich ztraci prekrocim povolenou vykonovou ztratu. trandy tam mam bc337/327 vymenim za neco silnejsiho. napajeni beru od koncoveho zesilovace +-46V. na tranzistorech palim 31V. proud zenerkama (bzx85c) jsem nastavil na 20mA. prijde mi to hodne, ale v datashitu bylo napsano 15mA tak jsem tam pridal jeste neco pro tranzistor. rezistory pred zenerkama pali kazdy 0,3W.
jinak celkova spotreba je 50mA kazdou vetvi. coz odpovida datashitovym hodnotam 4mA na operak (8x4mA = 32mA)

myslis, ze nejaky z tech problemu muze zpusobovat poddimenzovany tranzistor ve zdroji?


edit:
proti schematu co tady lidi predemnou pouzily, jsem vyhodil potak mezi oz3 a oz4.
vystup z vyhybky pripojuji rovnou na vstup zesilovace. hlasitost budu regulovat jinde. zesilovac i vyhybka budou zavreny v bubufru.
oz4b bude pouzit jako invertor faze nebo pro mustkove buzeni zesilovace.

Příspěvky [221 až 227 z 227]

  Stránky: ««« 1 ... 10 11 12

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač 2.1

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£