Téma: VERMONA REGENT 600H

Zdar páni kolegové našel jsem u kontiku tuto sestavu,VERMONA REGENT 600H,repro netknuté řekl bych nehrané,hlava bohužel silně opotřebovaná,brumí,hoří výkonové odpory na desce konce,to samé i na desce vstupu,nemá někdo doma schéma zapojení tohoto zesiku ,rád bych tu hlavu zrestauroval, jen tak pro potěchu oka a ucha.Za případné podnětné info,zkušenosti či vychytávky při opravách tohoto zesiku,popřípadě jestli někdo ví nějaké odkazy beru také,za podněty děkuji.možno i na email om.e.ga@seznam.cz

Re: VERMONA REGENT 600H

zdravím, o zesilovači moc nevím, vlastním pár reprosoustav regent a zesilovač regent 1000H, na tu dobu jistě slušný zvuk. Reprosoustavy jsou celkem hodně citlivé. Jediné co bych ti možna mohl poskytnout < jestli najdu> tak TS parametry basáku změřené hubertem mašínem < u prodancu> ..

Re: VERMONA REGENT 600H

U těchto krámů poměrně často hnijí konektory na desce konce, stačí zahejbat a je malér.

Web

Re: VERMONA REGENT 600H

sinclair napsal:

Schémat je na netu plná prdel, stačí hledat.
Stojí za připomenutí, že R600H se vyráběl asi ve třech různých mutacích zapojení, takže stažené schéma nemusí sedět s konkrétním modelem, další věc je, že ten koncový zesilovač je zapojen kapánek jinak, než jiné klasické AB zesilovače, je to tranzistorová obdoba takzvaného PPP, tedy Push Pull Parallelu, takže na něj neplatí klasické postupy a blbě /nebo spíše nezvykle/ se v něm měří.
Pokud máš variantu s koncovými tranzistory 2N4348 a budiči KU612, tak to je ta nejčastější verze. Často odcházejí hlavní elektrolyty 2.000uF/70V, v některých sériích byly montované elyty 4.700uF/40V. Koncové tranzistory bývají vadné jen zcela výjimečně, většinou se jim něco stane po zásahu nějakého debila. Pozor na uhnilé vývody tranzistorů typu SF v budicí desce.

Dík za info mám tu variantu kterou uvádiš a taky jsem si myslel na ty kondíky protože jsou pěkně oblemcaný a jeden je dokonce bez gumový zátky a na desce konce jsou poměrně ohnilý i trimry takže myslíš že bych se měl nejdřív zaměřit na desku konce a ty kondíky a teprv potom na tu desku vstupu,zatím dík.

Re: VERMONA REGENT 600H

Ahoj, vyhrabávám mrtvolu.

Mám tuto celou sestavu. Dostal jsem jí za zásluhy smile Mám chvíli čas, tak zkoumám, šla by-li využít na ozvučení zpěvu do zkušebny. Mimo utrhaných potů na zesilovači to má akorát zprasený výstup v podobě vyřazení reprokonektoru DIN za dvě dutinky na banánky a u reprobedny taktéž odpojený konektor a pouze vystrčená dvojlinka od reproduktoru vyvrtanou dírkou. Když jsem to rozebral za účelem obnovení zapojitelnosti našel jsem úpravu na zapojení u "výškové sekce". Jsou tam čtyři malé ovály a jsou všechny zapojeny do série s kondenzátorem 4uF. Kondenzátor pravděpodobně není originál, byl tam natlučen hřebíkama. Celé je to připojeno k basovému repru. Nějak se mi to nezdá, reproduktory mají všechny impedanci 8Ohm. Tzn, že impedance je 32 Ohm a to se mi zdá dost na to aby to hrálo adekvátně s basákem, který má přes 100dB. sice to vypadá, že jsou zapojený z továrny, jistotu nemám, málem každej drát má jinou barvu smile

Reprobedna obsahuje:

Reproduktory:
1x RFT L-3702 50 VA, 8Ohm
4x RFT L-5904 8 VA, 8Ohm
Kondenzátor:
MP 4 uF /160 V
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/charlesbass-050410-192852-kond001.jpg

Je prosím to zapojení repráků sériově správné ? Je vhodný tento kondenzátor?

Re: VERMONA REGENT 600H

Děkuji. Na ozvučné desce je razítko s datem výroby 7.12.78 (možná 76). Taky je tam i pár dírek po vrutech od nějaké jiné "výhybky" cca 5x7 cm. Takže asi byla namontována špatná, zjistilo se to až při testu kompletní sestavy a v rychlosti se to přebastlilo hned za quality check. big_smile To je příběh. Možná to taky shořelo nějakýmu německýmu majteli, než to střelil nějakýmu obratnýmu čecháčkovi. Podle mě tady by to opravili součástkami od Tesly smile Měl bych to asi vytisknout a založit před zamontováním někam do ozvučnice smile aby za třicet let, až se bude někdo divit, záhadu nemusel luštit smile Už to je skoro zase v kupě.

Re: VERMONA REGENT 600H

Jelikož jsem dobu DIN konektorů vynechal, zeptám se ještě na malichernou otázku. Nejsem si jist zapojením konektoru. Vyrábím si redukci a nejsem si jist. Mikrofonní DIN sem neměl v ruce, gramo jo, ale tam je to jinak

1) +
2) GND
3) - ?

To je jako symetrie u XLR?

Re: VERMONA REGENT 600H

Někdy ano, ale u Vermony je jeden fous vstup a druhým se zkratem s GND zvětšuje gain vstupu.

Web

Re: VERMONA REGENT 600H

Aha. Dík smile