Re: Tip na ruský film

Rusák obsazuje nejen KV, ale už i velmi rozsáhlé okolí. Velmi často už na něj narazíte v Sokolově a okolí a ani Františkovy Lázně nejsou ušetřeny, i když tam už se to mlátí se skopčákama a šikmookejma.

Re: Tip na ruský film

Intele nežvaň hovadiny a pořádně si prostuduj dějiny. Odsun Němců bylo naprosto reciproční opatření k tomu, co sami sudetští Němci v Sudetech páchali na Češích a sudetských židech. Odsun Němců byla naprosto přirozená věc i v kontextu s výsledkem války - pokud by ji vyhráli Němci, odsouvali by Čechy nejen ze Sudet, ale prokazatelně i dobrou polovinu zbytku protektorátu Čechy a Morava.
Neodsunutý zbytek, který by byl pečlivě rasově a ideově prověřen byl určen na poněmčení a na odbornou práci by tu velmi pravděpodobně zůstal. Ostatně to řekl i sám Heydrich při svém nástupnickém projevu.
Intele sorry, ale o dějinách téhle republiky fakt víš úplný hovno, v dějepise jsi nejspíš chrápal nebo dělal píčoviny, jinak bys to věděl. Já si spoustu těchhle věcí ze školy /měli jsme skvělého dějepisáře/ pamatuju dodnes, zbytek obrazu jsem našel v knížkách, což je pro tvoji generaci rovněž velká neznámá. A google opravdu neví všechno, i když ví dost.

Web

(upravil karkar 22. 9. 2009 17:46)

Re: Tip na ruský film

Myslim ze kazdy hovorite o necem jinem. Odsun mozna korektni reciprocni opatreni byl, ale uz asi moc korektni nebylo postrilet stovky civilistu jenom proto, ze byli nemci. To v mnoha knizkach nenajdes.

Jenom doplnim, ze slovanum byla v pripade vitezstvi vyhrazena cast sibire,  postaveni a prace otroku jakozto nizsi rasy. Takze ne pulka, ale 2/3 obyvatelstva tehdy pac 1/3 byli nemci.

Re: Tip na ruský film

Rusové mi nevadí, z ruštiny jsem maturoval a obyčejní lidé, se kterými jsem se setkal, byli fajn. Připomeňme Puškina, Gogola, Čajkovského a mnoho dalších, které Rusové dali světu. Pismo Taťany Oněginu je nádherné něžné čtení, jedno z nejkrásnějších, co znám.
Velmocenské choutky dělaly a dělají z národů útočníky a okupanty - dávám Michalovi jednoznačně za pravdu.
Jinak Sinclaire: Tebe někdo nutil se učit pasáže Leninových projevů? To nebylo v osnovách a kromě mota: učit se, učit se, učit se jsme na průmce o jeho díle v podstatě nic nebrali, natož aby v ruštině učili (1971-75). To jsi byl na nějaké škole, kde učili bolševici, nebo pro mladé bolševiky, jinak si to nedovedu představit.
Jinak Češi: Když K.H. Frank vyhlásil amnestii pro všechny, kteří nahlásí cokoliv podezřelého, co by mohlo souviset s atentátem na Haydricha, bylo to kontraproduktivní. Úřadovny Gestapa prý byly zahlceny spoustou udání, který tento národ vyprodukoval...

Re: Tip na ruský film

To, že by to tak udělali i nacisti, kdyby vyhráli neznamená, že to bylo správné. Uznávám, že jsem se vyjádřil nepřesně, neměl jsem na mysli odsun jako takový, spíš způsob jakým k němu došlo, jak již naznačil karkar.

(upravil Jarous 22. 9. 2009 18:02)

Re: Tip na ruský film

Vážení pokud by někdo pochyboval o tom, co napsal sinklér v souvislosti s Rusákama, doporučuji přečíst si od Alexandra Solženicyna soubor tří knih Souostroví Gulag, je to velice těžké čtení a není snadné udržet pozornost a neztratit se v textu, ale je tam vše důležité a tam poznáte jaký "Rusák" vlastně je. Zavedl bych to pro všechny bez rozdílu jako povinnou četbu na střední škole. Přečtěte a pak můžete kafrat a trousit rozumy. Bohužel, Ruský národ potřebuje nadvládu silného diktátora - krutovládce - tyrana, neboť není schopný si vládnot sám a demokraticky, mají to zakódováno v sobě a špatně se toho zbavuje. http://cs.wikipedia.org/wiki/Alexandr_Sol%C5%BEenicyn

(upravil intel4ever 22. 9. 2009 18:12)

Re: Tip na ruský film

Nečetl jsem, takže ti tvůj názor nebudu vyvracet. Ale opět mi připadá scestné odsuzovat národ jako celek, za to co se dělo před více jak půl stoletím. Připadá mi to stejné jako tvrdit, že Češi jsou svině, protože zabili Píku a Horákovou.

Re: Tip na ruský film

Ouvej, ouvej, Jarous, jedna kniha z extrémního prostředí Ti stačí k pochopení národa.
Svět není černobílý.

(upravil Jarous 22. 9. 2009 18:30)

Re: Tip na ruský film

Otas: to není pouze jedna kniha, Solženicyna jsem dal jako příklad, je jich mnohem víc i od jiných autorů. Kdo Solženicyna četl ví, že to není jenom o Gulagu... Možná jsem se nepřesně vyjádřil, minimálně ti to umožní udělat si na věc vlastní názor, ať už takový, nebo makový, ale něčím podložený. Nikde jsem nenapsal, že mi to stačí k pochopení národa.
Intel: ale ono se děje i teď, jenom ty o tom nevíš...

Re: Tip na ruský film

Ok, to je stejne jako kdybys hodnotil cechy podle svejka, mozna v tomto pripade spis by sedelo podle Havla...  A jaky by si udelal nazor, ze...

Nicmene souhlasim, ze se "to" deje i dnes. V postsovetskych republikach, v Cine, v Korei, na celem blizkem vychode, po cele Africe, v Jizni Americe... Rovnez v Evrope jsou tajna vezeni, kde se muci podezreli bez soudu...  Dale na Kube a nedelam si iluze ze existuji i mista v samotnych us... Domnivam se, ze je jen par opravdu slusnych zemi kde se nic podobneho nedeje....

Mimochodem ten Solzenicyn je pravdepodobne zarazeny v dnesnim rusku jako povinna literatura a dle toho bych soudil, ze tam trocha te demokracie prece jen je...

(upravil Jarous 22. 9. 2009 19:28)

Re: Tip na ruský film

Těžko můžeš srovnávat Solženicyna, který mj. dostal Nobelovku za literaturu s Haškem i Havlem...to ani nejde a obsahově, je to jiná literatura. V odborných kruzích je právě zmíněný Gulag považován za věrohodný popis moci, praktik, doby a nepřímo i národa nejen z období stalinismu. Ona tam demokracie dneska je taková ta na oko, mám tam pracovně dlouhodobě příbuzné, občas si řekneme, jak to tam vypadá a co se děje. V tomhle směru mám informací domnívám se, že více, než zdejší přispěvovatelé. Nemám potřebu se zde nějak dále obhajovat, je to téma, které mne dlouhodobě zajímá a zajímat bude, relevantní informace jsem si také dokázal sehnat(stejné možnosti mají i ostatní). Svět není černobílý, ale bohužel v tomto případě, ty dlouhodobě negativní informace jenom přibývají a převažují, čest světlým vyjímkám. Svůj názor nikomu nenutím.

(upravil sinclair 22. 9. 2009 21:44)

Re: Tip na ruský film

Celé Souostroví Gulag jsem měl přelouskáno ještě v době, kdy to bylo v CCCP striktně zakázáno a zavíralo se tam jen za vyslovení jména Solženicyn. Jednu dobu měla ruská věrchuška z tohohle jména takové lufty, že jim prdele cvakaly pětku drát - protože se pravda o rusákovi a rusku dostala ven. Zcela záměrně se ani nenamáhám s velkými písmeny, protože mi za to ten svinský ksindl ani nestojí.

A Oťasi, ty mě zkus přesvědčit o tom, že nejsi bývalej komouš. Protože z toho, co po tobě čtu, je to cítit jak týden chcíplý pes.

Na základce bylo v ruštině naprosto běžné šrotit ruské básničky a na střední škole, pro změnu v dějepise se učit nazpaměť celé pasáže Leninových projevů. Dějepisářka byla kráva na ntou, zapálená komunistka a protože já už ze základky věděl od skvělého dějepisáře svoje, měl jsem její slinty u prdele. Nepropadl jsem z dějepisu jenom proto, že povinnou látku, kterou předepisovaly osnovy, jsem měl klasifikovanou výborně.

Web

Re: Tip na ruský film

Sinclaire, znovu se skláním před Tvou jasnozřivostí.
Jen Ti uniklo, že se bavíme ne o politickém systému (minulém i současném), nýbrž o národu, a vhodnosti učit se jazyk, já to tak alespoň psal. Pokud znamená být bývalej komouš, abych dokázal uznat, že Rusové přinesli světu (i) mnoho dobrých věcí, prostí lidé jsou fajn a jedna kniha nemůže o národu podat vše, tak snad změním svůj názor a budu na svou minulost pyšný.
Jinak: Jeden z největších vrahů v dějinách (Stalin) byl Gruzínec, jména Ordžonikidze ani Beríja (pro mladší: zakladatel a největší Stalinův pohůnek z Čeky = NKVD = tajné služby) mi nezní rusky.
Co se výuky ruského jazyka na základní škole týče, možná jsem měl štěstí, že jsem jí absolvoval v uvolněnějších letech 1966 - 71. Později se to mohlo změnit k horšímu.
Dovětek: Prozíravější je se učit čínsky.

Re: Tip na ruský film

Ano, stále se bavíme o národu jako takovém.
Dokáže to směšné málo, co rus udělal pro svět, vyvážit to svinstvo, co tohle impérium roztahalo po polovině světa a vyváží to těch padesát let poroby, nesvobody, desetimilióny zničených a zmařených životů, zničených existencí a HLAVNĚ deformaci myšlení celých národů - deformaci přesně takovou, jaká je teď vidět na tobě?

Co dokážou bývalí "prostí rusové" je velmi názorně vidět v Karlových Varech a ostatně všude, kam rusák vstrčí ten svůj drzý rypák - Tomio Okamura nedávno na plný pecky do televize řekl, že celý svět si na "prosté rusy" v podobě turistů stěžuje.

Otasi, to není jedna kniha, zapomněl sis uvědomit, že pomalu toho vyplouvá na povrch čím dál víc a pamětníci, ochotní  vyprávět, tam ještě pořád žijí a díky internetu /ruský vynález, že?/ máme možnost se o tom dozvědět daleko víc.
Není podstatné, kdo byl Džugašvili nebo Berija, byli činovníky toho svazového impéria a je podstatné, kde a jak působili, ne odkud pocházeli. To bych také klidně mohl tvrdit, že největší dacani v bývalé federální vládě byli Slováci a nebyl bych daleko od pravdy - ale nedělám to, protože je nesmysl něco podobného říkat, když jsme byli jeden stát, tak jako byla Gruzie svazovou součástí CCCP.

A nemám strach, že by ses ty, já, nebo i moje děti a ani vnoučata museli učit čínsky.
Dej si pauzu, zapal si cigáro, nebo si uvař dobré a velké kafe a VELMI POZORNĚ si přečti si tohle, ani následující diskuse není až na výjimky k zahození:
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/s … temid=7562

Web

Re: Tip na ruský film

Keďže sinclairov link je snáď doslovným prekladom Zeitgeist Addenda, vpodstate nie je o čom debatiť. Snáď sa vrátiť k tým filmom tongue
Je to zvláštne, po jeho prečítaní, cítim sa ako pacient s roztrúsenou sklerózou. Rodina mu hovorí, že to bude dobré a doktor, že pravdepodobne zomrie a ani si to neuvedomí. Nakoniec si na internete prečíta, že to bude pomalá a dlhá smrť. Skvelý článok takto na noc ROFL!!!!

Re: Tip na ruský film

Ono tí Rusi si ten komunistický bordel nevymysleli sami - bol im naimportovaný.  Autor komunistického manifestu Marx (Mordechai) predsa nebol Rus. Skrátka ľavá úchylka sa však prakticky zavádzala v Rusku najmä preto, že ruský národ má v sebe naozaj veľa aziatských génov a násilie mu nerobí problém príjmať (ohýbanie chrbta pred knutou) ale ho tiež v plnej miere aplikovať na druhých.  Žiaľ po druhej svetovej sme boli zaradení do ruskej sféry vplyvu a preto tých 40 rokov boľševika. A samozrejme dnes bývalí boľševici a im podobní sú pri korytách a ťahajú za nitky v spoločnosti tak ako kedysi. Dnes na to nepotrebujú okresné výbory strany a nomenklatúrne kádre, stačia im na to peniaze.

Re: Tip na ruský film

Přečetl jsem to pozorně článek a na ohlasy už nemám elán, renovuji si svůj prastarý zes a zítra jedu pryč. Schází mi tam zmínění výdajů na zbrojení, pro zemi, kde krize vznikla, tak typické, žádný příslušný krásný barevný graf. Stát nesmí dát peníze lidem, ale musí dát zbrojařským firmám (a jejich ne chudým majitelům), i kdyby si měl válku a potřebu zbraní vyvolat... Pro koho pracuje autor, jinak našel skoro všechny, i daleko malichernější důvody? Proč to tam nezmínil?
Zdůvodnění volby řešení krize natlačením peněz od W Komárka, z jeho přednášky, zjednodušeně, co jsem si zapamatoval:
"Oni v USA vědí, že by mohli zopakovat 30. roky a nechat firmy a banky popadat, jenže: Čína nyní roste 6 % a Indie 5 % (V/09, nyní samozřejmě rychleji). Než by se ekonomika USA dala dohromady, bylo by mocenské spektrum světa jiné. Kolem Obamy je elita světových ekonomů, laureáti nobelových cen a pod. Je velmi sebevědomé jejich postup kritizovat."

Re: Tip na ruský film

amíci urobia to najlepšie čo môžu smile zaprieť dlh a zrušiť dolár smile) a urobia si novú menu, rovno menovú úniu, niečo na spôsob eura big_smile a dlhy sú tatam big_smile

Web

Re: Tip na ruský film

Stačí jim jen vytisknout víc papírků a rozdistribuovat po tunách věřitelům lol

Re: Tip na ruský film

Otas: žádná Nobelova cena za ekonomii neexistuje. to si vymysleli ve švédské národní bance, jmenuje se to "Cena Švédské národní banky za rozvoj ekonomické vědy na památku Alfreda Nobela" a udílí se to teprve od roku 1968 wink