Téma: Truhlářské poky, lisovací svěrky, svěrky/ztužidla

Předně je nutné aby, koncovka závitovky měla plnou podstavu. Ty červené nejlevnější asi 20cm svěrky začnou závitem vrtat do dřeva a koncový nálisek časem upadne. Modré+chromové svěrky z hornbachu TÜV jsou v pořádku, i když asi trochu dražší. Metalkovácké jablonecké celomodré svěrky jsou nejlepší a nejlevnější, kupovat ve Feroně.
Narazil jsem na truhlářské poky za zajímavou cenu, z vnějšku vypadaly hezky... Ovšem vnitřní litý, nijak mechanicky neupravovaný závit je vysoký (vzdálenost hřbetu a dna nebo chcete-li (D1-D)/2) asi 0,2-0,3mm, u některých kusů třeba úplně chybí na půlce obvodu. Prostě šmejd - nekupovat.

Poradil by mi někdo jiné poky? Vyrábět se mi to nechce, to raději budu používat ty Jablonecké svěrky.

Web

Re: Truhlářské poky, lisovací svěrky, svěrky/ztužidla

Načo vyrábať, tie Metalkovácke sú super.

Re: Truhlářské poky, lisovací svěrky, svěrky/ztužidla

Ahoj,
je tu firma, co vyrábí profesionální poky a svěrky. Měl bys to přímo od výrobce.Je to kvalita jaká se dělala kdysi.
Máš li zájem, napiš na boge@seznam.cz

Re: Truhlářské poky, lisovací svěrky, svěrky/ztužidla

Jinak nechci hanit ale metalkov znám a tahle firma je asi o třídu výš.Vyváží to do německa, belgie a holandska.
Mám je a je to asi jako ty prvorepublikové. Tu bednu bys musel rozmačkat, aby ta svěrka od nich povolila.
Tolik moje zkušenost.

Re: Truhlářské poky, lisovací svěrky, svěrky/ztužidla

Předně bych doporučoval se ohledně truhlářských nástrojů a zařízení inspirovat v truhlářské dílně.Kvalita svěrek ve většině případů odpovídá ceně.Mě se osvědčily tyto svěrky  http://www.uni-max.cz/ztuzidla/sverky/zpracovani-dreva/  ,mají profilovanou vroubkovanou tyč  a dobré jsou i tyto  http://www.uni-max.cz/stolarske-sverky/ … ani-dreva/  kované z jednoho kusu.U těch modrých z pásoviny je problém malá tvrdost použitého materiálu,časem se otlačí tyč a třmen,nebo uvolní nýt u oka a ztužidlo začne při utahování ujíždět.Pomohlo mi jedině provrtat oko a tyč a zajišťovat dodatečně kolíkem nebo šroubem.

Pokud jde o poky,tak "sestup na zem",aby se na tom dalo nějak rozumě dýhovat nebo lepit musí to vypadat trošku jinak než na tom ilustračním obrázku z odkazu.Já jsem získal starší poky za cenu šrotu a ještě s odvozem zdarma a určitě bych něco takového nevyráběl.Kromě těch trapézových šroubů je na tom ještě asi 2 metráky dalšího železa.Ty šrouby z odkazu bude asi nějaká čínská kvalita.Jinak nevím že by to někdo ještě vyráběl,jedině se pozeptat jestli se toho  nějaký truhlář nezbavuje.

Re: Truhlářské poky, lisovací svěrky, svěrky/ztužidla

Jo inspirovat se v truhlářské dílně, bohužel koncentrace obyvatelstva je přímo úměrná nekvalitě řemeslníků, takže asi ne.
Líbí se mi ty standartní svěrky z uni-maxu. Je nějaký rozdíl v tloušťce nosného profilu u délky 1500 a 2000mm? Cenový rozdíl je tam dost velký. Také by mě zajímalo, jestli jsou v tomto smyslu nějak vylepšeny verze s prodlouženou čelistí.

Web