Re: Evropa za 17 let

Když kapr stojí dlouhodobě za hovno vypustí mu rybník ten, kdo mu ho napustil a vysadí se kapři noví... Jenže jde o to, zda nejsou hospodáři lhostejní natolik, že tu špatnou úroveň trpí a jen věčně remcají a taky jestli je z čeho založit novej chov.

(upravil BigDrobek 13. 8. 2009 18:43)

Re: Evropa za 17 let

reduri, ano to je možný, že výzkum ukazuje opak, ale taky ukazuje to, že prostě některý holky po dlouhodobým užívání od ranný puberty prostě děti mít nebudou a předtím normálně mít mohli. Vůbec se o tom nemluví nahlas a chodí se kolem toho, ikdyž problémy u toho jsou jako všude jinde. Automobilce se taky některý serie aut nepovedly a zametá se to jak to jde, stejně vidím i antikoncepci a spousty dalších věcí. A taky je to z části určitě i o typu člověka.

Jo a kolik takových kuřáků se musí takhle léčit? Napiš kolik se jich takhle léčí a kolik čeští kuřáci přinesou do státního rozpočtu když 5% zdražení přineslo přes 30 mld kč za půl roku a kousek. Nevěřím tomu, že jsou nevýhodní ikdyž se musí takhle draho léčit. Nehledě nejenom kuřáci trpí plicníma, srdečníma a dalšíma onemocněníma. Znám lidi co umřeli na rakovinu plic a nikdy nekouřily. :-/

Edit: Dokud tam budou lidi jako kateřina žak, tak se není čemu divit, že to tam vypadá jak vypadá. Biomasa slyšíme za každou druhou větou a Kraus se potom uplně nevině zeptal co to vlastně je a vona to nevěděla! No zesměšnila se tam jak mohla. smile Ale je smutný, že takový lidi vůbec můžou dělat vysokou politiku.

Re: Evropa za 17 let

dákych 90 percent rakoviny pľúc sú fajčiari, ide o jednoznačný rizikový faktor. len poniktorí vidia tých 10 percent furt smile
některý holky... jpp

Web

(upravil godz 14. 8. 2009 8:52)

Re: Evropa za 17 let

Redyuri, ty zrejme pracuješ ako distibútor nejakej farmaceutickej firmy, keď máš tak jasne vyprofilovaný názor.  Veď je nad slnko jasnejšie, ža ak narušíš prirodzený cyklus organizmu umelým zásahom (a to užívanie antikoncepcie určite je), že sa to musí niekde prejaviť. Môžeš mi ukázať aj tisíc štúdií ktoré tvrdia niečo iné, budem presvedčený, ža za tým stoja tí ktorí to vyrábajú a predávajú. A ono to má aj dôsledky (aj keď nepriame) aj pre nás chlapov. Pred pár rokmi sa v Drážďanoch začala vo zvýšenej miere prejavovať mužská sterilita. Keď sa pátralo po príčinách zistilo sa, že pitná voda je kontaminovaná hormónmi, ktoré sa tam dostávali cez povrchové vody. Ono totiž väčšina hormónov je z tela vylučovaná močom. Tie prenikli aj cez čističky odpadových vôd a dostali sa do zdrojov pitnej vody. A to nehovorím o tom, že potom tie holky ktoré 20 rokov hlcú antikoncepciu a majú problém otehotnieť potom spotrebovávajú ďalšie peniaze z verejných zdrojov (zdravotné poistenie) na liečenie naplodnosti a umelé oplodnenia.  Potom by im to liečenie mali platiť tie farmaceutické koncerny, ktoré sa na nich celé roky nabalovali.

Re: Evropa za 17 let

Redy je tak trochu, jak bych to řekl, z oboru. A já zprostředkovaně mám přímo od zdroje to, co tu tvrdí on. Dnešní antikoncepce je někde jinde, než ta, co se užívala před 20 lety. Ale jistě, bylo by líp, kdyby se nepoužívala žádná antikoncepce, v zájmu ženského organismu, ale tady si uvědomte, že ty holky to nekupujou pro to, aby nakrmili farmaceutický průmysly, ale proto, aby si nadrženej starej doma zašukal. A že jsou kondomy? To jsou, ale spousta chlapů, včetně mě, k tomu mají dosti negativní přístup, je to tak pro ty, co ho strkaj každou chvíli do cizí díry, tam nic jinýho nepomůže. A navíc jsou lidi, co jsou alergický na gumu, latex, plasty, umělý materiály... A osobně znám několik holek a jednoho kluka, co s kondomama nesmí příjít do styku. Jedna holka z nich navíc nemůže ani hormonální antikoncepci a myslím, že mnohem víc ji ničí jak psychicky, tak i fyzicky (sex organismu prospívá po všech stránkách) to, že nemůže mít sex a když, tak s velkejma problémama, než to, kdyby brala dnešní moderní antikoncepci.

Co je ale další věc, že dnešní antikoncepce, ale i jiný moderní léky, tu mohly být už před, řekněme před 10 lety, kdyby to farmaceutický giganti nedrželi do doby, než se dostatečně vydělá na předešlých lécích. Výzkum a dokonce i testování a potvrzení léku je dnes daleko před tím, než se lék dostane na trh a není to jen kvůli složitý proceduře testování a byrokracii...

Re: Evropa za 17 let

Plus k tomu připočítej třeba i to, že dneska kdejaký gynekolog předepíše patnáctileté holce antikoncepci jen kvůli tomu, aby jí z ksichtu zmizelo akné...rodiče mají klid - co kdyby si holka někde vrzla, že - holce zmizí beďary a všichni jsou spokojení. Farmaceutický průmysl inkasuje ročně deset litrů za kus a jinak je jim vcelku všecko u prdele.

Web

Re: Evropa za 17 let

Problémem je že ty hormony jsou syntetické a poměrně vysoká dávka. Z moči se to pak dostává do řek a i ryby z toho mají chaos  lol

Web

Re: Evropa za 17 let

Na těch 90% problémů mám jinej názor a hledisko. Nevím kde se bere tohle číslo, ale rozhodně si myslím, že je to jinak. Jak? Že se kuřáci, silní alkoholíci a další sponzoři vyplatí i přes všechny náklady na jejich pozdní léčbu. Znám i kuřáky co hulili 60-80 denně a umřeli na rakovinu jater ve svých 92 letech. Podotýkám, že zrovna tenhle případ absolutně nechlastal. Zvýšený riziko těchto onemocnění mají bezesporu horníci a to ani kouřit nemusí a spousta dalších lidí co dělá v těchto nečistých prostorech. Zastávám to, že je lepší dát deně 10 cigár než dělat v chemičce, kde se čichaj nejrůznější svinstva denno denně a to jsem nekuřák.
Ale když antikoncepce absolutně neškodí a cigarety = 100% smrt tak proč se nezakáže kouřit natvrdo a uplně? Žádný kecy o tom jak je to nezdravý apod. prostě udělat z toho zakázanou látku, tvrdě jít po kuřácích a prostě je vymýtit do poslední kapky. Zrušit distribuci, tvrdě šlapat na černý trh. Vymizela by rakovina plic a všechno špatný spojený s kouřením, je ale jistý že by nekrachlo zdravotnictví nebo státní rozpočet naší země? Musel by na to reagovat pozitivně, protože kuřáci nejsou, nemoci s tím spojený taky ne a tím zdravotnictví mega ušetří a zbude daleko víc peněz. Jenže všichni co tak koukám se bojí opaku, že kdyby všeci přestali kouřit, tak by zdravotnictví nevyžilo..
Mělo by se taky zakázat používat auta, sice spotřební daň z PHM je dosti velká aby se nabalilo spousta lidí a ještě se opravovala infrastruktura, nicméně je dokázaný, že mikročástice z nafty a bzrd zrovna zdraví neprospívaj a ve velkých městech to začíná bejt podobný jako dát si cigárko mnohdy i horší, protože těchto maličkých částic se plíce zbavují hodně obtížně. I dnešní moderní spalovací motory vypouští mimo onoho omílaného skleníkového plynu, kde nikdo nedokáže říct jestli to tak opravdu je nebo není, vypuští taky spousty dalších, sice zanedbatelných škodlivin, ale při tom množství co jezdí už to nějáký to číslo hodí. Všichni nebo absolutní většina z nás jezdí, stát bere a o tom to všechno je, přitom to taky lidem neprospívá a tady už je to bezpředmětný hádat se jestli se to na daních vyplatí nebo ne, protože pojistky vyplácí na opravy majitelé nebo pojišťovny a stát bere plnou míru daní, část vrátí do silnic a tu větší přerozdělí a rozkrade. Dávno jsou vymyšlený úspornější a ekologičtější varianty, ale přesto používáme pořád už bezmála stolet starou technologii spalovacího motoru, na kterém se trochu upravily technologie výroby a provozu, zvýšila se přesnost, ale princip je pořád stejný nebo odvozený od původní koncepce.

Re: Evropa za 17 let

Drobku, ty bys "zakázal" auta a "zakázal" cigarey a "tvrdě" šel po kuřácích a to v jejich zájmu a pro jejich dobro? A nemáš dojem, že co je "jeho dobro" ví nejlíp ten člověk sám, spš než ty, nebo někdo další?

Zakázat používat auta. Komu? Jenom lidem, nebo i firmam? Všechna? Nebo jenom některá? Podle jakého klíče? Jak bys vozil zboží? Klasická zelená kravina, kdy auto představuje všechno zlé a hlavně se v nich podle té představy přepravují jednotlivci a převážně pro zábavu nebo do práce. Pro zábavu jezdit nemusí a do práce se dá jezdit MHD, viď. smile

Kdykoliv slyším někoho, jak křičí, aby "se něco zakázalo", může mě vzít čert.

"Bylo prokázáno, že virtuální styk produkuje 3x více alfavln, než tekutý tranfser..." smile

Re: Evropa za 17 let

Michale, myslim, že ačkoli zcela výjimečně, jsi zrovna nepochopil, co se BigDrobek snaží říct. Mě z jeho příspěvku nevyznívá, že by zrovna chtěl něco zakazovat, spíš poukázat na důsledky "co kdyby se něco zakázalo", ty dobrý i ty špatný.

Re: Evropa za 17 let

Ja reaguju prave na to "co kdyby se zakazalo". Navic dal do souvislosti dve totalne odlisne veci. Koureni (bez debaty blbost, ktera prinasi zisk jenom producentum a prodejcum a statu, cloveku krome pofidernich prinosu v podobe odbourani stresu, nebo ukojeni abstaku) neprinasi nic, jenom smrad, kdezto "auta" jsou jaksi nepostradatelna, protoze maji i jine pozitivni vlastnosti, nez narust majitelova ega, ale i treba vozi zbozi, naradi, maminku s detmi a tak...
Ze ma stat ze spotreby cigaret, alekoholu a pohonnych hmot urcite penize - to uz je debata o tom jestli dpotrebni dan ano, nebo ne... Problem je, ze zakazem se nevyresi nic. Jenom se to presune do sfery sede az cerne ekonomiky, viz drogy nebo prostituce ted. Zmizi dana vec jejim zakazem? Nezmizi, jenom se vymkne kontrole... Zcela opacny efekt, nez bylo zakazem zamysleno. Historicky se tohle uz snad overilo dostatecne...

Re: Evropa za 17 let

To mi nemusíš říkat, tohle já vím a věří,m že si to uvědomuje i BigDrobek, ale tvůj předešlej příspěvek zněl, jako kdybys ho obviňoval z toho, že by chtěl něco zakázat.

(upravil BigDrobek 14. 8. 2009 19:05)

Re: Evropa za 17 let

Michale zcela špatně si mě pochopil. Přesně jak psal iMartin, chtěl jsem podotknout to, že cokoliv zakazovat z tohoto je nesmysl. Už jen kvůli přílivu peněz nebo kvůli tomu, že už to provozuje masová většina a prostě by to došlo ke vzpouře a ochranný složky jako policie by absolutně neměla šanci s tím cokoliv udělat. Ono jenom "zákaz" kouření na zastávkách moc dobře nefunguje když se podíváme kolem sebe. Dýmka třeba nesmrdí /nemyslím vodní/ a taky spadá pod pojem "kouření", takže ne všichni kuřáci musí notně smrdět. Podle mě tady by měla sednout lidská slušnost a když jsou na zastávce čtyři lidi, zeptám se jestli to nebude vadit a když ne zapálím si když jo, tak poodejdu stranou a vychutnám si svou jednou středně dlouhou potaženou bílým papírem. Všechny tyhle nařízení, zákazy, ustanovení apodobně vzniká jenom z ignorace, nenávisti a bezohlednosti lidí. To že si kuřák zapálí tam kde se to nesmí mi trhá žíly daleko míň než když nějáký kokot středoevropský přejede pruh pro motorky v totálně bezpřehledným úseku a někoho vyprasí. Kuřákovi vynadat a tady toho pověsit za koule do průvanu.

Nic zakazovat nechci a jsem spíš za svobodný rozhodování. Nicméně stojím taky za spavedlností a to, že nějáká kurva zkurvená co ničí vlaky, znásilňuje bezmocný holky, okrádá lidi ve vlaku apod má mít nějáký práva, tak to nemá. Zkopat tak, že si na prdel tejden nesedne, on si to pak zapamatuje a kdykoliv si na to vzpomene, tak zjistí, že tohle se dělat nemá.. Dřív to tak fungovalo, dneska má i takovej hovnivál práva a nic se mu nesmí, takže vesele může okrádat, mlátit v přesile, znásilňovat a drancovat jak je mu libo, dyť je to přece chudinka kterou jsme nepochopili a má stejný práva jako mi, ale on nás ojebat může, mi ho nikoliv. :-!
Taky bych radši rozhodoval co se svejma penězma sám, než nechat rozhodovat třeba Jirku Paroubka co s mýma penězma udělá. Byl bych pro nulový zdravotní a sociální daně ať si každej platí pojišťovně sám. To že může krachnout a já prachy neuvidím dejme bokem, to se dneska dá pojistit určitým mechanismem. Když nebudu platit na starý kolena budu mít hodnou rodinu a ta se o mě postará a nebo budu mít hovno, když si to budu platit, budu mít na důchod a budu mít podle toho kolik platím i lékařskou pomoc a ošetření buď hi-level a nebo low-level podle toho kolik jsem platil. Vysoký školy určitě alespoň z části zpoplatnit aby se tam nechodilo zabíjet čas a užívat studentskejch let, ale aby se tam chodilo studovat. Vzdělání pro všechny i pro chudé je kokotina, protože potom mám větší předpoklady že budu vydělávat víc jak středoškolák, takže by to mohlo fungovat i tak, že mi na to škola pučí a když dostuduju tak jí to z vyššího platu nad středoškoláka splatím a pak si začnu žít jako pravej ing.. Pokud nedostuduju tak to zaplatím i tak, protože jsem tam neměl lozit, třeba jenom část, ale aby se nechodilo do škol jenom tak, abych nemusel do práce..
A mohl bych vesele pokračovat. Prostě NE-dávat státu peníze na přerozdělování, ale rozhodnout se sám jestli chci nebo nechci. Nějáký minimální daně pro udržení politiků, armády a různých tragických konců rodin ano, ale zbytek už by si člověk měl svobodně rozhodnout jestli chce nebo ne případně kam chce investovat..
Chtělo by to víc tolerance a odkopat něják bezohlednost lidí a to všude.. Kam se podívám tak druhej chce jenom podělat, aby měl pro sebe, vykrást, vyprasit... Ono obrázek našeho národa jde krásně vidět třeba na těch cestách..

Edit: Historicky se už i ověřilo, že komunismus nefunguje a vůbec levicová politika že není uplně správný směr. Není to dneska pořád tak trochu komunismus a levicová politika? Dávno se ví, že je to v prdeli a stejně se to tak praktikuje.

Re: Evropa za 17 let

BigDrobku, ve svém blízkém okolí znám dva šikovné a chytré kluky, co absolvovali SPŠE s průměrem 1,2 a maturovali za 5.
Mluvil jsem s oběma a ačkoliv by chtěli jít dál studovat, tak místo toho si shánějí nějaké místo, protože jeden z rodičů z každé rodiny přišel o práci a prostě by je ti rodiče na výšce finančně neudrželi...Tady připadá v úvahu jen Brno a Brno je dnes místy dražší než Praha...Je mi jich dost líto, protože vím, že jsou šikovní, rád bych jim pomohl, ale nemám jak.
Na tohle mi řekneš co?

Web

(upravil BigDrobek 15. 8. 2009 8:22)

Re: Evropa za 17 let

Co na to napsat? Pokud opravdu chtějí studovat, můžou dostudovat dálkově ikdyž je to záhul a nebo to můžou praktikovat jako já. Normální prezenční studium a o víkendech + pátky chodit makat. Takhle se dá vydělat osum až dvanáct za měsíc a dá se u toho i studovat. Neříkám, že je to pohodlný nebo jednoduchý, ale jde to taky. Kdyby na tom rodiče byli finančně špatně nekupuju DPA223 a další věci a hold si platím školu, ikdyž by se mi to moc nelíbilo, vzdělání chci, tak bych to podstoupil.
Jinak nebydlím u školy, dojíždím, protože je to levnější a je to masakrozní, ale dá se to. Mimoto pokud by bydlel o kousek dál od školy, tak mu 90% cestování pokryje škola stipendiem, další stípko by dostal v podobě sociálního /stačí vypapírovat a jsou to další docela slušný prachy/ a pokud by dostal ještě prospěchový, což na tu námahu je docela nic moc, ale Ačkový je třeba u nás tuším 12-20 tisíc podle rozpočtu na ročník. Myslím, že tohle je taky docela slušná finanční injekce, která člověku v nouzi pomůže a místo hledání práce se dá pracovat a začít studovat. Uznávám v tuhle dobu najít slušnou práci je docela problém, hold medializovaná recese bere za svý.

Re: Evropa za 17 let

jesltli si jen za pátek vyděláš tolik, abys z toho žil celej tejden, tak asi po nocích vykrádáš benzinky smile Dá se při škole vydělat, ale 90% studentů, kteří při tom chodí na brigádu, nestíhá školu, kor v prvních ročnících. Běžně se začíná v supermarketech na pokladně, nebo ve skladu, kde žádné velké peníze nevyděláš. Na oboru, resp. v navazujícím magisterském, to už problém nebývá a práci si člověk sežene lepší (když sežene).

Mimochodem, už mi to drásá oči - HOLD se někomu skládá, HOLT neumíš česky.

Re: Evropa za 17 let

Já měl opačnej problém. Naši by i peníze na moje studium měli /a koneckonců tehdy to ani zdaleka nestálo takový peníze jako dnes/, jenže jsem se prostě na výšku nedostal. Naši neměli žádný známosti ani tlačenky, ale kdejakej idiot tehdy chtěl jít na elektroniku, protože to frčelo, začínaly osobní počítače atd., takže přes tlačenky jinejch debilů, který stejně ve druháku vyletěli, jsem se prostě nedostal i s maturitou za 6 z pěti předmětů...No tak jsem šel dělat, přišla partnerka, pak se z ní stala manželka, přišlo malé, spousta všelijakých jiných starostí okolo bytu, no a do školy už pak v pokročilejším věku moc chuti nebylo...

Web

Re: Evropa za 17 let

Big drobek - Daně se platí nejen na politiky a armádu, ale na 250 000 učitelů a chod škol, na policajty, hasiče, na vědu a výzkum, na příspěvkové organizace, chod samosprávy (v tom jsou např. silnice apod.) ovšem i státním drahám a zemědělcům. Důchody jsi nevyřešil - já mám lepší řešení: Z důchodů by se kupovaly státní dluhopisy..., jenže to by nesměli z důchodů páni politici od r. 1990 prošustrovat stovky miliard na látání rozpočtu. A předtím nepočítám. Jinak: Nefunkčnost komunismu je skutečně dokázána v Číně... V krizi se katastrofálně propadli z růstu 11 na 6 %, nyní 8%. On je tam samozřejmě kapitalismus vedený vynikajícími managery při vynikající pracovní morálce dělníků a v průměru vyšší inteligenci populace, jen je potřeba nepodávat vše schématicky, za slovíčka lze chytat.
Sinclair - já jsem na se na stará kolena (jsem stejný ročník, jako Hubert) nechal kámošem vyhecovat na soukromou VŠ (mimochodem ekonomického směru), zatím se mi daří, průměr 1,3 - jsem tam za hvězdu (čti šprta), ale jdou mi do hajzlu oči... Přesto nikdy není pozdě. A to jsem maturoval jen na průměr 2,0. Ale v době, kdy maturovalo jen 40 % populace, ne, jako nyní 90%. Proto i tvůj výsledek vysoce oceňuji, jsi tuším jen o něco málo let mladší.

(upravil Aleska 15. 8. 2009 12:31)

Re: Evropa za 17 let

To BigDrobek: Věřím, že to cos napsal v posledních dvou příspěvcích, že myslíš vážně a hlavně dobře. Právě proto bych ti přál jediné: Nenajít po škole práci, abys poznal i ty stinné stránky toho čemu věříš. Zajímalo by mne, do jaké školy chodíš - takovou neznám a to pomáhám vydržovat vnučku na škole a prozatím z toho co píšeš dostala velký...

Re: Evropa za 17 let

V době učení jsem chtěl přestoupit na průmyslovku, výsledky jsem neměl špatný a na druhou stranu proč mít učňák 3,5 roku a ne 4-letou průmku že?
Nešlo to, nenosil jsem tesilky a nebyl nakrátko ostříhanej. A navíc jsem nepozdravil první den mého nástupu ředitele, který mě předešel cestou do školy.Dodnes mám tu učňovskou knížku schovanou s poznámkou – nezdraví ředitele. Kurva ,jak jsem mohl vědět že ten vagabund s kalhotama na půl prdele je ředitel?
Po slavné sametové revoluci jsem potkal bývalého třídního učitele (toho samého, který mě nedal doporučení) a na jeho otázku proč jsem nešel studovat dál jsem zůstal úplně zkoprnělý.
Člověk, který nade mnou zatáhl ruční brzdu mi ještě chtěl radit a pomáhat.
Dnes už je to pro někoho zapomenutý, ale taková masáž byla běžná.